ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ ΤΩΝ ΚΗΠΟΥΡΩΝ (ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ)




Συγγραφέας : Λυδία Κώνστα


Εικονογράφηση: Μαιρηλία Φωτιάδου



Πόση μαγεία κρύβει ένας κήπος και ποια είναι τα μυστικά των κηπουρών; Σε ένα ανθισμένο και πολύχρωμο ταξίδι μας καλεί η συγγραφέας Λυδία Κώνστα στο νέο της βιβλίο με τίτλο «Τα μυστικά του κήπου και των κηπουρών» που κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική σε εικονογράφηση της Μαιρηλίας Φωτιάδου.

Δύο αδερφάκια που ζουν στην κορφή ενός όμορφου βουνού, θα κληθούν να γίνουν Επίσημοι Κηπουροί και να αναλάβουν την ευθύνη του κήπου και της σοδειάς του, όταν οι γονείς τους λείψουν λίγες ημέρες  για να φροντίσουν την άρρωστη γιαγιά τους.

Η φροντίδα του κήπου θα αποδειχτεί ένα περιπετειώδες ταξίδι, γεμάτο γνώσεις για τις ιδιότητες των φυτών, νέους φίλους και πολλή..μαγεία! Άραγε, θα καταφέρουν τα δύο μικρά αδερφάκια να φροντίσουν τον κήπο μέχρι την επιστροφή των γονιών τους;  Θα μπορέσουν να λάβουν βοήθεια για τις πολλές και κοπιαστικές εργασίες του κήπου; 




Μια τρυφερή ιστορία που μας μιλά για την αληθινή μαγεία που κρύβεται στην επαφή με τη φύση αλλά και για την αγάπη τόσο προς το περιβάλλον όσο και προς τους συνανθρώπους μας.

Ένα παραμύθι που μας μεταφέρει μέσα από μυρωδιές και εικόνες σε σκηνές της φύσης και της αγροτικής ζωής του κήπου, μέσα από την τρυφερή ματιά των παιδιών. Τα παιδιά θα ζήσουν μοναδικές εμπειρίες μέσα από τις οποίες θα δούμε να υφαίνεται  το προστατευτικό δίχτυ της αγάπης αλλά και το κεντρικό μήνυμα της ιστορίας, που μας θυμίζει πως η φύση πάντα φροντίζει και προνοεί για τον άνθρωπο όταν και εκείνος της φέρεται με σεβασμό.

Στο τέλος του βιβλίου θα βρούμε πληροφορίες για την προέλευση και τις βασικές ιδιότητες των  καρπών και των βοτάνων  που αναφέρονται στην ιστορία.


Το βιβλίο αυτό προάγει την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και ενδείκνυται για διδακτική αξιοποίηση αναφορικά με τα φυτά, τα βότανα, τις ανάγκες και τη φροντίδα τους. Με αφορμή την ιστορία, μπορείτε να κάνετε με τους μικρούς αναγνώστες μια βόλτα σε κοντινό χώρο πρασίνου, να συζητήσετε για την αξία και τη σημασία της φύσης αλλά και να συλλέξετε φύλλα για το δικό σας φυτολόγιο που θα εμπλουτίσετε με ιστορίες για την προέλευση των φυτών!









Γράφει η Ελισάβετ Αγόρου


Εκπαιδευτικός, αρθρογράφος, συγγραφέας

Φύσει ανήσυχο και ενθουσιώδες πνεύμα. Φοιτήτρια του παιδαγωγικού τμήματος νηπιαγωγών με σπουδές στη παράλληλη στήριξη. Η αγάπη της για τα παιδιά και η διάθεσή της για προσφορά την έκαναν να ξεκινήσει σπουδές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στο πανεπιστήμιο Αιγαίου. Θέματα που την ενδιαφέρουν: συμπερίληψη και διαπολιτισμική εκπαίδευση.

Αγαπά την ποίηση. Έχει διακριθεί σε ποιητικούς διαγωνισμούς σε Ελλάδα και Κύπρο. Ποιήματά της δημοσιεύονται σε γνωστές λογοτεχνικές ιστοσελίδες. Επίσης, δηλώνει λάτρης των εναλλακτικών διακοπών, οι οποίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ταξίδια σε μέρη μη ιδιαίτερα τουριστικά, σε ‘κρυμμένους παραδείσους'.
Το γράψιμο είναι για εκείνη τρόπος ζωής, καταφύγιο και μέσο έκφρασης μύχιων σκέψεων και συναισθημάτων. Αρθρογραφεί, επίσης, και στο THENOTEBOOK.GR.
Μότο της: 'Κάθε παιδί είναι ξεχωριστό και χαρισματικό. Ένας εκπαιδευτικός με όραμα και τεράστια αποθέματα αγάπης μπορεί να το βοηθήσει να ξεδιπλώσει όλες του τις δυνατότητες.’



Και μην ξεχνάτε:

Ακολουθήστε το Familives σε Facebook, Instagram, & Twitter , για να μη χάνετε κανένα post!