ΤΑ ΦΛΑΦ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ)

Το παιδικό βιβλίο με τίτλο «Τα φλαφ της ευτυχίας», της συγγραφέως Μαρίνας Γιώτη, με την ίδια να επιμελείται και την εικονογράφηση, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Διόπτρα, τον Μάρτιο 2022.



https://www.dioptra.gr/Cache/Photos/75f6839607a85eb526d40ede4af960c8.png

Ο κεντρικός ήρωας μας είναι ο ΟΧ-Ι και ζει σε έναν μικρό πλανήτη, που βρίσκεται στην άκρη του ηλιακού μας συστήματος. Εκεί στον ουρανό υπάρχουν χιλιάδες μικρά και λαμπερά Φλαφ, τα οποία είναι χνουδωτά και μικρά ουράνια σώματα. Όλα αυτά τα Φλαφ κάνουν πολύ φωτεινό τον ουρανό και μπορεί κανείς να τα διακρίνει από πολύ μακριά! Μάλιστα πίστευαν ότι αν κάποιος καταφέρει να τα πιάσει θα γινόταν πάρα πολύ χαρούμενος. 


Μια μέρα ο ΟΧ-Ι που ήθελε να είχε ένα διαστημόπλοιο για να μπορέσει να τα ακουμπήσει, είδε ότι ένα Φλαφ είχε πέσει στο σπίτι του κοντά κι αμέσως έτρεξε για να το πιάσει. Όμως ύστερα από μέρες ο ΟΧ-Ι φαίνεται να έχασε τον ενθουσιασμό του και το παράτησε, ώσπου η ΝΑ-Ι είδε το Φλαφ και ενθουσιάστηκε. Τι θα κάνει τώρα ο ΟΧ-Ι; Θα της δώσει το Φλαφ; Μήπως τώρα βλέπει τι έχασε; Την απάντηση θα την βρείτε μέσα από το βιβλίο, φυσικά!


Αυτό το ξεχωριστό παραμύθι απευθύνεται βέβαια σε μικρά παιδιά, από ηλικία 4 ετών, αλλά μπορούν να το απολαύσουν εξίσου και τα πιο μεγάλα παιδιά! Η εικονογράφηση από την Μαρίνα Γιώτη είναι πολύ όμορφη και σε μεταφέρει πραγματικά σε έναν άλλον πλανήτη, γεμάτο λάμψη από τα Φλαφ, της ευτυχίας. 

Η ιστορία μας αφήνει μια γλυκιά γεύση και συναισθήματα χαράς, αισιοδοξίας και ηρεμίας. Είναι ιδανικό για να μάθουν τα παιδιά και να θυμηθούν οι μεγάλοι την αξία της ευγνωμοσύνης. Στο τέλος του βιβλίου βλέπουμε λίγο πιο αναλυτικά πώς συνδέεται η ευγνωμοσύνη στη ζωή με την ευτυχία και ποια είναι η δύναμη του «ευχαριστώ»! 


Υπάρχουν και μερικές ασκήσεις για να μάθουν μέσα από μικρά παιχνίδια και με διαδραστικό τρόπο τα παιδιά πώς είναι να νιώθουν ευγνωμοσύνη, πάντα με την βοήθεια των γονιών τους. Οι ασκήσεις ευγνωμοσύνης είναι της εκπαιδευτικού Γεωργίας Σολωμού.



Γράφει η Εύη Μακαβέλου 


Δείτε περισσότερες προτάσεις μας σε βιβλία εδώ!



Και μην ξεχνάτε:

Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram, & Twitter για να μη χάνετε κανένα post!