"Η ΑΓΕΛΑΔΑ ΠΟΥ ΓΕΛΑΕΙ" (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ)



Ο Σπύρος Γιαννακόπουλος έχει γράψει πολλά και διάφορα, ενδεικτικά το Κορίτσι με το ξύλινο σπαθί, ο Μασκοφόρος εκδικητής, Πορτοκαλάδα με ανθρακικό και πολλά ακόμη. Αυτή τη φορά βρέθηκε στα χέρια μου το βιβλίο του που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2022. με τίτλο «Η αγελάδα που γελάει» και ένα εξώφυλλο που σε προκαλεί να το διαβάσεις ακόμη κι αν δεν είσαι πια παιδί. Η ηλικία στην οποία απευθύνεται είναι 8+, αλλά άνετα μπορεί να διαβαστεί και από μικρότερα ή μεγαλύτερα παιδιά.

Ευρηματικός ο συγγραφέας, γνωρίζει καλά να σχεδιάζει μία απολαυστική ιστορία, η οποία προκαλεί τον αναγνώστη να γυρίσει αχόρταγα την σελίδες μέχρι το πολυπόθητο φινάλε!

Ο Χάρης (ο θείος) και ο Άγης (ο ανηψιός) μπλέκονται σε υπόθεση κλοπής ενός διάσημου, ανεκτίμητης αξίας πίνακα ζωγραφικής, με τον ευφάνταστο τίτλο «Η αγελάδα που γελάει». Όταν δύο ληστές, ο επικίνδυνος Λιοντάρης και ο -όχι και τόσο επικίνδυνος- Τίγρης, βάζουν στο μάτι τον πίνακα του εφοπλιστή Δελαφράγκα, η περιπέτεια ξεκινάει! Ο Χάρης και ο Άγης αναλαμβάνουν να εμποδίσουν τα σχέδια τους. Στην ιστορία μπλέκεται και η Σέβη, η κόρη του εφοπλιστή Δελαφράγκα με την Σουζάνα, ένα πόνι σύμφωνα με τον Άγη, αλλά ίσως και μονόκερο σύμφωνα με την Σέβη.

Δράση, χιούμορ, έξυπνοι διάλογοι και ευφάνταστες δολοπλοκίες μπλέκονται αρμονικά και προσφέρουν ψυχαγωγία και γέλιο. Οι μικροί φίλοι θα το λατρέψουν. Όσο για το αν κατάφεραν οι δύο διαβόητοι ληστές να κλέψουν την «Αγελάδα που γελάει», θα το μάθετε στις σελίδες του βιβλίου!





Οπισθόφυλλο:

Ο εφοπλιστής Τίμος Δελαφράγκας αγόρασε τον διάσημο και πανάκριβο πίνακα «Η αγελάδα που γελάει», τον οποίο σκοπεύει να παρουσιάσει στους εκλεκτούς προσκεκλημένους του σε ένα λαμπερό γκαλά που θα πραγματοποιηθεί στην έπαυλή του.
Τον πίνακα έχουν βάλει στο μάτι δύο ληστές, ο Τίγρης και ο Λιοντάρης, και έχουν καταστρώσει ένα απίθανο σχέδιο για να τον βουτήξουν. Όμως εκεί θα βρεθεί και ο Άγης με τον θείο του τον Χάρη... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)



Λίγα λόγια από τον συγγραφέα:

Με λένε Σπύρο και γεννήθηκα τον Δεκέμβρη του 1981. Μου αρέσει να διαβάζω, να ακούω μουσική και να γράφω. Έχω γράψει επίσης τα βιβλία Ο Τρύφωνας από τη Δρακολανδία, Πορτοκαλάδα με ανθρακικό, Το κορίτσι με το ξύλινο σπαθί, Νάνσι, Ο Μασκοφόρος Εκδικητής, Αλλόκοσμος επισκέπτης, Το αγόρι που πετάει, Ο μονόκερος, Μασκοφόρος Εκδικητής εναντίον Ζοργκ και το κόμικ Στο δάσος, μαζί με τη Στέλλα Στεργίου.



Γράφει η Δήμητρα Αναστασοπούλου Ζαχαράκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Νοέμβρη του 1985. 
Σπούδασε Φιλοσοφία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και παρακολούθησε πολλά παιδαγωγικά σεμινάρια και επιστημονικές ημερίδες . Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως παιδαγωγός σε δομές φιλοξενίας και προστασίας ανηλίκων, ενώ έχει εργαστεί και με παιδιά ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Ασχολείται με τον εθελοντισμό και αγαπάει την δουλειά της και τις δημιουργικές δραστηριότητες με παιδιά. 
Πάντα έγραφε ποιήματα και διηγήματα. Αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά περιοδικά και blog (σε ένα εκ αυτών στην στήλη των Συνεντεύξεων), ενώ διατηρεί σελίδα- προσωπικό ιστολόγιο στο Facebook με περισσότερα από 12.000 μέλη. 
Tο πρώτο της αστυνομικό μυθιστόρημα  κυκλοφορεί τον Ιούλιο του 2022 από τις εκδόσεις Υδροπλάνο. 
Φιλοδοξεί τα μυθιστορήματα και τα παραμύθια της να αποτελέσουν την απαρχή ενός διαδραστικού παιχνιδιού με τους αναγνώστες.
Μπορείτε να την βρείτε εδώ:
https://www.facebook.com/dimitra.zacharaki12




Και μην ξεχνάτε:

Ακολουθήστε το Familives σε Facebook, Instagram, & Twitter , για να μη χάνετε κανένα post!