"Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΝΤΟΝΤΟ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ"



Στο άκουσμα της λέξης “μάγισσα” φανταζόμαστε αποκρουστικές, μοχθηρές και κακές γριές που που δηλητηριάζουν πριγκιποπούλες των παραμυθιών ή ρίχνουν μαγικά ξόρκια στους εχθρούς τους, σωστά; Λάθος! 

Το ευρηματικό παραμύθι της συγγραφέως και ψυχολόγου Ιωάννας Τσάκωνα και μαγική εικονογράφηση της Ευτυχίας Στυλιανέα, έρχεται να ανατρέψει όλα όσα νομίζαμε εμείς και οι μικροί μας φίλοι δίνοντας μία νέα οπτική γωνία και παρασέρνοντας μας στον κόσμο της μάγισσας Ντόντο.

Τα παραμύθια είναι πάντα πολύχρωμα, σωστά; Λάθος και πάλι! 

Σε αυτό το παραμύθι οι μικροί αναγνώστες βουτούν τα χρώματα τους στην παλέτα της φαντασίας τους και χρωματίζουν το παραμύθι όπως ακριβώς το ονειρεύονται.

 Αυτό και μας προσφέρει το παραμύθι της μάγισσας Ντόντο, ένα μαγικό ταξίδι στον Παραμυθόκοσμο! 

Η μαγισσούλα μας δεν είναι μόνη της. Έχει τις πιστές της φίλες και τον τετραπέρατο, τετράποδο φίλο της, τον Σπίθα.

Μία πρόσκληση σε γεύμα θα γίνει η αφορμή για πολλές περιπέτειες για την Ντόντο και την παρέα της.

Ακολουθήστε τις σελίδες και πετάξτε μαζί της στον όμορφο κόσμο των παραμυθιών.

Όμορφα νοήματα, υπέροχη εικονογράφηση και μία ξεχωριστή ιστορία είναι μερικά μόνο συστατικά της μαγικής, παράξενης συνταγής.

Η συνέχεια στις σελίδες του παραμυθιού…





Λίγα λόγια για την συγγραφέα:



Η Ιωάννα Τσάκωνα γεννήθηκε και κατοικεί στην Πάτρα. Σπούδασε στο τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετά την ολοκλήρωση των βασικών της σπουδών συνέχισε διετή κύκλο μεταπτυχιακής εξειδίκευσης στην Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων, αποφοιτώντας από το ΠΜΣ « Αντιμετώπιση του Πόνου».Στη συνέχεια, πραγματοποίησε διετή εκπαίδευση στην Ψυχοθεραπεία και Κλινική Ύπνωση στο Λονδίνο καθώς επίσης και στις Γνωστικές Επιστήμες στο UCL Institute. Έχοντας ως στόχο τη διαρκή επιμόρφωση και κατάρτιση σε θέματα ψυχικής υγείας, ολοκλήρωσε δυο επιπλέον μετεκπαιδεύσεις στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η μία στην Εγκληματολογική Ψυχολογία και η άλλη στην Αναπτυξιακή Ψυχοπαθολογία Παιδιών και Εφήβων. Έχει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και έχει ανακοινώσει επιστημονικές της εργασίες σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια. Εργάζεται ως Υγειονομικός Αξιωματικός στην Ελληνική Αστυνομία, με την ειδικότητα του Ψυχολόγου, από το 2010. Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών υπέροχων παιδιών, που αποτελούν για εκείνη πηγή μεγάλης υπερηφάνειας, σοφίας και χαράς.


Βρείτε την Ιωάννα εδώ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009947732829



Λίγα λόγια για την εικονογράφο


Η Ευτυχία Στυλιανέα γεννήθηκε στην Αθήνα. Η ενασχόλησή της με την τέχνη ξεκίνησε από την παιδική της ηλικία, καθώς πρώτος δάσκαλός της ήταν ο πατέρας της. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα στο εργαστήριο του ζωγράφου Ανδρέα Αγγελόπουλου. Έχει δραστηριοποιηθεί ως ζωγράφος εσωτερικών χώρων. Έχει εικονογραφήσει παιδικά βιβλία και μια σειρά διδακτικών βιβλίων για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής. 




Γράφει η Δήμητρα Αναστασοπούλου Ζαχαράκη




Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Νοέμβρη του 1985. 
Σπούδασε Φιλοσοφία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και παρακολούθησε πολλά παιδαγωγικά σεμινάρια και επιστημονικές ημερίδες . Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως παιδαγωγός σε δομές φιλοξενίας και προστασίας ανηλίκων, ενώ έχει εργαστεί και με παιδιά ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Ασχολείται με τον εθελοντισμό και αγαπάει την δουλειά της και τις δημιουργικές δραστηριότητες με παιδιά. 
Πάντα έγραφε ποιήματα και διηγήματα. Αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά περιοδικά και blog (σε ένα εκ αυτών στην στήλη των Συνεντεύξεων), ενώ διατηρεί σελίδα- προσωπικό ιστολόγιο στο Facebook με περισσότερα από 12.000 μέλη. 
Tο πρώτο της αστυνομικό μυθιστόρημα  κυκλοφορεί τον Ιούλιο του 2022 από τις εκδόσεις Υδροπλάνο. 
Φιλοδοξεί τα μυθιστορήματα και τα παραμύθια της να αποτελέσουν την απαρχή ενός διαδραστικού παιχνιδιού με τους αναγνώστες.
Μπορείτε να την βρείτε εδώ:
https://www.facebook.com/dimitra.zacharaki12


Δείτε περισσότερες προτάσεις μας σε βιβλία εδώ!



Και μην ξεχνάτε:

Ακολουθήστε το Familives σε Facebook, Instagram, & Twitter , για να μη χάνετε κανένα post!