ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

 Λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη και κοντά στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Μουδανίων βρίσκεται το χωριό Άγιος Αντώνιος, όπου εδρεύει και ο  ομώνυμος Αγροτικός Γυναικείος Συνεταιρισμός.

 Αποτελεί έναν πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες, παρέες και οικογένειες, οι οποίοι προσέρχονται στο Καφεγλυκοπωλείο για να απολαύσουν παραδοσιακές νοστιμιές και να χαρούν την φύση, ενώ τα παιδιά μπορούν να παίξουν με ασφάλεια στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο και στην παιδική χαρά.Λίγα λόγια για τον Συνεταιρισμό: 

Ο  Αγροτικός Γυναικείος Συνεταιρισμός Παραδοσιακών Προϊόντων Αγίου Αντώνιου ιδρύθηκε το 1999 και είναι ο πρώτος γυναικείος συνεταιρισμός του Νομού Θεσσαλονίκης.

Σκοπός του Συνεταιρισμού είναι η απασχόληση των αγροτισσών γυναικών, η ενίσχυση του οικογενειακού εισοδήματος τους, η ανάπτυξη του τόπου και η διατήρηση και  διάδοση της παράδοσης μέσα από την παραγωγή και τη διάθεση μιας σειράς υγιεινών, ποιοτικών χειροποίητων προϊόντων, τα οποί παρασκευάζονται με μεράκι από τις ίδιες τις γυναίκες.

Το καφεγλυκοπωλείο προσφέρει μεγάλη ποικιλία από  χειροποίητα παραδοσιακά προϊόντα υψηλής ποιότητας, φτιαγμένα στο εργαστήρι του Συνεταιρισμού με μεράκι και αγνά υλικά:

περέκ με χειροποίητα φύλλα πίτας ψημένα στο τζάκι

ποντιακά προϊόντα όπως συρόν, ιβριστό, μακαρίνα

χυλοπίτες, τραχανά

μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού από φρέσκα φρούτα εποχής.

 Τα προϊόντα του Συνεταιρισμού διατίθενται και σε πολλά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα (σημεία θα βρείτε ΕΔΩ).


Ας δούμε κάποια από τα προϊόντα:

Περέκ: ο βασιλιάς, μάλλον, των ποντιακών ζυμαρικών! Πρόκειται για φύλλο ψημένο στο φούρνο, με το οποίο στη συνέχεια παρασκευάζονται νόστιμες πίτες.
Τραχανάς (νηστίσιμος και ξινός)

Χειροποίητος, με αγνά υλικά, αποτελεί καλή τροφή για παιδιά και όχι μόνο, ειδικά για τις κρύες μέρες του χειμώνα.Συρόν και υβριστόν:

Παραδοσιακά, χειροποίητα ποντιακά ζυμαρικά, φτιαγμένα αποκλειστικά με αγνά υλικά. Ειδικά το Συρόν απαιτεί ιδιαίτερη δεξιοτεχνία για να φτιαχτεί!Συνταγές – πώς μαγειρεύονται τα ζυμαρικά θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Συνεταιρισμού:

https://www.aianton.gr/index.php/el/


Επικοινωνία με το Καφεγλυκοπωλείο στο τηλέφωνο: 23960 24510

Facebook:

https://www.facebook.com/ag.antonios.womens.agri.coop

Instagram

https://www.instagram.com/womens_agri_coop_ag.antonios/


Γράφει η Αλεξάνδρα Χοροζίδου:

Σύζυγος, μαμά, blogger, συγγραφέας.

Σπούδασα Φυσικοθεραπεία στο ΑΤΕΙΘ αλλά γρήγορα με κέρδισε η οικογένεια και η ανατροφή των παιδιών. Με ενδιαφέρει ό,τι αφορά την διαπαιδαγώγηση και την υγεία των παιδιών, την οικογενειακή ζωή, η συγγραφή και η δημιουργική γραφή, η Ιστορία και η λογοτεχνία, το blogging και η αρθρογραφία. Λόγω ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την Ιστορία και την παράδοση της χώρας μας, ακολούθησα πρόσφατα σπουδές στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας ΑΠΘ. Έχω εκδώσει ένα βιβλίο που αναφέρεται σε μια εγκυμοσύνη μου ("Το θαύμα εντός μου" ),  ένα ιστορικό μυθιστόρημα για εφήβους ("Στις φλόγες του Αη Λια") και ετοιμάζω την έκδοση άλλων βιβλίων (διηγημάτων και παραμυθιών). 

Εκπαιδεύομαι στο Personal Coaching μέσω του ICF.

Θα με βρείτε στο ιστολόγίο μου https://momyof6.wordpress.com/ καθώς και στις σελίδες μου

στο FB  https://www.facebook.com/momyof9

και στο Instagram https://www.instagram.com/alexandra_chorozidou_momyof9/Και μην ξεχνάτε:

Ακολουθήστε το Familives σε Facebook, Instagram, & Twitter , για να μη χάνετε κανένα post!