'ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ BILL GATES;" (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ)




Το Familives έχει τη χαρά να φιλοξενεί το βιβλίο «Και αν το παιδί σας είναι ο επόμενος Bill Gates;» του συγγραφέα Σπύρου Αρσένη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί οδηγό προς τους γονείς δίνοντας τρόπους πως να προστατέψουν το παιδί τους από τους κινδύνους του διαδικτύου, και όχι μόνο. Με έξυπνο τρόπο ο συγγραφέας χωρίζει σε ηλικιακές ενότητες τη χρήση του διαδικτύου και τι μπορεί να κάνει κάποιο παιδί σε συγκεκριμένη ηλικία με τη καθοδήγηση αλλά και επίβλεψη του κηδεμόνα του. 

Επίσης, αναφέρονται οδηγίες για το τι πρέπει να γνωρίζει το παιδί και τι όχι, όπως: πρέπει να γνωρίζει τους κωδικούς πρόσβασης στον υπολογιστή, πρέπει να εισάγει στοιχεία τραπεζικής κάρτας για αγορά ή όχι;

Ο συγγραφέας «παντρεύει» με όμορφο τρόπο τους κίνδυνους του διαδικτύου με παραδείγματα της καθημερινότητας όπως π.χ. δεν αφήνουμε το παιδί μας να μιλάει με κάποιον άγνωστο στο διαδίκτυο, όπως δεν το αφήνουμε να μιλήσει με κάποιον άγνωστο στο δρόμο. Επίσης, επιτηρούμε το παιδί μας όταν βρίσκεται στο διαδίκτυο, όπως το επιτηρούμε όταν βρισκόμαστε σε εξωτερικό χώρο. 

Επιπλέον, στο βιβλίο αυτό, ο συγγραφέας  αναφέρει πως ξεκίνησαν σημαντικοί άνθρωποι που επηρέασαν τη τεχνολογία, την ενασχόλησή τους με τους υπολογιστές και το διαδίκτυο. Οι αναφορές αυτές, αποτελούν και έναυσμα συζήτησης γονέων με τα παιδιά τους, καθώς μπορούν να αποτελέσουν πρότυπο για την ενασχόλησή τους με τον προγραμματισμό. 

Τέλος, στο βιβλίο αυτό, δεν αναφέρονται μόνο οι κίνδυνοι του διαδικτύου. Ο συγγραφέας προσεγγίζει με πολλούς τρόπους τη χρησιμότητα του διαδικτύου, όπως η άντληση πληροφοριών, η απομακρυσμένη συνομιλία με οικογένεια και φίλους, αλλά και η ψυχαγωγία και η εκπαίδευση μέσω των υπολογιστών. 




Γράφει η Αθηνά Ντόκα

Μητέρα δύο κοριτσιών, ιδιωτική υπάλληλος και πολυταξιδεμένη, εμπνέεται με τα απλά καθημερινά πράγματα και δημιουργεί δικές της ιστορίες. Της αρέσουν τα ταξίδια, η φωτογραφία, το διάβασμα, η μουσική και η καλή παρέα. Έχει συγγράψει παραμύθια και διηγήματα σε συλλογικά έργα, ενώ το πρώτο της παραμύθι με τίτλο «Χεράκια Καθαρά…Μικρόβια Μακριά» εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2020.

Για να επικοινωνήσετε μαζί της μπορείτε να τη βρείτε στο www.facebook.com/athina.ntoka




Και μην ξεχνάτε:

Ακολουθήστε το Familives σε Facebook, Instagram, & Twitter, για να μη χάνετε κανένα post!