"ΜΕ ΛΕΝΕ ΑΝΕΜΙΟ... ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΙΛΟΙ;" (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΝΕΜΗ)

 


Το βιβλίο: «Με λένε Ανέμιο…Θέλεις να γίνουμε φίλοι;» είναι γραμμένο από τη νηπιαγωγό Αθήνα Βαΐτση και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ανέμη. Η ίδια αγαπά ιδιαίτερα τα παραμύθια από τα παιδικά της χρόνια! Τόσο η αγάπη της για τα παραμύθια, όσο και η αγάπη της για τα παιδιά, την οδήγησαν στον υπέροχο κόσμο της συγγραφής και ο Ανέμιος είναι το πρώτο της βιβλίο.


Πρωταγωνιστές του βιβλίου είναι ο Λευτέρης και ο Μανώλης, δυο μικρά αδέρφια που βρίσκονται για διακοπές σε ένα νησί του Αιγαίου. Και τα δυο παιδιά τρομάζουν στο άκουσμα του δυνατού ήχου, που κάνει ο άνεμος που φυσάει στο νησί. Η μητέρα τους όμως τους εξηγεί πως δεν θα πρέπει να φοβούνται τον άνεμο, μέσα απ’ τη διήγηση μιας ιστορίας. Διηγούμενη  την ιστορία αυτή, σαν παραμύθι η μαμά τους αναφέρει πως ο άνεμος είναι χρήσιμος! Και τα παιδιά την επόμενη μέρα ξυπνούν έχοντας ονειρευτεί ένα ταξίδι, που πήγαν με τη βοήθεια του ανέμου. Η μαμά ελπίζει τα παιδιά να καταφέρουν να ξεπεράσουν τη φοβία τους και να συμφιλιωθούν με τον άνεμο. Στο τέλος του βιβλίου φαίνεται να γίνεται  πραγματικότητα η ελπίδα της μαμάς.


Το βιβλίο έχει πρωτότυπη εικονογράφηση από τη Στέλλα Νίνου – Καραπαύλου. Δεν είναι πυκνογραμμένο και γι’ αυτό πιστεύω πως είναι ένα ευχάριστο ανάγνωσμα για παιδιά δημοτικού αλλά και για πρώιμους αναγνώστες του νηπιαγωγείου! Η γλώσσα του βιβλίου είναι απλή και κατανοητή. Το λεξιλόγιο που χρησιμοποιείται αποτελείτε από λέξεις οικείες στα παιδιά και θεωρώ πως στην πλειοψηφία τους  δεν χρήζουν επεξήγησης. Στις σελίδες του βιβλίου κυριαρχεί ο διάλογος και έτσι η ιστορία παίρνει ζωντάνια και εξάπτει την αγωνία του αναγνώστη, για τα δρώμενα της συνέχειας.


 Επιπλέον όσον αφορά το θέμα του βιβλίου, έχω να πω πως  είναι πρωτότυπο στο χώρο του παιδικού παραμυθιού και επίκαιρο για να διαβαστεί στις  καλοκαιρινές διακοπές, αφού στην Ελλάδα πιάνει δυνατός αέρας σε πολλές περιοχές και ιδιαιτέρως στα νησιά μας,  το καλοκαίρι με τα μελτέμια. 


Περίληψη – Οπισθόφυλλο 


Ένας δυνατός άνεμος φυσάει στο μικρό νησάκι του Αιγαίου και ο Λευτέρης με τον μικρό του αδερφό, τον Μανώλη, κρύβονται κάτω από το πάπλωμα τους φοβισμένοι. Θα καταφέρει η μαμά τους να τους πείσει ότι ο άνεμος δεν είναι τόσο τρομακτικός; Μέσα από ένα όνειρο, που ίσως να είναι περισσότερο αληθινό απ’ όσο νομίζουν, οι πρωταγωνιστές ταξιδεύουν με τη βοήθεια, ποιου άλλου; Του ανέμου φυσικά! Άραγε, θα μπορέσουν τα δύο μικρά παιδιά να βρουν τον τρόπο τον μεγαλύτερο τους φόβο να τον κάνουν φίλο τους;Γράφει η Μυρτώ Πατεράκη 


Είμαι νηπιαγωγός, απόφοιτη του τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Αυτή την περίοδο παρακολουθώ μια επιμόρφωση στην Ειδική Αγωγή του Πανεπιστημίου Πατρών και σύντομα ευελπιστώ να ξεκινήσω το μεταπτυχιακό μου. Εκτός από την ειδική αγωγή με ενδιαφέρουν ιδιαιτέρως θέματα Θρησκευτικής Παιδείας. Αντικείμενο της πτυχιακής μου εργασίας αποτέλεσε ο βίος της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας και η διδασκαλία του εν λόγω θέματος και κάθε ανάλογου στο νηπιαγωγείο. Ακόμη ασχολούμαι με την Oνυχοπλαστική, ως τεχνίτρια νυχιών. Έχω ολοκληρώσει την βασική μου εκπαίδευση στη σχολή Παπάζογλου στο Ηράκλειο Κρήτης και έχω παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια για εξειδίκευση στο nail art και σε διάφορες τεχνικές που αφορούν τα τεχνητά νύχια. Πρόσφατα έγινα σύζυγος και μητέρα. 

Θα με βρείτε στο προσωπικό μου ιστολόγιο:  https://nipiakiagr.blogspot.com/

και στο instagram: https://www.instagram.com/nipiakia/?hl=el & https://www.instagram.com/nails_crete/?hl=el 

Δείτε περισσότερες προτάσεις μας σε βιβλία εδώ!Και μην ξεχνάτε:

Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram, & Twitter για να μη χάνετε κανένα post!