ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΣΠΙΤΙ: 5+1 ΤIPS ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ

 




Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί ποτέ, τι είναι αυτό που κάνει ένα σπίτι ευτυχισμένο; Πρώτα απ’όλα θα συμφωνήσετε φαντάζομαι, πως είναι οι άνθρωποι που κατοικούν σε αυτό και όσοι το επισκέπτονται. Αν όμως παραμερίσουμε τον ανθρώπινο παράγοντα, τι χρειάζεται ένα σπίτι για να γίνει σπιτικό; Παρακάτω θα δούμε 5 tips που θα προσφέρουν στο σπίτι σας την ευτυχία και κατά συνέπεια και σε εσάς!



1. Ευτυχία και στις 5 αισθήσεις
Το πρώτο πράγμα για το οποίο πρέπει να βεβαιωθείτε ότι και οι πέντε αισθήσεις σας είναι χαρούμενες στο σπίτι σας. Μερικά παραδείγματα είναι οι ευχάριστες μυρωδιές όπως η μυρωδιά της σπιτικής μαγειρικής ή των ελαίων λεβάντας,  μια χαρούμενη και χαλαρωτική μουσική, ένα σωστό επίπεδο ομιλίας, όπου οι άνθρωποι μιλούν με μέτριο τόνο φωνής αντί να φωνάζουν, το νερό που κυλά σε ένα μίνι σιντριβάνι, φυτά, φρέσκα λουλούδια, καθαροί χώροι, ήρεμα και παιχνιδιάρικα κατοικίδια κ.λπ.


2.Σωστοί συνδυασμοί χρωμάτων για καλή ψυχολογία
Βεβαιωθείτε ότι το χρώμα του σπιτιού σας, αντιπροσωπεύει τη διάθεση που θέλετε να έχετε.  
Το λευκό που πολύ συχνά επιλέγουν σαν την εύκολη σίγουρη λύση είναι ένα υπέροχο χρώμα, καθώς έχει όλα τα χρώματα, αλλά το πολύ λευκό μπορεί να είναι καταστροφικό. Επομένως, χρησιμοποιήστε διαφορετικά χρώματα με μέτρο και μάθετε για τη χρωματοθεραπεία και πώς το χρώμα επηρεάζει τη διάθεσή σας.


3.Χρησιμοποιήστε καθημερινά θετικές εκφράσεις.
Μία πολύ απλή τακτική που αν σας γίνει συνήθεια θα καταλάβετε την θετική επίδραση που θα έχει στην ψυχολογίας σας. Ξεκινήστε τη μέρα σας γράφοντας τρία πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες και τοποθετήστε το σε σημείο που μπορείτε να το βλέπετε εσείς και η οικογένειά σας. Κολλήστε το με μαγνητάκι στο ψυγείο, ή γράψτε το σε κάποιον μαυροπίνακα στην κουζίνα ή στην είσοδο του σπιτιού. Αυτή η απλή συνήθεια, θα σας θυμίζει λόγους να είστε χαρούμενοι.



4.Δημιουργείστε γωνιά συναισθημάτων.
Αυτό είναι το σπίτι και η οικογένειά σας και δεν υπάρχει τίποτα το κακό σε αντικείμενα που σας κάνουν χαρούμενους μέσα από τις αναμνήσεις που σας προσφέρουν. Τι κι αν κάποια από αυτά θεωρούνται κιτς, τι κι αν έχετε 100άδες από τις ζωγραφιές των παιδιών σας ανά τα χρόνια, τι κι αν τα κοχύλια που έχετε μαζέψει από τις διακοπές σας δεν ψηφίζονται ως τα πιο σπάνια, όλα αυτά είναι οι αναμνήσεις και το χαμόγελο στα χείλη σας. Αυτό που έχετε να κάνετε απλά, είναι να τους δώσετε τη γωνιά τους. Ένα τραπεζάκι, μία ραφιέρα, μία κονσόλα, κάποιο έπιπλο που θα έχει μαζεμένα αυτά που σας ευχαριστούν. Και στον τοίχο, κάδρα με τις αγαπημένες ζωγραφιές των μικρών σας, κάποιες ξεχωριστές φωτογραφίες, γιατί όχι και κάποια εισιτήρια από την αγαπημένη σας συναυλία ή έναν σημαντικό αγώνα της ομάδας σας. Αυτή θα είναι η γωνιά των συναισθημάτων σας, η γωνιά που θα χαρίσει ακόμη ένα λιθαράκι ευτυχίας στο σπιτικό σας!


5.Επενδύστε σε φυτά εσωτερικού χώρου.
Τα έπιπλά σας είναι υπέροχα, τα διακοσμητικά στο χώρο σας ταιριάζουν καταπληκτικά, ο φωτισμός είναι ο ιδανικός, αλλά νιώθετε πως κάτι λείπει από το σπίτι σας. Μην βασανίζεστε άλλο με αγορές αντικειμένων και μετακινήσεις επίπλων μέχρι τελικής πτώσεως. Για να χαρίσετε λίγη επιπλέον ζωή στο χώρο σας, αρκεί ένα φυτό εσωτερικού χώρου. Σε μία γωνιά στο καθιστικό, μπροστά στο παράθυρο της κουζίνας, ακόμη και στο υπνοδωμάτιο. Ενημερωθείτε για τα φυτά που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα και επιλέξτε το δικό σας για ένα ακόμη βήμα προς το ευτυχισμένο σπίτι.


6.Απαλλαγείτε από την ακαταστασία του σπιτιού.
Κανονικά θα ήταν το πρώτο στη λίστα μας αλλά σίγουρα το έχετε κατά νου έτσι κι αλλιώς. Είναι απίστευτο πόσο καλύτερα νιώθουμε σε ένα τακτοποιημένο σπίτι, πόσο πιο δημιουργικοί γινόμαστε και πόσο καταλαγιάζει το άγχος της ημέρας όταν επιστρέφουμε σε αυτό.


Ακολουθήστε τη λίστα μας και σίγουρα θα δείτε το σπίτι σας να σας κλείνει το μάτι ευτυχισμένο!


Γράφει η Ανναστέλλα Λαζάρου

Interior designer, blogger, σύζυγος, μαμά 2 κοριτσιών που της κλέβουν τα μυαλά και τα ανταλλάσσουν με έμπνευση, δημιουργός των πρώτων ελληνικών χειροποίητων παιδικών σκηνών και λάτρης της φωτογραφίας και των ταξιδιών!

Μπορείτε επίσης να τη βρείτε: προσωπικό ιστολόγιο / facebook



Και μην ξεχνάτε:

Ακολουθήστε το Familives σε Facebook, Instagram, & Twitter , για να μη χάνετε κανένα post!