"Η ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ" (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΑΡ)

Μια ιστορία για την αγάπη που δίνει ζωή




Η αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας είναι αναμφισβήτητα μεγάλη και η ευαισθητοποίηση του  κοινού πάντα αναγκαία και ιδιαιτέρως σε περιόδους όπως η καλοκαιρινή, όπου οι ανάγκες για αίμα αυξάνονται.

Η  Iατρός Βιοπαθολόγος κα Δέσποινα Ανταράκη, γνωρίζοντας πόσο σημαντική είναι η ενημέρωση του κοινού από την παιδική ακόμα ηλικία,  στέλνει ένα σπουδαίο μήνυμα ζωής προς τα παιδιά, αλλά και προς τους ενήλικες που θα το διαβάσουν μαζί τους.

Η ιστορία της Δώρας, η οποία παρουσιάζεται στις σελίδες του βιβλίου, έχει ως εξής:

Η Δώρα, με γεμάτη αγάπη την καρδιά της, μόλις ενηλικιώνεται πηγαίνει για να κάνει την πρώτη της αιμοδοσία! Η διαδικασία παρουσιάζεται με ενδιαφέρονται τρόπο και στις πραγματικές της διαστάσεις, ώστε να αποδοθεί η εικόνα στα παιδιά και να καλυφθούν σχετικές απορίες και ερωτηματικά.



Με ευρηματικό τρόπο παρουσιάζεται και η «ιστορία» του Ερυθρού Σφαίρη και των φίλων του, που ταξιδεύουν καθημερινά στο σώμα της Δώρας, μεταδίδοντας μέσω του αίματος, ζωή σε όλο τον οργανισμό. Δίνονται πολλές πληροφορίες για τα συστατικά του αίματος και για τις σπουδαίες λειτουργίες που επιτελούν, ώστε να γίνει κατανοητή η σπουδαιότητά του.

Ένα παιδί με Μεσογειακή Αναιμία λαμβάνει το δώρο ζωής της Δώρας και το ταξίδι του Ερυθρού Σφαίρη και των φίλων του συνεχίζεται πλέον στο δικό του σώμα.


Το βιβλίο προλογίζει ο κος Κώστας Σταμούλης, επιστημονικός διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας ενώ η  εικονογράφηση της Ζωής Χωριατέλλη κερδίζει το βλέμμα των παιδιών.

Το βιβλίο αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει ένα εκπαιδευτικό βοήθημα για γονείς και δασκάλους που επιθυμούν να συμβάλουν στην καλλιέργεια πνεύματος προσφοράς και ανιδιοτελούς αγάπης στα παιδιά, μέσω της ενημέρωσης για την εθελοντική αιμοδοσία.



***

Από το οπισθόφυλλο:

Ένα παιδί με Μεσογειακή Αναιμία έχει ανάγκη από αίμα, όπως και άλλοι ασθενείς από τροχαία ατυχήματα, χειρουργεία και ασθένειες του αίματος.


Η Δώρα νιώθει ότι τους αγαπά όλους! Πολύ! Μπορεί να κάνει κάτι για να τους βοηθήσει; Ο Ερυθρός Σφαίρης και οι φίλοι του μας καλούν να γνωρίσουμε το καθημερινό τους ταξίδι και τις λειτουργίες τους στο σώμα, αλλά και το πώς η αγάπη μπορεί να δώσει ζωή!


Μια γλυκιά ιστορία για υποψήφιους αιμοδότες και μελλοντικούς επιστήμονες, με πληρότητα εγκυκλοπαιδικής γνώσης για την Εθελοντική Αιμοδοσία, η οποία μόνο από αγάπη μπορεί να ξεκινά!

***


Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Έαρ.




Γράφει η Αλεξάνδρα Χοροζίδου

Σύζυγος, μαμά, blogger, συγγραφέας.

Σπούδασα Φυσικοθεραπεία στο ΑΤΕΙΘ αλλά γρήγορα με κέρδισε η οικογένεια και η ανατροφή των παιδιών. Με ενδιαφέρει ό,τι αφορά την διαπαιδαγώγηση και την υγεία των παιδιών, την οικογενειακή ζωή, η συγγραφή και η δημιουργική γραφή, η Ιστορία και η λογοτεχνία, το blogging και η αρθρογραφία. Λόγω ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την Ιστορία και την παράδοση της χώρας μας, ακολούθησα πρόσφατα σπουδές στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας ΑΠΘ. Έχω εκδώσει ένα βιβλίο που αναφέρεται σε μια εγκυμοσύνη μου ("Το θαύμα εντός μου" ),  ένα ιστορικό μυθιστόρημα για εφήβους ("Στις φλόγες του Αη Λια") και ετοιμάζω την έκδοση άλλων βιβλίων (διηγημάτων και παραμυθιών). 

Εκπαιδεύομαι στο Personal Coaching μέσω του ICF.

Θα με βρείτε στο ιστολόγίο μου https://momyof6.wordpress.com/ καθώς και στις σελίδες μου

στο FB  https://www.facebook.com/momyof9

και στο Instagram https://www.instagram.com/alexandra_chorozidou_momyof9/



Και μην ξεχνάτε:

Ακολουθήστε το Familives σε Facebook, Instagram, & Twitter , για να μη χάνετε κανένα post!