ΤΟ ΠΑΓΚΑΚΙ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ)




«Το παγκάκι»  είναι το παραμύθι της Μέγκαν, δούκισσας του Σάσσεξ με εικονογράφηση του Κριστιάν Ρόμπινσον και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Μια γλυκιά ιστορία για τη σχέση πατέρα και γιου. 


«Το παγκάκι» είναι η ιστορία, οι στιγμές, η καθημερινότητα του πατέρα και του γιου που περνούν χρόνο μαζί μέσα από τα μάτια της μητέρας, εν προκείμενο της Μέγκαν, δούκισσας του Σάσσεξ. Το κείμενο δοσμένο με ποιητικό τρόπο είναι η δική της προσωπική ματιά για το μέλλον της σχέση του πατέρα και γιου στη δική της οικογένεια, του γιου της και του συζύγου της. Όλοι όμως μέσα από αυτό το κείμενο μπορούν να ταυτιστούν.


Σε έμμετρο λόγο, τόσο ποιητικό, σε κάνει να νοιώθεις μια γλυκιά ευτυχία και μια -τολμώ να πω- «μελλοντική» νοσταλγία για τις στιγμές εκείνες που θα έχεις ζήσει και που θα είναι πια γλυκιές θύμισες.


Η εικονογράφηση από τον Κριστιάν Ρόμπινσον τιμημένο με το βραβείο Κάλντεκοτ είναι το λιγότερο εξαιρετική. Χρώματα ήρεμα σε αφαιρετικό μοτίβο. Το εξαίσιο είναι πως σκιαγραφεί διαφορετικών εθνικοτήτων και θρησκειών μπαμπάδες. 


Με μια λέξη. 

Εξαιρετικό. 


Από το οπισθόφυλλο

Αυτό είναι το δικό σου το παγκάκι,

όπου θα φυσήξει της ζωής το αεράκι

για σένα και τον γιο μας,

το παιδί μας, τον καρπό μας.


Στο Παγκάκι, η Μέγκαν, δούκισσα του Σάσσεξ, συλλαμβάνει την ιδιαίτερη σχέση μεταξύ πατέρα και γιου και την αποδίδει με τα μάτια της μητέρας. Η προοπτική του μέλλοντος για την οικογένειά της, δοσμένη με στοχαστικό, ποιητικό τρόπο, αφορά κάθε αναγνώστη, κάθε ηλικίας.

Ο τιμημένος με το βραβείο Κάλντεκοτ Κρίστιαν Ρόμπινσον προσθέτει τις χαρούμενες εικόνες με τα τόσο χαρακτηριστικά του χρώματα.

Ένα βιβλίο τρυφερό, που προορίζεται να αγαπηθεί από πολλές γενιές αναγνωστών.


Προτεινόμενη ηλικία 

3+

Γράφει η Μαρίνα Πλούμπη 

Αγαπώ, χαμογελώ, γράφω, διαβάζω, ταξιδεύω. Έρωτάς της η δουλειά της. Τουριστικός πράκτορας με εξειδίκευση τη διοργάνωση συνεδρίων. Πάθος της το διάβασμα και η συγγραφή. Μέσα στην τσάντα της υπάρχει πάντα ένα βιβλίο, ένα μολύβι και πολλές σημειώσεις σε χαρτάκια, μπλοκάκια και σημειωματάρια. Αγάπη της οι άνθρωποι, με τους οποίους μοιράζεται το σπίτι της και τη ζωή της.

Μπορείτε να τη βρείτε στο Info in a shot


Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram, & Twitter , για να μη χάνετε κανένα post!


In