ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ)




Έναν οδηγό προστασίας απέναντι στους σύγχρονους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας παρουσιάζουν οι συγγραφείς Λευκοθέα Μαρία Γκολγκάκη και Μιχάλης Κυριακίδης στο νέο τους βιβλίο «Μαθαίνω να προστατεύω τον εαυτό μου» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Υδροπλάνο σε εικονογράφηση του Βασίλη Γκολγκάκη. 


Οι δύο ήρωες του βιβλίου, η Ινώ και ο Άρης, συντροφεύουν τους μικρούς αναγνώστες σε ένα ταξίδι που αφορά καταστάσεις της πραγματικής ζωής που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα παιδιά. Με τρόπο άμεσο και κατανοητό, οι ήρωες παρουσιάζουν τους τρόπους με τους οποίους τα παιδιά μπορούν να προστατευθούν απέναντι σε κινδύνους που σχετίζονται με την κυκλοφορία στον δρόμο, την αντίδραση σε περίπτωση σεισμού ή φωτιάς, τη χρήση του διαδικτύου,  τον εκφοβισμό, το άγνωστο περιβάλλον, τα άγνωστα πρόσωπα και την προστασία του σώματός τους. 


Η ευφάνταστη εικονογράφηση με τα ζωηρά χρώματα και τους διαλόγους, πλαισιώνει τα σημαντικά μηνύματα του βιβλίου, βοηθώντας τα παιδιά μέσα από τα σκίτσα να ταυτιστούν με περιστάσεις της καθημερινότητας. 


Με τρυφερό και γεμάτο χιούμορ τρόπο, οι συγγραφείς προσεγγίζουν τα μεγάλα και σημαντικά θέματα που απασχολούν μικρούς και μεγάλους σε σχέση με την προστασία αλλά και την ψυχική ενδυνάμωση των παιδιών, τοποθετώντας τα στο επίκεντρο και παρέχοντάς τους πρακτικές συμβουλές και λύσεις ώστε να θωρακιστούν και να αποκτήσουν δύναμη και αυτοπεποίθηση.

Στο τέλος του βιβλίου οι μικροί αναγνώστες θα συναντήσουν ένα παιχνίδι σωστών και λάθος απαντήσεων για να αξιολογήσουν τα όσα έμαθαν κατά την ανάγνωσή του αλλά και να θυμηθούν τα βασικά του σημεία!


Ακόμη, οι τελευταίες σελίδες απευθύνονται στους κηδεμόνες, στους οποίους παρουσιάζονται τρόποι προσέγγισης των ζητημάτων που αναφέρθηκαν στο βιβλίο καθώς και επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τα προς συζήτηση ζητήματα.



Η Ινώ και ο Άρης σας καλούν να τους ακολουθήσετε σε ένα μαγικό ταξίδι μέσα από λέξεις, μηνύματα και εικόνες  για να βοηθήσετε τα παιδιά σας να φτιάξουν τη δική τους ασπίδα προστασίας και να μάθουν να προστατεύονται από τους κινδύνους της σύγχρονης ζωής!





Γράφει η Ελισάβετ Αγόρου 


Εκπαιδευτικός, αρθρογράφος, συγγραφέας

Φύσει ανήσυχο και ενθουσιώδες πνεύμα. Φοιτήτρια του παιδαγωγικού τμήματος νηπιαγωγών με σπουδές στη παράλληλη στήριξη. Η αγάπη της για τα παιδιά και η διάθεσή της για προσφορά την έκαναν να ξεκινήσει σπουδές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στο πανεπιστήμιο Αιγαίου. Θέματα που την ενδιαφέρουν: συμπερίληψη και διαπολιτισμική εκπαίδευση.

Αγαπά την ποίηση. Έχει διακριθεί σε ποιητικούς διαγωνισμούς σε Ελλάδα και Κύπρο. Ποιήματά της δημοσιεύονται σε γνωστές λογοτεχνικές ιστοσελίδες. Επίσης, δηλώνει λάτρης των εναλλακτικών διακοπών, οι οποίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ταξίδια σε μέρη μη ιδιαίτερα τουριστικά, σε ‘κρυμμένους παραδείσους'.

Το γράψιμο είναι για εκείνη τρόπος ζωής, καταφύγιο και μέσο έκφρασης μύχιων σκέψεων και συναισθημάτων. Αρθρογραφεί, επίσης, και στο THENOTEBOOK.GR.
Μότο της: 'Κάθε παιδί είναι ξεχωριστό και χαρισματικό. Ένας εκπαιδευτικός με όραμα και τεράστια αποθέματα αγάπης μπορεί να το βοηθήσει να ξεδιπλώσει όλες του τις δυνατότητες.’



Και μην ξεχνάτε:

Ακολουθήστε το Familives σε Facebook, Instagram, & Twitter , για να μη χάνετε κανένα post!