"ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ" – ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ




To Familives, έχει τη χαρά να παρουσιάσει το παιδικό βιβλίο, από τη σειρά Κλασσικοί Θησαυροί, «Ερωτόκριτος» του Βιτσέντζου Κορνάρου, από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ.

Ο Ερωτόκριτος, γιος του πιο πιστού συμβούλου του βασιλιά, ερωτεύεται τη βασιλοπούλα Αρετούσα. Τέτοιος γάμος, όμως, δεν μπορεί να γίνει, καθώς εκείνη θα πρέπει να πάρει για άντρα της τον γιο ενός άλλου βασιλιά και όχι εκείνον ενός υπηρέτη. Μα οι δύο νέοι είναι αποφασισμένοι και, όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσες περιπέτειες κι αν ζήσουν, δεν ξεχνούν ο ένας τον άλλον. Ώσπου στο τέλος γίνεται ό,τι σε όλα τα παραμύθια: ζουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Η διασκευή γίνεται με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να γίνεται κατανοητή η ιστορία από τα παιδιά ηλικίας 7 ετών και άνω. Η εικονογράφηση είναι τέτοια που απεικονίζονται σκηνές σε κάθε σελίδα στα πιο σημαντικά σημεία όπου δίνεται έμφαση και η εικόνα αποτυπώνεται με μεγάλη επιτυχία στον νου του αναγνώστη. 



Οι εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ έχουν καταφέρει μέσω της σειράς βιβλίων ΚΛΑΣΙΚΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ, να φέρουν σε επαφή τη νεότερη γενιά με σημαντικούς συγγραφείς. 

Από το οπισθόφυλλο

Ο Ερωτόκριτος είναι ένα κλασικό έργο που τυπώθηκε για πρώτη φορά το 1713 στη Βενετία. Δημιουργός του είναι ο Βιτσέντζος Κορνάρος από τη Σητεία της ανατολικής Κρήτης. Υπολογίζεται πως το έγραψε ανάμεσα στον 15ο και τον 18ο αιώνα, με επικρατέστερα τα τελευταία χρόνια της Ενετοκρατίας στην Κρήτη.



Γράφει η Αθηνά Ντόκα

Μητέρα δύο κοριτσιών, ιδιωτική υπάλληλος και πολυταξιδεμένη, εμπνέεται με τα απλά καθημερινά πράγματα και δημιουργεί δικές της ιστορίες. Της αρέσουν τα ταξίδια, η φωτογραφία, το διάβασμα, η μουσική και η καλή παρέα. Έχει συγγράψει παραμύθια και διηγήματα σε συλλογικά έργα, ενώ το πρώτο της παραμύθι με τίτλο «Χεράκια Καθαρά…Μικρόβια Μακριά» εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2020.

Για να επικοινωνήσετε μαζί της μπορείτε να τη βρείτε στο www.facebook.com/athina.ntoka



Δείτε περισσότερες προτάσεις μας σε βιβλία εδώ!



Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram, & Twitter , για να μη χάνετε κανένα post!