ΜΙΑ ΣΑΚΟΥΛΑ, ΔΥΟ ΧΕΛΩΝΕΣ, ΤΡΕΙΣ ΔΥΤΕΣ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ)



Το βιβλίο της Άννας Τσιαπούρη "Μια σακούλα, δύο χελώνες, τρεις δύτες" σε εικονογράφηση της Νικολέτας Φιλιππίδη των εκδόσεων Υδροπλάνο, είναι ένα βιβλίο γνώσεων με θέμα τη θαλάσσια ζωή, την προστασία της, το υδάτινο περιβάλλον, προσπαθώντας να μας ευαισθητοποιήσει στα ανωτέρω θέματα. 

Η ιστορία ξεκινάει με μια πλαστική σακούλα η οποία βρίσκεται στον βυθό. Από τα διάφορα πλάσματα που ζουν εκεί, μας μονοπωλούν οι πρωταγωνίστριες που είναι οι θαλάσσιες χελώνες Ροζέτα-Ροζέτα και η φίλη της Λορέτα-Λορέτα οι οποίες μετά την εμφάνιση της σακούλας, βρίσκονται σε κίνδυνο. Για καλή τους τύχη όμως, τους παρουσιάζονται 3 δύτες που επιχειρούν να βοηθήσουν

Θα καταφέρουν άραγε να τις σώσουν για να μπορέσουν να ξανασμίξουν με τους αγαπημένους τους; Με μια ιστορία που μοιάζει να συνδέεται με άλλες μικρότερες και τους ήρωες τους, με διασκεδαστικό τρόπο, προσπαθεί να δείξει στα παιδιά τις επιπτώσεις ρύπανσης του περιβάλλοντος.



Γράφει η Κρυσταλλένια Γαβριηλίδου

Οικονομολόγος, Consultant, digital Marketer αλλά θα 'θελε να 'ναι μόνο συγγραφέας. Αναζητά το ροζ της σύννεφο να επιβιβαστεί. Ντύνει τις σκέψεις της με λέξεις και τα χαμογέλα της με σιωπές. Κυκλοφορούν τα παραμύθια της για μικρούς και μεγάλους: "Το μοναχικό συννεφάκι" εκδόσεις Μέθεξις, "Η Ωραία Ταξιδεμένη" εκδόσεις Ελληνοεκδοτική, "Κρυσταλλένια, η πριγκίπισσα που δεν ήξερε να αγαπά", "Η Πόλη που ξέχασε τους ανθρώπους ή μήπως όχι;" εκδόσεις Υδροπλάνο.
Μπορείτε να τη βρείτε:
https://www.facebook.com/GavriilidouKristallenia/
https://www.instagram.com/kristi_kristallenia/

https://linktr.ee/KristalleniaGavriilidou


Δείτε περισσότερες προτάσεις μας σε βιβλία εδώ!



Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram, & Twitter για να μη χάνετε κανένα post!