ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ ΣΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ)

 


Ένα υπέροχο παραμύθι καληνύχτας για μωρά και μικρά παιδιά, μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ψυχογιός. «Όνειρα γλυκά στο αγρόκτημα» είναι ο τίτλος του βιβλίου και στις σελίδες του βλέπουμε τα ζωάκια της φάρμας να αποκοιμιούνται ένα-ένα, αφού πρώτα εύχονται καληνύχτα μεταξύ τους.

 

Προβατάκια, κοτούλες, πάπιες αγελαδίτσες, κουνελάκια, ένα άλογο, μια γατούλα, ένα ποντίκι κι ένα σκυλάκι είναι τα ζωάκια που θα δούμε στις σελίδες του βιβλίου να πηγαίνουν για ύπνο, το ένα μετά το άλλο. Το βιβλίο είναι πολύ προσεγμένο και ενδιάμεσα των σελίδων έχει κοπτικά. Παρουσιάζεται για παράδειγμα το αλογάκι που έχει ξαπλώσει πάνω στο σανό και γυρνώντας το κοπτικό το βλέπουμε να έχει αποκοιμηθεί, αφού πλέον έχει κλείσει τα ματάκια του. Στις 2 τελευταίες σελίδες βλέπουμε πανοραμικά τον έναστρο ουρανό και αν κλείσουμε το φως το δωματίου μας, μπορούμε να δούμε τα αστεράκια και το φεγγαράκι να φωσφορίζουνε στο σκοτάδι.

 


Το βιβλίο αυτό έχει είκοσι σελίδες, με υπέροχη εικονογράφηση και λίγο κείμενο. Πιστεύω είναι ιδανικό για να ενταχθεί στην καθημερινή ρουτίνα του παιδιού πριν το βραδινό ύπνο. Εμείς το διαβάζουμε κάθε βράδυ αγκαλιά με το μπέμπη μου. Έχω παρατηρήσει πως του αρέσει υπερβολικά, ακόμη κι όταν πάει να γκρινιάξει από τη νύστα του, επειδή έχει πάει αργά, με το που βλέπει το εξώφυλλο χαμογελάει! Οι σελίδες του βιβλίου είναι σκληρές και το γεγονός  αυτό το καθιστά ιδανικό για την ηλικιακή ομάδα στην οποία απευθύνεται (0-2). 


Περίληψη – Οπισθόφυλλο 

Πάρτε αγκαλιά το μικρό σας και δείτε όλα τα ζωάκια του αγροκτήματος να αποκοιμιούνται καθώς γυρίζετε τις σελίδες με το κοπτικά. Ύστερα πείτε "καληνύχτα", σβήστε το φως και δείτε το φεγγάρι και τα αστεράκια στις τελευταίες σελίδες να λάμπουν!


Γράφει η Μυρτώ Πατεράκη 

Είμαι νηπιαγωγός, απόφοιτη του τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Αυτή την περίοδο παρακολουθώ μια επιμόρφωση στην Ειδική Αγωγή του Πανεπιστημίου Πατρών και σύντομα ευελπιστώ να ξεκινήσω το μεταπτυχιακό μου. Εκτός από την ειδική αγωγή με ενδιαφέρουν ιδιαιτέρως θέματα Θρησκευτικής Παιδείας. Αντικείμενο της πτυχιακής μου εργασίας αποτέλεσε ο βίος της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας και η διδασκαλία του εν λόγω θέματος και κάθε ανάλογου στο νηπιαγωγείο. Ακόμη ασχολούμαι με την Oνυχοπλαστική, ως τεχνίτρια νυχιών. Έχω ολοκληρώσει την βασική μου εκπαίδευση στη σχολή Παπάζογλου στο Ηράκλειο Κρήτης και έχω παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια για εξειδίκευση στο nail art και σε διάφορες τεχνικές που αφορούν τα τεχνητά νύχια. Πρόσφατα έγινα σύζυγος και μητέρα. 

Θα με βρείτε στο προσωπικό μου ιστολόγιο:  https://nipiakiagr.blogspot.com/

και στο instagram: https://www.instagram.com/nipiakia/?hl=el & https://www.instagram.com/nails_crete/?hl=el 

Δείτε περισσότερες προτάσεις μας σε βιβλία εδώ!



Και μην ξεχνάτε:

Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram, & Twitter για να μη χάνετε κανένα post!