"ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ" (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ)



Με χαρά παρουσιάζουμε στο Familives το βιβλίο «Δεν μου αρέσει το διάβασμα- μια ιστορία για τη δυσλεξία» της Lisabeth Emlyn Clark που κυκλοφορείς από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος. Η ιδιαιτερότητα του βιβλίου έγκειται στο γεγονός ότι η ίδια η συγγραφέας διαγνώστηκε με δυσλεξία στην ηλικία των 7 ετών και επομένως γνωρίζει βιωματικά πώς νιώθει τι σκέφτεται ένα παιδί με προφίλ δυσλεξίας.

 

Η υπόθεση είναι η εξής: Ο Χάρης χαίρεται να παίζει με τα άλλα παιδιά και απολαμβάνει τη ζωγραφική-όμως δεν του αρέσει καθόλου να διαβάζει βιβλία. Δυσκολεύεται, αγχώνεται και φοβάται ότι θα τον κοροϊδέψουν οι συμμαθητές του στην τάξη. Όταν μιλάει στη μαμά του για τη δυσκολία του, η κατάσταση αλλάζει: η δασκάλα αρχίζει να τον βοηθά, τον αναλαμβάνει υποστηρικτικά και ο δάσκαλος ειδικής αγωγής ενώ περνά κάποια τεστ με τη σχολική ψυχολόγο. Σιγά σιγά, με τη βοήθειά τους και με τεχνικές που του μαθαίνουν, καταφέρνει να διαβάζει και χαίρεται πολύ για το επίτευγμά του!

 

Η γλώσσα του παιδιού είναι απλή και προσιτή σε παιδιά 6 ετών και άνω για τα οποία συστήνεται το βιβλίο. Η εικονογράφηση είναι ζωντανή και αποδίδει καλά τα συναισθήματα του μικρού ήρωα. Συνολικά, το ύφος του βιβλίου είναι ευχάριστο και το περιεχόμενό του εύληπτο από τα παιδιά, ενώ μπορεί να αποτελέσει αφορμή για πολλές συζητήσεις, είτε μέσα σε μια οικογένεια είτε μέσα σε μια σχολική τάξη.

 

Το βιβλίο αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει ένα εκπαιδευτικό βοήθημα, που θα ενθάρρυνε στον αγώνα τους τα παιδιά με δυσλεξία και μαθησιακές δυσκολίες. Μπορεί να δώσει, επίσης, πολύτιμες πληροφορίες στα αδέλφια ενός παιδιού με προφίλ δυσλεξίας αλλά και στους συμμαθητές του, ώστε να δείξουν ενσυναίσθηση και αποδοχή.

 

 


 

Γράφει η Αλεξάνδρα Χοροζίδου


Σύζυγος, μαμά, blogger, συγγραφέας.

Σπούδασα Φυσικοθεραπεία στο ΑΤΕΙΘ αλλά γρήγορα με κέρδισε η οικογένεια και η ανατροφή των παιδιών. Με ενδιαφέρει ό,τι αφορά την διαπαιδαγώγηση και την υγεία των παιδιών, την οικογενειακή ζωή, η συγγραφή και η δημιουργική γραφή, η Ιστορία και η λογοτεχνία, το blogging και η αρθρογραφία. Λόγω ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την Ιστορία και την παράδοση της χώρας μας, ακολούθησα πρόσφατα σπουδές στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας ΑΠΘ. Έχω εκδώσει ένα βιβλίο που αναφέρεται σε μια εγκυμοσύνη μου και ετοιμάζω την έκδοση άλλων βιβλίων (διηγημάτων και παραμυθιών). 

Εκπαιδεύτηκα ως Personal/Life Coach από τον ICF και εργάζομαι με γυναίκες και μητέρες που θέλουν να βελτιώσουν τη ζωή τους σε κάθε επίπεδο.

Θα με βρείτε στο ιστολόγίο μου https://momyof6.wordpress.com/ καθώς και στις σελίδες μου

στο FB  https://www.facebook.com/momyof9

και στο Instagram https://www.instagram.com/alexandra_chorozidou_momyof9/