"Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΜΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΟΡΕΙ" (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ)




Το βιβλίο «Η δασκάλα μου όλα τα μπορεί» είναι μια καινούρια κυκλοφορία από τις εκδόσεις Μίνωας. Είναι το δεύτερο βιβλίο της σειράς: «Ζήτω το νηπιαγωγείο» με συγγραφέα την Κωνσταντίνα Αρμενιάκου. 

 

Η ηρωίδα του βιβλίου, η μικρή Σοφία, μας παρουσιάζει τη νηπιαγωγό της, την κυρία Κατερίνα. Η κυρία Κατερίνα στην τάξη γίνεται ζωγράφος, γραμματέας, τραγουδίστρια, ποιήτρια, γυμνάστρια, ηθοποιός, επιστήμονας, νοσοκόμα και νεράιδα των παραμυθιών. Έτσι τη βλέπει η Σοφία, σαν νεράιδα «πανύψηλη, με μακριά ξανθά μαλλιά που φτάνουν ως τα πόδια της, με ένα φόρεμα γεμάτο αστεράκια και ένα στέμμα με διαμάντια πολύχρωμα».

 

Μια νηπιαγωγός αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας πολούς διαφορετικούς ρόλους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η κυρία Κατερίνα, όπως λένε τα παιδιά της τάξης της προλαβαίνει τα πάντα! Κουμπώνει τα μπουφάν, ανοίγει τα φαγητά, βοηθάει στο κλείσιμο της τσάντας. Ακόμη τρέχει να προλάβει το τηλέφωνο και να ετοιμάσει τις εργασίες τους. 


 

Η γλώσσα του βιβλίου είναι απλή και εύκολα κατανοητή από τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας, στα οποία και απευθύνεται. Το ύφος του βιβλίου είναι οικείο, αφού χρησιμοποιείται καθημερινό λεξιλόγιο και διδακτικό, επειδή μας παρέχει πολλές πληροφορίες για το επάγγελμα της νηπιαγωγού. 

 

Το βιβλίο αυτό είναι κατάλληλο για ηλικίες 2-6 ετών. Παρουσιάζει μέσα απ’ τα μάτια της Σοφίας και την υπέροχη εικονογράφηση το επάγγελμα της νηπιαγωγού με πολύ όμορφο τρόπο. Αυτό το επάγγελμα θέλει και η ίδια να ακολουθήσει όταν θα μεγαλώσει. Αυτό το επάγγελμα έχω επιλέξει να ακολουθήσω κι εγώ που γράφω αυτή τη βιβλιοπαρουσίαση και σας βεβαιώνω πως οποίος το αγαπά το βλέπει όπως η Σοφία, μαγικό.


 


Περίληψη - Οπισθόφυλλο 

 

Η δασκάλα της Σοφίας όλα τα μπορεί! Να φροντίζει τα παιδάκια, να παίζει κουκλοθέατρο, να ζωγραφίζει υπέροχα, να κάνει πειράματα, να σφραγίζει μια στοίβα χαρτιά και τόσα άλλα πράγματα! Μήπως δεν είναι μία...σκέτη δασκάλα, αλλά μια νεράιδα που διάλεξε να ζήσει στον μαγικό κόσμο του νηπιαγωγείου;


 

Γράφει η Μυρτώ Πατεράκη

Είμαι νηπιαγωγός, απόφοιτη του τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Αυτή την περίοδο παρακολουθώ μια επιμόρφωση στην Ειδική Αγωγή του Πανεπιστημίου Πατρών και σύντομα ευελπιστώ να ξεκινήσω το μεταπτυχιακό μου. Εκτός από την ειδική αγωγή με ενδιαφέρουν ιδιαιτέρως θέματα Θρησκευτικής Παιδείας. Αντικείμενο της πτυχιακής μου εργασίας αποτέλεσε ο βίος της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας και η διδασκαλία του εν λόγω θέματος και κάθε ανάλογου στο νηπιαγωγείο. Ακόμη ασχολούμαι με την Oνυχοπλαστική, ως τεχνίτρια νυχιών. Έχω ολοκληρώσει την βασική μου εκπαίδευση στη σχολή Παπάζογλου στο Ηράκλειο Κρήτης και έχω παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια για εξειδίκευση στο nail art και σε διάφορες τεχνικές που αφορούν τα τεχνητά νύχια. Πρόσφατα έγινα σύζυγος και μητέρα. 

Θα με βρείτε στο προσωπικό μου ιστολόγιο:  https://nipiakiagr.blogspot.com/

και στο instagram: https://www.instagram.com/nipiakia/?hl=el & https://www.instagram.com/nails_crete/?hl=el 

Δείτε περισσότερες προτάσεις μας σε βιβλία εδώ!



Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram, & Twitter για να μη χάνετε κανένα post!