Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΕ Ο ΓΟΥΕΛΙΓΚΤΟΝ (εκδ. ΠΑΤΑΚΗ)




Η μέρα που μεγάλωσε ο Γουέλιγκτον, ένα βιβλίο από τον ανερχόμενο συγγραφέα και εικονογράφο Στιβ Σμολ. Μια νέα έκδοση σε ελληνική μετάφραση από τις εκδόσεις Πατάκη.


Ποιος είναι όμως ο Γουέλιγκτον; Είναι ένα μικρό ελεφαντάκι που βιάζεται να μεγαλώσει!

Την ημέρα των γενεθλίων του άνοιξε το δώρο με μεγάλο ενθουσιασμό! Κάτι όμως δεν πήγαινε καλά! Πολύ γρήγορα, διαπίστωσε ότι ήταν αρκετά μικρός για τέτοιο δώρο!

Ευτυχώς, ο μπαμπάς είχε μια καταπληκτική ιδέα και τον βοήθησε να ξεχάσει την απογοήτευση του για το πόσο μικρός είναι ακόμα και να καταλάβει πόσο όμορφα μπορεί να ζει στην ηλικία που βρίσκεται…


Ευκολοδιάβαστο και χαρούμενο το ύφος που χρησιμοποιεί ο συγγραφέας απευθύνεται σε ηλικίες από 4ων έως 7 ετών! Παρουσιάζει με τις λέξεις του κάθε συναίσθημα και περνάει στο παιδικό μυαλουδάκι αμέσως τα μηνύματα που επιθυμεί. 

Οι εικόνες του Στιβ Σμολ ως εικονογράφος αυτή τη φορά, είναι καθαρές με πολύ όμορφα παστέλ χρώματα σαν να ζωγραφίζεις με νερομπογιές πάνω σε μπλοκ ακουαρέλας, παιδικές και πολύ χαρούμενες , έτοιμες να τις ρουφήξεις με τα μάτια.





Ένα πολύ όμορφο βιβλίο με έξυπνο έναυσμα για μπόλικη συζήτηση, για το παιδί και το γονιό που το διαβάζουν αφού πραγματεύεται με επιτυχία τη σχέση γονέα και παιδιού και την αναδρομή στην παιδική ηλικία του γονέα.


 Αφήνει τη γλύκα των παιδικών χρόνων και παροτρύνει με ιδέες τα παιδιά να ζήσουν κάθε στιγμή από τη δική τους ηλικία κυρίως απαλύνοντας την απογοήτευση τους, δείχνοντας πως την ίδια ανησυχία και δίψα είχαν και οι γονείς τους και δεν είναι μόνα σε αυτό που αισθάνονται.

Μερικές ερωτήσεις που ακούστηκαν στη δική μας βραδιά ανάγνωσης ήταν : Ήξερες να κάνεις πατίνια μαμά; Έτρωγες και μικρή παγωτό; Και φυσικά το πόρισμα: μεγάλωσες και δεν μπορείς να παίξεις στην παιδική χαρά ενώ εμείς μπορούμε! Άρα καλύτερα που είμαστε ακόμα μικροί!


Το βιβλίο του Στιβ Σμολ μας άφησε ακριβώς τη γεύση που ήθελε να αφήσει, γεύση γλυκιάς ανάμνησης και αγάπης!



Γράφει η Άννα Βουρλιώτου 


Ηθοποιός, δασκάλα θεατρικής αγωγής και εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού σε πάρτι και εκδηλώσεις.37 ετών με δίδυμα 6χρονα αγοράκια.
Αγαπάει τα ταξίδια, το καλό φαγητό, το θέατρο και αναζητά χώρους/μέρη ενασχόλησης για γονιό και παιδί.
Ψάχνει άπειρες δραστηριότητες μέσα και έξω από το σπίτι με τα παιδιά.
Στο fcb διαθέτει την ομάδα ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΆ. Και στο youtube αφηγείται ιστορίες για καληνύχτα ως Άννα Μπανάνα.




Δείτε περισσότερες προτάσεις μας σε βιβλία εδώ!



Και μην ξεχνάτε:

Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram, & Twitter για να μη χάνετε κανένα post!