"ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΡΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ" (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ)




Το Familives έχει τη χαρά να παρουσιάσει το νέο βιβλίο της συγγραφέως Χριστίνας Κωνσταντουδάκη “Με μια κουβέρτα στο διάστημα” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ. 


Στο βιβλίο αυτό, η συγγραφέας έχει πετύχει με έναν τρυφερό τρόπο να προσεγγίσει το μεταβατικό στάδιο ενός παιδιού από τη ζωή του στο σπίτι, στη καθημερινότητα του σχολείου. Ένα αγαπημένο αντικείμενο, μια κουβέρτα με πλανήτες, συντροφεύει τον ήρωα του παραμυθιού, τον Σταύρο, να συνηθίσει τις πρώτες ημέρες στο σχολείο. Η κουβέρτα του είναι μια ασπίδα προστασίας όπου βρίσκει εκεί καταφύγιο τις «άβολες» για αυτόν στιγμές. Είναι η κρυψώνα του ή ακόμα και η ασφάλειά του. 


Η γραφή είναι απλή και κατανοητή στα παιδιά. Η εικονογράφηση είναι καθαρή και συνοδεύει άρτια το κείμενο. Τα χρώματα που χρησιμοποιούνται δεν κουράζουν το μάτι του αναγνώστη.


Με το βιβλίο αυτό, οι γονείς μπορούν να συζητήσουν με τα παιδιά τους, για τα αγαπημένα τους αντικείμενα, τι αισθάνονται όταν τα κρατούν, έτσι ώστε να καταλάβουν τις ανασφάλειές του ή ακόμα και τους φόβους τους. 


Το βιβλίο αυτό θα βοηθήσει αρκετά παιδιά να ενταχθούν ομαλά σε ένα νέο περιβάλλον καθώς θα καταλάβουν ότι έχουν έναν σύμμαχο παραμυθιού. Τον θαρραλέο Σταύρο. 


Από το οπισθόφυλλο

Eίμαι μια μικρή κουβέρτα και έχω πάνω μου έναν τεράστιο ήλιο με πλανήτες!
Ο Σταύρος με αγαπάει πολύ και με παίρνει παντού μαζί του, ακόμα και στο σχολείο!
Μόνο που… κρύβεται από πίσω μου όταν του μιλούν.

Όταν όμως τα παιδιά θα παίξουν ένα παιχνίδι στην τάξη, ο Σταύρος θα μεταμορφωθεί σε σούπερ ήρωα του διαστήματος με πολλούς φίλους!

Ένα βιβλίο για τις πρώτες μέρες στο σχολείο και τα μεταβατικά αντικείμενα που χρειάζονται πολλές φορές τα πιο εσωστρεφή παιδιά για να αισθανθούν σιγουριά και ασφάλεια σε ένα νέο περιβάλλον.



Γράφει η Αθηνά Ντόκα

Μητέρα δύο κοριτσιών, ιδιωτική υπάλληλος και πολυταξιδεμένη, εμπνέεται με τα απλά καθημερινά πράγματα και δημιουργεί δικές της ιστορίες. Της αρέσουν τα ταξίδια, η φωτογραφία, το διάβασμα, η μουσική και η καλή παρέα. Έχει συγγράψει παραμύθια και διηγήματα σε συλλογικά έργα, ενώ το πρώτο της παραμύθι με τίτλο «Χεράκια Καθαρά…Μικρόβια Μακριά» εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2020.

Για να επικοινωνήσετε μαζί της μπορείτε να τη βρείτε στο www.facebook.com/athina.ntoka




Και μην ξεχνάτε:

Ακολουθήστε το Familives σε Facebook, Instagram, & Twitter , για να μη χάνετε κανένα post!