ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΑΣΤΕΡΙ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ)



«Το λάθος αστέρι» του Τζον Γκριν είναι ένα μυθιστόρημα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός και απευθύνεται σε εφήβους και ενήλικες. Ο συγγραφέας του βιβλίου είναι πολυβραβευμένος μεταξύ άλλων έχει βραβευθεί με Μετάλλιο Printz (2006) και  Βραβείο Edgar  (2009). Έργα του έχουν συμπεριληφθεί στη λίστα με τα bestsellers των New York Times. Το βιβλίο έχει μεταφερθεί και στη μεγάλη οθόνη, αφού το 2014 προβλήθηκε στο σινεμά ταινία βασισμένη σ’ αυτό ως ρομαντική κωμωδία – δράμα.


Πρωταγωνιστικό ρόλο στο βιβλίο έχει η Χέιζελ, μια έφηβη που διαγνώστηκε με καρκίνο. Μέσα στην όλη ατυχία της στέκεται τυχερή και με ένα θαύμα κερδίζει μερικά χρόνια ζωης ακόμη. Ψάχνοντας να αντλήσει δύναμη πηγαίνει σε μια ομάδα υποστήριξης παιδιών που πάσχουν από καρκίνο κι εκεί γνωρίζει τον Ογκάστους Γουότερς. Όπως συχνά συμβαίνει στην εφηβική ηλικία, ο έρωτας δεν άργησε να της χτυπήσει την πόρτα. Ένα ολοκαίνουριο κεφάλαιο αρχίζει στη ζωή της Χέιζελ με συμπρωταγωνιστή τον Ογκάστους του οποίου το χαϊδευτικό όνομα είναι Γκας…οι δυο έφηβοι κάνουν πάρα πολλά πράγματα μαζί. Θα κάνω μονάχα ένα μικρό spoiler δίνοντας σας το ακόλουθο απόσπασμα από την επίσκεψη τους στο χώρο που είχε ζήσει η οικογένεια της Άννας Φρανκ: «Ουγκάστους Γουότερς, είπα Σηκώνοντας το βλέμμα προς το μέρος του και ενόσω σκεφτόμουν ότι δεν μπορείς να φιλήσεις κάποιον στο σπίτι της Άννας Φρανκ, και έπειτα μου πέρασε από το νου ότι, στην τελική, Η Άννα Φρανκ φίλησε κάποιον στο σπίτι της Άννας Φρανκ και πως μάλλον τίποτα δεν θα της άρεσε περισσότερο από το να γίνει το σπίτι της ένα μέρος όπου οι νέοι και ανεπανόρθωτα χαλασμένοι μυούνται στον έρωτα». 



Το βιβλίο είναι ιδιαίτερα καλογραμμένο και ευκολοδιάβαστο με έκταση 344 σελίδων. Στις σελίδες του κυριαρχεί ο διάλογος κι αυτό του προσδίδει παραστατικότητα  κρατωντας αμείωτο το ενδιαφέρον του ανάγνωση. Απευθύνεται σε ηλικίες δεκατεσσάρων ετών και άνω. Ανήκει στην κατηγορία των κοινωνικό-συναισθηματικών μυθιστορημάτων. Τη μετάφραση του έχει επιμεληθεί ο Δημήτρης Μελικέρτης και έτσι κυκλοφόρησε στην Ελλάδα πολύ πρόσφατα, τον Μάιο του τρέχοντος έτους (2022). 


Περίληψη – Οποσθόφυλλο 


Το τελευταίο κεφάλαιο στη ζωή της Χέιζελ γράφτηκε όταν διαγνώστηκε με καρκίνο. Παρά το ιατρικό θαύμα που της χάρισε μερικά χρόνια ζωής, παραμένει ανίατη περίπτωση. Όμως όταν μια γοητευτική ανατροπή που ακούει στο όνομα Ογκάστους Γουότερς εμφανίζεται ξαφνικά στην Ομάδα Υποστήριξης Παιδιών με Καρκίνο, η ιστορία της Χέιζελ θα γραφτεί ξανά απ’ την αρχή…

Από τον κορυφαίο σε πωλήσεις συγγραφέα βιβλίων για εφήβους και νέους, Το λάθος αστέρι είναι ένα ουσιαστικό, τολμηρό και αιρετικό μυθιστόρημα που εξερευνά με ευφυέστατο τρόπο την κωμική, συναρπαστική και τραγική υπόθεση της ζωής και του έρωτα.




Γράφει η Μυρτώ Πατεράκη 

Είμαι νηπιαγωγός, απόφοιτη του τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Αυτή την περίοδο παρακολουθώ μια επιμόρφωση στην Ειδική Αγωγή του Πανεπιστημίου Πατρών και σύντομα ευελπιστώ να ξεκινήσω το μεταπτυχιακό μου. Εκτός από την ειδική αγωγή με ενδιαφέρουν ιδιαιτέρως θέματα Θρησκευτικής Παιδείας. Αντικείμενο της πτυχιακής μου εργασίας αποτέλεσε ο βίος της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας και η διδασκαλία του εν λόγω θέματος και κάθε ανάλογου στο νηπιαγωγείο. Ακόμη ασχολούμαι με την Oνυχοπλαστική, ως τεχνίτρια νυχιών. Έχω ολοκληρώσει την βασική μου εκπαίδευση στη σχολή Παπάζογλου στο Ηράκλειο Κρήτης και έχω παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια για εξειδίκευση στο nail art και σε διάφορες τεχνικές που αφορούν τα τεχνητά νύχια. Πρόσφατα έγινα σύζυγος και μητέρα. 

Θα με βρείτε στο προσωπικό μου ιστολόγιο:  https://nipiakiagr.blogspot.com/ και στο instagramhttps://www.instagram.com/nipiakia/?hl=el & https://www.instagram.com/nails_crete/?hl=el 

Δείτε περισσότερες προτάσεις μας σε βιβλία εδώ!



Και μην ξεχνάτε:

Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram, & Twitter για να μη χάνετε κανένα post!