ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

 C:\Users\emma\AppData\Local\Temp\Rar$DRa6896.48732\2.jpg


Το καθημερινό λούσιμο, το στέγνωμα των μαλλιών μας με το σεσουάρ, συσκευές για ίσιωμα ή μπούκλες αλλά και το συχνό βάψιμο είναι οι βασικότερες αιτίες που τα μαλλιά μας είναι άτονα, ξηρά και θαμπά.

Υπάρχουν εκατοντάδες προιόντα περιποίησης για κάθε τύπο μαλλιών, όμως είναι αποδεδειγμένο πως οι σπιτικές μάσκες είναι ο πιο φυσικός και οικονομικός τρόπος για να φροντίσετε τα μαλλιά σας, με αγνά προιόντα που υπάρχουν ήδη στο σπίτι σας.


3 σπιτικές μάσκες μαλλιών που πρέπει να δοκιμάσεις


1. Μάσκα για κανονικά μαλλιά

Υλικά:

  • 1/2 φέτα αβοκάντο αποφλοιωμένη

  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας

  • 1 κουταλιά σούπας μέλι

  • ¼ φλιτζάνι μαγιονέζα

Ετοιμασία:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ και ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθούν πολύ καλά. Σε υγρά μαλλιά, εφαρμόστε το μίγμα ομοιόμορφα καλύπτωντας όλα τα μαλλιά. Καλύψτε το κεφάλι με μια ζεστή πετσέτα ή σκουφάκι μπάνιου και αφήστε το να παραμείνει για μισή ώρα. Κατόπιν, ξεπλύνετε πολύ καλά και λούστε τα μαλλιά σας με το σαμπουάν σας.

Εφαρμόστε αυτή τη μάσκα μία φορά την εβδομάδα και θα δείτε τα μαλλιά σας πιο γεμάτα σε όγκο, υγιή, πλούσια και λαμπερά!

2. Μάσκα για ξηρά μαλλιά

Υλικά:

  • 1 μπανάνα

  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο

  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι

Ετοιμασία:
Υλικά:

  • 1 μπανάνα


  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο

  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι

Ετοιμασία:
Μπορείτε να τα αναμίξετε καλύτερα ρίχνοντας τα σε ένα μπλέντερ. Στη συνέχεια, κάντε μασάζ με τη μάσκα στα μαλλιά σας και καλύψτε τα μαλλιά σας με σκουφάκι ντους ή μια ζεστή πετσέτα. Αφήστε τη μάσκα μαλλιών να παραμείνει για 15 λεπτά και ξεπλύνετε πολύ καλά με το σαμπουάν σας.

 Εφαρμόστε αυτή τη μάσκα μία φορά την εβδομάδα και θα δείτε τα μαλλιά σας πιο λαμπερά, μαλακά και μεταξένια και θα μυρίζουν υπέροχα.


3. Μάσκα για λιπαρά μαλλιά

Υλικά:

  • Χυμό από ένα λεμόνι

  • 1 κουταλιά σούπας μέλι

  • ¼ φλιτζάνι μηλόξύδο

Ετοιμασία:
Ανακατέψτε το μίγμα μέχρι να αναμειχθεί καλά. Στη συνέχεια, εφαρμόστε το σε υγρά μαλλιά με ελαφρύ μασάζ. Καλύψτε τα μαλλιά σας με σκουφάκι ντους ή μια πετσέτα και αφήστε το να παραμείνει για μισή ώρα. Κατόπιν, ξεπλύνετε και λούστε τα μαλλιά σας με το σαμπουάν σας.

Εφαρμόστε αυτή τη μάσκα μία φορά την εβδομάδα και θα δείτε τα μαλλιά σας πιο απαλά, και μεταξένια.



Γράφει η Εμμανουέλλα Θεοχαροπούλου

Η Εμμανουέλα Θεοχαροπούλου γεννήθηκε το 1986 στην Κοζάνη, αποφοίτησε από την Ανώτατη Τεχνολογική Σχολή Λάρισας από το τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

Τα τελευταία δέκα χρόνια ζούσε και εργαζόταν στην Τσεχία, σε εταιρία Δικτύων και Πληροφορικής. Αυτή την περίοδο  όμως ασχολείται αποκλειστικά με την ανατροφή των τριών παιδιών της. 

Αυτή η περίοδος της μητρότητας την έκανε να στραφεί στη συγγραφή παιδικών βιβλίων αλλά και προσωποποιημένων παραμυθιών στο προσωπικό της blog με το όνομα «Παραμυθόσαυρος» /  https://paramithosauros.blogspot.com/

Τον Ιούνιο του 2021 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Φυλάτος το πρώτο της παιδικό βιβλίο με τίτλο «Το ημερολόγιο ενός μικρού Σεφ», το οποίο αποτελείται από 15 εύκολες συνταγές για παιδιά που παρουσιάζονται μέσα από έναν ιδιαίτερο τρόπο, μέσα από τα μάτια ενός παιδιού.

Χόμπι της είναι τα ταξίδια, η μαγειρική και το πλέξιμο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της εδώ : https://www.facebook.com/emmanouela.theocharopoulou/



Και μην ξεχνάτε:

Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram, & Twitter για να μη χάνετε κανένα post!