"ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΙΟΥΡΑΚΙΑ" (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΛΑΡΟΛΥΚΟΙ)



 Συγγραφέας: Χρήστος Καρράς

Εικονογράφηση: Παναγιώτης Τσαούσης

Εκδόσεις: Ανεξάρτητες Εκδόσεις Γλαρόλυκοι


Ένα μικρό μωράκι με φουσκωτά μαγουλάκια και τρία σκιουράκια που είναι οι αγαπημένοι του φίλοι, θα μας συντροφεύσουν στο νέο βιβλίο του Χρήστου Καρρά που κυκλοφορεί από τις Ανεξάρτητες Εκδόσεις Γλαρόλυκοι σε εικονογράφηση του Παναγιώτη Τσαούση. Ακολουθώντας τους πρωταγωνιστές της ιστορίας, οι μικροί αναγνώστες θα ταξιδέψουν σε ένα καταπράσινο πάρκο γεμάτο δεντρόσπιτα, όπου άνθρωποι και ζωάκια ζουν αρμονικά.

Όταν το μωράκι έλαβε από τους γονείς του ένα όμορφο κόκκινο ποδήλατο ως δώρο, αμέσως ενημέρωσε  τους φίλους του. Πώς μοιράστηκε μαζί τους τη χαρά του; Τι ήταν αυτό που παρατήρησε ο φύλακας του πάρκου, ο κύριος Λιόλιος και ενημέρωσε τον συνάδελφό του τον κύριο Μάνο, για να το ερευνήσουν; Πού πήγαιναν τα βελανίδια και τι σχέση είχαν με αυτά το μωράκι και οι φίλοι του; Τελικά υπήρχε κάποιος κλέφτης στο πάρκο; Πώς αντέδρασαν οι φύλακες όταν έλυσαν αυτό το περίεργο μυστήριο;

Το μωράκι και τα τρία σκιουράκια θα ανέβουν  στο κόκκινο ποδήλατο και έτσι θα ξεκινήσει μια όμορφη περιπλάνηση στην καθημερινότητα των ζώων του πάρκου αλλά και στις σχέσεις που αναπτύσσονται τόσο μεταξύ τους όσο και με τους ανθρώπους γύρω τους.

Με τρόπο τρυφερό και άμεσο, ο συγγραφέας μιλά στους μικρούς αναγνώστες για τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση και τα ζώα, τον σεβασμό προς το περιβάλλον αλλά και την αγάπη απέναντι σε όλες τις μορφές ζωής.

Η ζωντανή εικονογράφηση μεταφέρει τον αναγνώστη μέσα από την ομορφιά της φύσης σε έναν ευαίσθητο κόσμο, όπου όλα είναι πιθανά και διαπνέεται από τις αξίες της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας.

Οι πρωταγωνιστές μαθαίνουν ο ένας από τον άλλον, συνεργάζονται και προσφέρουν τη βοήθειά τους απλόχερα σε εκείνους που τη χρειάζονται. Η αρχική ανησυχία που δείχνουν οι φύλακες, γρήγορα θα μετατραπεί σε συνειδητοποίηση και βοήθεια προς τον πλησίον.

Μια όμορφη ιστορία που περνά πολλά μηνύματα για την αγάπη, τη φιλία, την ενσυναίσθηση και την κατανόηση μέσα από τις περιπέτειες που ζουν οι πρωταγωνιστές της. Το μωράκι και οι φίλοι του, μέσα από την τρυφερή σκοπιά με την οποία βλέπουν τον κόσμο γύρω τους, διδάσκουν μεγάλα και σημαντικά μαθήματα που ζεσταίνουν την καρδιά των μικρών και μεγάλων αναγνωστών.

Χαρακτηριστικό της ιστορίας αυτής αποτελεί το γεγονός, πως αγκαλιάζει πολλά καίρια ζητήματα και μπορεί να αποτελέσει αφορμή για συζήτηση με τα παιδιά για σημαντικά θέματα, όπως τη στάση του ανθρώπου απέναντι στο φυσικό περιβάλλον και στα ζώα, τη δύναμη της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας, την αγάπη προς τον συνάνθρωπο αλλά και την τεράστια δύναμη που έχουν οι μικρές, καθημερινές πράξεις καλοσύνης.


Το παράδειγμά μας φωτίζει τον δρόμο για ανάληψη δράσης από τους γύρω μας, κάτι που βλέπουμε να  σκιαγραφεί το τέλος του παραμυθιού, μεταφέροντάς μας έτσι το πάντα αισιόδοξο μήνυμα της καλοσύνης!

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως τα έσοδα από την πώληση του παραμυθιού, θα διατεθούν στο Φιλανθρωπικό Σωματείο <<Ιωάννης ο Χρυσόστομος>>, που ίδρυσε ο μακαριστός π. Σεραφείμ Δημόπουλος στη Λάρισα.

Ανεβείτε και εσείς στο κόκκινο ποδήλατο και ετοιμαστείτε για μια όμορφη περιπέτεια σε ένα πάρκο ξεχωριστό!



Γράφει η Ελισάβετ Αγόρου

Εκπαιδευτικός, αρθρογράφος, συγγραφέας

Είμαι παιδί της θάλασσας και του καλοκαιριού, καθώς γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Πρέβεζα. Η αγάπη μου για τη γνώση και τη δημιουργία με οδήγησαν σε σπουδές στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Πιστεύω ότι η μάθηση δε σταματά ποτέ, γι’ αυτό συνέχισα το ταξίδι της γνώσης με εξειδικεύσεις στην Ειδική Αγωγή και στην Διαπολιτισμική Εκπαίδευση. Μετά τη διδασκαλία, η επόμενη μεγάλη μου αγάπη είναι η φύση. Έτσι λοιπόν, αυτή την περίοδο ολοκληρώνω το μεταπτυχιακό μου στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Από μικρή γέμιζα τετράδια με σκέψεις για όλα όσα με απασχολούσαν. Μεγαλώνοντας, αυτή η ανάγκη για έκφραση συνεχίζει να εξελίσσεται μαζί μου. Εκφράζομαι μέσα από τις λέξεις και τη συγγραφή ποιημάτων και παιδικών παραμυθιών. Αρθρογραφώ σε ιστοσελίδες ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος ενώ τα τελευταία χρόνια συμμετέχω ενεργά μέσω του καναλιού μας στο YouΤube Εκπαιδευτικών Ενδιαφέροντα στην παρουσίαση δελτίων ενημέρωσης για τον χώρο της εκπαίδευσης και το παιδικό βιβλίο. Έχω εκδώσει μία ποιητική συλλογή ενώ είχα τη χαρά ποιήματά μου να διακριθούν και να συμπεριληφθούν σε συλλογικές εκδόσεις. Η φράση που με χαρακτηρίζει είναι: <<Οι λέξεις θεραπεύουν!>>. 


Μπορείτε να με βρείτε στο fb https://www.facebook.com/profile.php?id=100004701048337 και στο  YouΤube https://www.youtube.com/channel/UCU1dsOKqV6-Fy0jtyVMxwlA/featured  Εκπαιδευτικών Ενδιαφέροντα - Teachers' Interests 


Δείτε περισσότερες προτάσεις μας σε βιβλία εδώ!


Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram, & Twitter , για να μη χάνετε κανένα post!