ΟΔΥΣΣΕΙΑ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΟΛΥΒΙ)



Τα περισσότερα πα
ιδιά διαβάζουν για πρώτη φορά τα αριστουργήματα του Ομήρου στο γυμνάσιο μέσα από αποσπασματικά κομμάτια των έργων του. 

Οι εκδόσεις Μολύβι και η συγγραφέας Μ. Βλάχου διασκευάζουν την Οδύσσεια του Ομήρου (και τις 24 ραψωδίες) ώστε να μπορεί να διαβαστεί ολόκληρο το κείμενο και από μικρότερες ηλικίες. Επιθυμία της συγγραφέως ήταν να αναδειχτούν σκηνές που προβάλλουν τον ανθρωπισμό της Οδύσσειας και να φωτιστούν διαχρονικές και οικουμενικές αξίες. 

Τα έπη του Ομήρου διδάσκονται σε πολλά σχολεία και πανεπιστήμια παγκοσμίως και αποτέλεσαν έμπνευση για τους μεταγενέστερους λογοτέχνες και καλλιτέχνες. Η Οδύσσεια βρίσκεται στη κορυφή της λίστας με τις 100  ιστορίες που διαμόρφωσαν τον κόσμο, σύμφωνα με το BBC Culture. 

Η διασκευή της Μ. Βλάχου φέρνει σε επαφή τους αναγνώστες με το αριστούργημα του Ομήρου ακόμα και τους νεότερους που πιθανότατα θα δυσκολευόταν με το αρχαίο κείμενο. 

Η εικονογράφηση που έχει επιμεληθεί η Ι. Αμπατζή είναι αρμονικά δεμένη με τη σπουδαιότητα του κειμένου. 



Γράφει η Καίτη Μιχαλοπούλου από το Οι παραμυθένιες

__________________________________________________________________________________


Η Καίτη Μιχαλοπούλου είναι σύζυγος, blogger, εργαζόμενη νοσηλεύτρια, μαμά δύο δίδυμων κοριτσιών, για χάρη των οποίων ξεκίνησε να γράφει τα δικά της παραμύθια κι η αγάπη της αυτή για το γράψιμο έδωσε το όνομα στο προσωπικό της blog "Οι παραμυθένιες"! Αγαπά όσα την κάνουν να νιώθει παιδί!

Δείτε περισσότερες βιβλιοπροτάσεις από την ομάδα του Familives εδώ!


Και μην ξεχνάτε: 

Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagramTwitter  για να μη χάνετε κανένα post!