" ΠΕΡΙ ΕΥΧΩΝ- ΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ" (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΚΥΡΑ)



Το βιβλίο «Περί Ευχών- τι και γιατί ευχόμαστε σε κάθε περίσταση» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγκυρα και γράφηκε από τον Βασίλη Μαλισιόβα και τον Πέτρο Δημητρακόπουλο. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο βιβλίο. Αποτελεί συλλογή πολλών ευχών που χρησιμοποιούμε στη ζωή μας, ταξινομημένων κατά θέμα, ώστε το κάθε κεφάλαιο να διαβάζεται αυτόνομα  και ο αναγνώστης να μπορεί να ανατρέχει σε αυτά αναλόγως με το ποια ευχή επιθυμεί να βρει.


Όπως αναφέρεται και στο οπισθόφυλλο, σε όποια σελίδα και αν πέσει το βλέμμα του αναγνώστη, μια ευχή θα λάμψει και θα ξαναφωτίσει στιγμές της ζωής. Σαν να ξαναζεί ευτυχισμένες στιγμές και σαν να θυμάται όσα είχε εκείνος ευχηθεί ή όσα είχε δεχτεί ως ευχές.


«Η γλώσσα βεβαίως είναι και βίωμα, είναι και ανάμνηση, και ειδικώς οι ευχές, όπως πάλι επισημαίνουν οι συγγραφείς, ωσάν να περιέχουν μια μαγική μεταμορφωτική δύναμη, τείνουν να διαδραματίζουν τον ρόλο «λεκτικών πράξεων», «να δημιουργούν πραγματικότητα δια του λόγου τους». Πέραν του ότι πολλές ευχές, ειδικώς στις ευχάριστες στιγμές της ζωής, εκφέρονται και τραγουδιστά, αντηχούν δηλαδή ως ευάρεστη και καλόηχη «επωδός», διαμορφώνοντας την επιθυμητή ατμόσφαιρα για ευχόμενους και αντευχομένους». (Από τον πρόλογο του Πέτρου Χριστοφιλίδη).


Το βιβλίο αυτό θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο σε όλους τους αναγνώστες οι οποίοι πιστεύουν στη δύναμη του καλού λόγου και των καλών σκέψεων και θα ήθελαν να επιλέγουν τις πιο κατάλληλες ευχές για να τις χαρίζουν στους συνανθρώπους τους.



Γράφει η Αλεξάνδρα Χοροζίδου

Σύζυγος, μαμά, blogger, συγγραφέας.Σπούδασα Φυσικοθεραπεία στο ΑΤΕΙΘ αλλά γρήγορα με κέρδισε η οικογένεια και η ανατροφή των παιδιών. Με ενδιαφέρει ό,τι αφορά την διαπαιδαγώγηση και την υγεία των παιδιών, την οικογενειακή ζωή, η συγγραφή και η δημιουργική γραφή, η Ιστορία και η λογοτεχνία, το blogging και η αρθρογραφία. Aκαλούθησα σπουδές στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας ΑΠΘ. Έχω εκδώσει ένα βιβλίο που αναφέρεται σε μια εγκυμοσύνη μου("Το θαύμα εντός μου" Ελληνοεκδοτική) και  ένα ιστορικό μυθιστόρημα για εφήβους ("Στις φλόγες του Αη Λια"). Εκπαιδεύτηκα στο Personal Coaching μέσω του ICF και εργάζομαι ως Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης (Life Coach) για Γυναίκες και Μητέρες.

Θα με βρείτε στην ιστοσελίδα μου https://alexandrachorozidou.wordpress.com/καθώς και στις σελίδες μου στο FB  Αλεξάνδρα Χοροζίδου / Alexandra Chorozidou - Personal Coach και στο Instagram https://www.instagram.com/alexandra_chorozidou_coach


Και μην ξεχνάτε:

Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram, & Twitter για να μη χάνετε κανένα post!