" ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ"



"Θα είμαι πάντα κοντά σου", μου έλεγε η μητέρα μου σε κάθε χάδι της, σε κάθε αγκαλιά της, σε κάθε νανουρισμα της και σε κάθε δύσκολη στιγμή. Σε κάθε φόβο που περνούσα σαν παιδί , σαν έφηβη αλλά ακόμα και σήμερα ώς μάνα εγώ η ίδια πλέον η φράση αυτή ακόμα υπάρχει και με συντροφεύει. Μια φράση που έχει χαραχτεί μέσα στην καρδιά και στην ψυχή μου. Μια φράση που για μένα θα σημαίνει πάντα ΜΑΝΑ.  

Αυτές τις γιορτινές μέρες έχω την χαρά και την τιμή να κρατήσω στα χέρια μου το πρώτο παιδικό παραμύθι της αγαπημένης μου Σωτηρίας Μπιλιανού γνωστή ώς mylitleworld.gr στον κόσμο των bloggers  και ομολογουμένως έγινε από τα αγαπημένα μας αφού με συγκίνησε βαθυτατα τόσο από τον τίτλο, την εξιστόρηση του παραμυθιου όσο και από την εικονογράφηση του Παναγιώτη Τσαούση.  Μια γλυκιά  ιστορία που κάθε μανούλα θα αγαπήσει να διαβάζει στο μικρό της από τις εκδόσεις Παρισιάνου. Ένα τρυφερό παραμύθι που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας για να καθησυχάσει τους φόβους και τις ανησυχίες τους. Τί πιο όμορφο δώρο για τις γιορτές για μια μανούλα και το παιδί της! Δεν συμφωνείς;




 

 Λίγα λόγια για την υπόθεση του βιβλίου

Το μικρό αρκουδάκι ξυπνάει αναστατωμένο μέσα στη νύχτα και τρέχει στο κρεβάτι της μαμάς αρκούδας. Εκείνη, μολονότι κουρασμένη και πολύ νυσταγμένη, το ακούει με προσοχή και, καθώς το σφιχταγκαλιάζει, το καθησυχάζει και του προσφέρει την ασφάλεια που χρειάζεται…

«Μαμά, θα είσαι μαζί μου κι όταν έχει δυνατές αστραπές και κεραυνούς;
«Ναι, αρκουδάκι μου. Θα καθόμαστε αγκαλιά μπροστά στο τζάμι και θα βλέπουμε τα όμορφα σχέδια που δημιουργούν στον ουρανό. Κοιμήσου τώρα».

 

Στο τέλος του βιβλίου θα βρείτε διασκεδαστικά παιχνίδια και δραστηριότητες που θα λατρέψουν τα μικρά σας και θα σας δώσουν την ευκαιρία να συζητήσετε μαζί τους και να σας μιλήσουν για τους δικούς τους φόβους και να τους διώξετε μακρια με μια μεγαλη αγκαλιά...γιατί θα είστε πάντα κοντά τους!

 

Σας το συνιστούμε ανεπιφύλακτα και πιστεύουμε ότι θα το αγαπήσετε όσο και εμείς!

 

Γράφει η Μαρία Χατζίκου

Σύζυγος, μητέρα, διακοσμήτρια (ΤΕΙ Αθήνας). Οτιδήποτε σχετίζεται με την τέχνη την κάνει να ονειρεύεται, να δημιουργεί και να χαμογελάει.

Μπορείτε επίσης να τη βρείτε: facebook


Δείτε περισσότερες προτάσεις μας σε βιβλία εδώ!



Και μην ξεχνάτε:

Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram, & Twitter για να μη χάνετε κανένα post!