ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

 


O Αύγουστος είναι για τους περισσότερους από εμάς ο μήνας που κάναμε διακοπές αλλά στο τέλος του πρέπει να επιστρέψουμε στη δουλειά. Η μετάβαση από τις παραλίες και την ανέμελη καθημερινότητα στο ξυπνητήρι και τις υποχρεώσεις δεν είναι εύκολη και το post vacations blues είναι μία συνηθισμένη κατάσταση. Ορισμένοι ειδικοί λένε ότι προκαλείται από το άγχος που προκύπτει στον οργανισμό καθώς καλούμαστε να επανέλθουμε σε ρυθμούς δουλειάς.

Οι διακοπές δεν μπορούν να διαρκέσουν για πάντα και αυτό ακριβώς είναι που τις κάνει τόσο ξεχωριστές, αλλά μας βοηθούν να ξεχνάμε την πραγματικότητα. Προκειμένου να γίνει η επιστροφή λίγο πιο εύκολη, υπάρχουν μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν για την επάνοδο στη ζωή της πόλης και του γραφείου.


1. Δώσε στον εαυτό σου λίγο χρόνο

Η επιστροφή σου στην καθημερινότητα θα είναι αρκετά δύσκολη, ειδικά αν οι διακοπές διήρκεσαν πολύ καιρό. Γι’ αυτό το λόγο είναι καλό να μην επιστρέψεις απευθείας στη δουλειά σου, αλλά να γυρίσεις από τις διακοπές σου μία ή δύο ημέρες νωρίτερα. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να αναδιοργανωθείς και σιγά-σιγά να μπεις στο ρυθμό των πραγμάτων. Άλλωστε, το σημαντικό είναι να δώσεις τον απαραίτητο χρόνο στο μυαλό σου να ξεκουραστεί να συνηθίσει ξανά τη ρουτίνα της καθημερινότητάς σου.

2. Κάτι που να σου θυμίζει διακοπές…

Αν κατά τη διάρκεια των διακοπών σου δεν έκατσες απλώς κάτω από το κλιματιστικό σου βλέποντας Netflix και αποφάσισες να ταξιδέψεις, τότε μπορείς να φέρεις κάτι μικρό στο γραφείο σου που να σου θυμίζει το μέρος που επισκέφτηκες. Μπορεί να είναι μία αναμνηστική κούπα, μία καρτ ποστάλ ή ακόμη και μία φωτογραφία που τράβηξες. Οτιδήποτε και να είναι όμως σίγουρα θα σε χαλαρώνει και θα σε ταξιδεύει -έστω και με το νου- σε εκείνες τις ημέρες που χαλάρωνες κάνοντας τις διακοπές σου.

 


3. Ξεκίνα κάτι νέο

Κατά τη διάρκεια των διακοπών μας είθισται να χαλαρώνουμε και να επαναφορτίζουμε τις μπαταρίες μας, με σκοπό να επιστρέψουμε στη βάση μας με περισσότερη όρεξη και ενέργεια. Τώρα λοιπόν που γύρισες με περισσότερο ενέργεια, ίσως είναι η στιγμή να επενδύσεις στον εαυτό σου. Ξεκίνα ένα σεμινάριο, ένα χόμπι ή μία νέα ξένη γλώσσα που ήθελες καιρό να μάθεις. Άλλωστε, ο Σεπτέμβριος απέχει μόλις λίγες ημέρες και το Σεπτέμβριο βρίσκεις τις καλύτερες προσφορές σε σεμινάρια, γυμναστήρια κλπ.


4.  Κοινωνικοποιήσου.

Στη περίπτωση που εργάζεσαι από το γραφείο και σε συνέχεια των όσων σου αναφέραμε προηγουμένως, αφιέρωσε λίγο χρόνο από το διάλειμμα σου για να συζητήσεις με τους συναδέλφους σου και να μοιραστείτε τις καλοκαιρινές σας περιπέτειες. Θα δεις αμέσως ότι το γραφείο θα σταματήσει να φαίνεται τόσο αφιλόξενο και εχθρικό. Βέβαια, ακόμη κι αν εργάζεσαι από το σπίτι η επικοινωνία με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας σου θα σου αναπτερώσει το ηθικό και θα σου δώσει την ώθηση που χρειάζεσαι για επανέλθεις δυναμικά.


5.    Ξεκίνα την πρώτη ημέρα από νωρίς

Η πρώτη μέρα πίσω, είτε δουλεύεις από το σπίτι είτε από το γραφείο, είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Σου συστήνουμε να κοιμηθείς καλά το προηγούμενο βράδυ, ώστε να ξεκουραστείς και να ξυπνήσεις νωρίς για να απολαύσεις ένα καλό πρωινό ή ακόμη αν έχεις χρόνο να κάνεις και λίγη πρωινή γυμναστική.  

 


 Καλή Επιστροφή!


 

Γράφει η Αθηνά Ντόκα



Μητέρα δύο κοριτσιών, ιδιωτική υπάλληλος και πολυταξιδεμένη, εμπνέεται με τα απλά καθημερινά πράγματα και δημιουργεί δικές της ιστορίες. Της αρέσουν τα ταξίδια, η φωτογραφία, το διάβασμα, η μουσική και η καλή παρέα. Έχει συγγράψει παραμύθια και διηγήματα σε συλλογικά έργα, ενώ το πρώτο της παραμύθι με τίτλο «Χεράκια Καθαρά…Μικρόβια Μακριά» εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2020.

Για να επικοινωνήσετε μαζί της μπορείτε να τη βρείτε στο www.facebook.com/athina.ntoka




Και μην ξεχνάτε:

Ακολουθήστε το Familives σε Facebook, Instagram, & Twitter , για να μη χάνετε κανένα post!