"Ο ΠΕΙΡΑΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ Η ΘΑΛΑΣΟΝΕΡΑΪΔΑ" (ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ)


 Ήθελα καιρό να διαβάσω το βιβλίο «Ο Πειρατής της Αγάπης και η Θαλασσονεράιδα» της Μαργαρίτας Παπακώστα σε εικονογράφηση του Βασίλη Γρίβα, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική κι αυτό εξαιτίας του εξωφύλλου που ερωτεύτηκα από την πρώτη στιγμή, όπως έγινε και στο φάντασμα του Κάντερβιλ. Είναι σημαντικό να σε συνεπάρει ένα βιβλίο από το εξώφυλλο και να σε καλέσει να το διαβάσεις. Η μαγική δύναμη των εικόνων μπορεί να αποτελέσει το μαγικό ραβδί μιας ιστορίας και το αντίστροφο.


Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο πειρατής Κοκκινοτρίχης που παραιτείται από τον κακό του ρόλο για να κερδίσει την αγάπη της Θαλασσονεράιδας που τον γοήτευσε. Έτσι μπαίνει σε περιπέτειες μαζί με τον καλό του σύντροφο, προκειμένου να βοηθήσει την αγαπημένη του και να ικανοποιήσει τα ζητούμενα της. Είναι αποφασισμένος να βρει την αγάπη και να κερδίσει την καρδιά της Θαλασσονεράιδας ό,τι κι αν χρειαστεί. Ώσπου ταξιδεύει μέχρι το νησί της αγάπης και τελικά τη γιατρεύει με τη δύναμη αυτής.



Στο παραμύθι σε μαγνητίζει η εικονογράφηση που έχει κυρίαρχο ρόλο, με ζωντάνια παραστατικότητα, φοβερή λεπτομέρεια και φέρει την υπογραφή του Γρίβα. Εικόνες σαν πίνακες, αριστοτεχνικά κεντημένες, ντύνουν τις λέξεις πλουσιοπάροχα και εξελίσσεται η ιστορία μπρος στα μάτια σου. Η Θαλασσονεράιδα είναι τόσο εντυπωσιακή και ο πειρατής άξιος συμπρωταγωνιστής που αποτυπώνονται μέχρι και οι εκφράσεις τους, ξετυλίγοντας συνάμα τις προσωπικότητες τους μέσα στις ολοσέλιδες εικόνες.

Στο βιβλίο περιλαμβάνονται τραγούδια που είναι προσβάσιμα με qr, είτε μόνο η μουσική αυτών καθώς και «σκηνοθετικές» θα λέγαμε οδηγίες για να γίνει θεατρικό.

Ο εικονογράφος άσσος στο να ράβει κουστούμια κόβει τις λέξεις στα μέτρα του και φτιάχνει δικές του με τις εξαίσιες καλλιτεχνικές του δεξιότητες, έχοντας τον πρώτο λόγο. 


Ένα παραμύθι σε μορφή διαλόγου που απευθύνεται σε ηλικίες 5-10 ετών. 


Γράφει η Κρυσταλλένια Γαβριηλίδου

Οικονομολόγος, Consultant, digital Marketer αλλά θα 'θελε να 'ναι μόνο συγγραφέας. Αναζητά το ροζ της σύννεφο να επιβιβαστεί. Ντύνει τις σκέψεις της με λέξεις και τα χαμογέλα της με σιωπές. Κυκλοφορούν τα παραμύθια της για μικρούς και μεγάλους: "Το μοναχικό συννεφάκι" εκδόσεις Μέθεξις, "Η Ωραία Ταξιδεμένη" εκδόσεις Ελληνοεκδοτική, "Κρυσταλλένια, η πριγκίπισσα που δεν ήξερε να αγαπά", "Η Πόλη που ξέχασε τους ανθρώπους ή μήπως όχι;" εκδόσεις Υδροπλάνο.
Μπορείτε να τη βρείτε:
https://www.facebook.com/GavriilidouKristallenia/
https://www.instagram.com/kristi_kristallenia/

https://linktr.ee/KristalleniaGavriilidou


Δείτε περισσότερες προτάσεις μας σε βιβλία εδώ!



Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram, & Twitter για να μη χάνετε κανένα post!