Η ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ)



Σήμερα θα παρουσιάσουμε ένα νέο και ιδιαίτερο βιβλίο με πρωταγωνίστρια μια γλυκιά κουκουβάγια, από τις εκδόσεις Πατάκη. «Η κουκουβάγια που ήρθε για Χριστούγεννα» του Τζον Χέυ σε εικονογράφηση του Γκάρρυ Πάρσονς.

Όταν μια οικογένεια διαλέγει το δέντρο της για τα Χριστούγεννα βρίσκει μια απρόσμενη έκπληξη σε αυτό. Στο δέντρο τους είχε κρυφτεί η Ρόζι, η κουκουβάγια. Στην αρχή η Λίλη νομίζει πως είδε μια κουκουβάγια αλλά σύντομα διαπιστώνουν πως είναι αλήθεια και πρέπει να τη βοηθήσουν να φάει ώστε να δυναμώσει και να επιστρέψει στο σπίτι της, το δάσος. Δεν είναι εύκολο όμως να διαχειριστείς μια κουκουβάγια στο δέντρο σου, θέλει λεπτούς χειρισμούς για να μην τρομάξει.




Πρόκειται για αληθινή ιστορία, διδακτική και τρυφερή καθώς όντως η μικρή κουκουβάγια με κάποιον μαγικό τρόπο είχε τρυπώσει στο χριστουγεννιάτικο δέντρο και βρέθηκε στο σπίτι της οικογένειας μαζί του.

Η ιστορία μας βοηθάει να γνωρίσουμε τις κουκουβάγιες, που ζούνε, τι τρώνε, τις συνήθειες τους καθώς στο τέλος το βιβλίο περιλαμβάνει ένα υπέροχο παράρτημα για τα δέντρα που προορίζονται να γίνουν χριστουγεννιάτικα με ενδιαφέρουσες πληροφορίες που είναι αφορμή για συζήτηση με τα παιδιά. 

Προτεινόμενη ηλικία: 4+


Γράφει η Κρυσταλλένια Γαβριηλίδου

Οικονομολόγος, Consultant, digital Marketer αλλά θα 'θελε να 'ναι μόνο συγγραφέας. Αναζητά το ροζ της σύννεφο να επιβιβαστεί. Ντύνει τις σκέψεις της με λέξεις και τα χαμογέλα της με σιωπές. Κυκλοφορούν τα παραμύθια της για μικρούς και μεγάλους: "Το μοναχικό συννεφάκι" εκδόσεις Μέθεξις, "Η Ωραία Ταξιδεμένη" εκδόσεις Ελληνοεκδοτική, "Κρυσταλλένια, η πριγκίπισσα που δεν ήξερε να αγαπά", "Η Πόλη που ξέχασε τους ανθρώπους ή μήπως όχι;" εκδόσεις Υδροπλάνο.
Μπορείτε να τη βρείτε:
https://www.facebook.com/GavriilidouKristallenia/
https://www.instagram.com/kristi_kristallenia/

https://linktr.ee/KristalleniaGavriilidou



Και μην ξεχνάτε:

Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram, & Twitter για να μη χάνετε κανένα post!