ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙ- ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΕΩΣ 3 ΕΤΩΝ



Σαρλότ Πουσέν


Το “Μοντεσσόρι από τη γέννηση έως 3 ετών” έχει γραφεί από τη Σαρλότ Πουσέν, η οποία είναι Μοντεσσοριανή εκπαιδεύτρια με πιστοποίηση από τη Διεθνή Μοντεσσοριανή Εταιρεία. 


Πρόκειται για ένα εξαιρετικό βιβλίο οδηγό, για την εισαγωγή στην Μοντεσσοριανή εκπαίδευση,  που προάγει με στοργική καθοδήγηση τα στάδια ανάπτυξης και τις ανάγκες του παιδιού. Δίνει ιδέες αντιμετώπισης προκλήσεων, με παραδείγματα και φωτογραφικό υλικό, και προτείνει απλές παιδαγωγικές δραστηριότητες . 


Ένα από τα βασικότερα θέματα που απασχολεί ένα γονιό ακόμα και πριν έρθει στον κόσμο το παιδί του, είναι πως θα χτίσει την ιδανικότερη σχέση και πως με τον στοργικότερο τρόπο θα του δώσει ερεθίσματα, προκειμένου να αναπτυχθεί με βάση το δικό του ρυθμό και τη δική του αυτόνομη προσωπικότητα , εφοδιάζοντας το με αυτοπεποίθηση , και να το βοηθήσει να εξελίξει σταδιακά όλες τις ικανότητες και τα ταλέντα του. 


Προσωπικά πιστεύω ότι πρόκειται για μια πυξίδα που θα δείξει τρόπους να επιτευχθεί ένα όμορφο, με σεβασμό στις ανάγκες του παιδιού, ξεκίνημα .


Όμορφη και πλούσια εικονογράφηση με απλό και κατανοητό λόγο, πράγμα που βοηθάει  στην κατανόηση , ιδιαίτερα αν επιλέξετε να το διαβάσετε τις πρώτες μέρες του μωρού σας.


Μου αρέσει διότι βοηθάει το γονιό να προσφέρει ισορροπία στο παιδί του, μέσω της ηρεμίας, της αυτοπεποίθησης, της αυτονομίας και της χαράς . Επίσης, βοηθάει το παιδί να αποκτήσει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και στους άλλους μέσω της ικανοποίησης από τις δεξιότητες και τις γνώσεις που θα κατακτά. 





Γράφει η Ειρήνη Μαρκάκη


Είμαι η Ειρήνη, ζω στο Ηράκλειο και έχω σπουδάσει Νομική και νοσηλευτική (με προσανατολισμό στη μαιευτική) , δούλεψα σαν Δικηγόρος για 10 χρόνια. Με τη γέννηση της κόρης μου διαπίστωσα ότι ξαναγεννήθηκα και εγώ, με τον καιρό κατάλαβα ότι αυτό που με ευχαριστεί τελικά να κάνω είναι να ασχολούμαι με την εγκυμοσύνη, τη γέννα, την λοχεία , την οικογένεια και τα παιδιά .Βασική μου προτεραιότητα είναι η οικογένεια μου. Είμαι εθελόντρια σύμβουλος θηλασμού της La Leche League Greece, Και εκπαιδεύομαι για να ακολουθήσω αυτό που αγαπώ , το να είμαι δηλαδή βοηθός μητρότητας . Όταν δεν κάνω κάτι από τα παραπάνω, πλέκω , ράβω, διαβάζω και κατασκευάζω πράγματα . Είμαι παιδί του καλοκαιριού του ήλιου και της θάλασσας αλλά απολαμβάνω το χουχούλιασμα με τους αγαπημένους μου και ένα ζεστό ρόφημα(σσσσ.... addicted to coffee).


Δείτε περισσότερες βιβλιοπροτάσεις από την ομάδα του Familives εδώ!



Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram, & Twitter , για να μη χάνετε κανένα post!