"ΕΙΣΑΙ ΑΣΤΕΡΙ!" (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ)




«Είσαι ΑΣΤΕΡΙ!» το παιδικό βιβλίο της Σάντρα Ελευθερίου με εικονογράφηση της ίδιας, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Ένα βιβλίο με πρωτότυπο μα συνάμα και σημαντικό θέμα. Τον έπαινο!


«Όλοι λένε πως είμαι ΑΣΤΕΡΙ!» με αυτή τη φράση του ήρωά μας ξεκινάει το βιβλίο. Η γιαγιά λέει πως είμαι ΑΣΤΕΡΙ γιατί έχω αγγελική φωνή, η κυρία Άννα, η δασκάλα, λέει πως είμαι ΑΣΤΕΡΙ στη ζωγραφική,  η μαμά λέει πως είμαι ΑΣΤΕΡΙ στη ζαχαροπλαστική, ο μπαμπάς ενθουσιάζεται με τις κατασκευές μου και λέει πως είμαι ΑΣΤΕΡΙ. Τι συμβαίνει όμως όταν τελικά τίποτα από αυτά δεν είναι η πραγματικότητα; Απογοητεύομαι; Αποθαρρύνομαι; Λυπάμαι; 


Ένα εξαιρετικά δοσμένο κείμενο με πολύ στοχευμένη και διασκεδαστική εικονογράφηση. Όλοι μας, έχουμε την τάση να επαινούμε τα παιδιά. Άλλοτε για ένα πραγματικό κατόρθωμά τους και άλλοτε από την υπερβολική μας αγάπη «φουσκώνουμε» τα υποτιθέμενα για εμάς «ταλέντα» τους και τα επαινούμε για κάτι το οποίο όμως δεν έχει βάση. Δεν ισχύει. Το αποτέλεσμα αυτού είναι καθώς το παιδί μας αποτυγχάνει την προσπάθεια μιας και τελικά δεν έχει ταλέντο, να απογοητεύεται. Τροφή για σκέψη αυτό το παραμύθι ανάμεσα στις λέξεις «έπαινος» και «ενθάρρυνση». Δυο πολύ σημαντικές λέξεις οι οποίες είναι σημαντικό να χρησιμοποιούνται στις σωστές χρονικές στιγμές. 

Ο ήρωάς μας μέσα από τις αποτυχημένες προσπάθειες του τελικά βρίσκει ο ίδιος που είναι ΑΣΤΕΡΙ!  Μέσα από τις αποτυχίες έρχεται η επιτυχία! Μέσα από την εμπειρία έρχεται η γνώση!  Τι όμορφο μήνυμα δίνει στο τέλος !


Η εικονογράφηση είναι εξαιρετική και προκαλεί το χαμόγελο των παιδιών. Με ζωντανά χρώματα και μελετημένες γραμματοσειρές καταφέρνει να κεντρίζει το μάτι των λιλιπούτειων αναγνωστών στα σωστά σημεία! 




Από το οπισθόφυλλο

Είσαι ΑΣΤΕΡΙ!!! Αυτό μου λένε όλοι! 

Δηλαδή όχι ακριβώς όλοι… 

Γιατί ενώ η γιαγιά είπε πως έχω αγγελική φωνή, 

ο δάσκαλος με έδιωξε από τη χορωδία! 

Κι ενώ η κυρία Άννα μού είπε πως έχω αστέρι στη ζωγραφική, 

ο διευθυντής της γκαλερί δεν έδειξε καθόλου ενδιαφέρον για τον πίνακά μου... 

Μήπως ΔΕΝ είμαι αστέρι τελικά; 

Κι αν δε βρω ποτέ το δικό μου αστέρι;


Ηλικία 4+

Γράφει η Μαρίνα Πλούμπη

Info In a Shot

Αγαπώ, χαμογελώ, γράφω, διαβάζω, ταξιδεύω. Έρωτάς της η δουλειά της. Τουριστικός πράκτορας με εξειδίκευση τη διοργάνωση συνεδρίων. Πάθος της το διάβασμα και η συγγραφή. Μέσα στην τσάντα της υπάρχει πάντα ένα βιβλίο, ένα μολύβι και πολλές σημειώσεις σε χαρτάκια, μπλοκάκια και σημειωματάρια. Αγάπη της οι άνθρωποι, με τους οποίους μοιράζεται το σπίτι της και τη ζωή της.

Μπορείτε να τη βρείτε στο Info in a shot


Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram, & Twitter , για να μη χάνετε κανένα post!