ΛΗΔΑ Η ΦΥΣΑΛΙΔΑ (ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ)




«Λήδα η Φυσαλίδα»  το παραμύθι της Αλεξάνδρας Κλάδη με εικονογράφηση της Μαρίας Μανουρά, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική. Μια ιστορία για την αποδοχή αυτών που δεν μπορούμε να αλλάξουμε και την αγάπη προς τον εαυτό μας. 


Η Λήδα η φυσαλίδα ζούσε στο βυθό. Όλοι της οι φίλοι φυσαλίδες και αυτοί, όλοι ίδιοι μεταξύ τους διαφέραν στη φωνή. Η Λήδα η ηρωίδα ήθελε να εξερευνήσει πως ήταν ο κόσμος έξω από τον βυθό και έτσι ξεκίνησε το ταξίδι της. Πόσες εικόνες διαφορετικές, δάση, βουνά, σύννεφα και να που συνάντησε το Σωτήρη το κουνάβι που κανείς δεν τον έκανε παρέα γιατί είχε μια άσχημη μυρωδιά. Ο Σωτήρης ήταν τόσο λυπημένος που ήθελε να αλλάξει τη ζωή του , μα η Λήδα του ανακοίνωσε πως δεν την ενοχλεί η μυρωδιά του και πως εκείνη θα είναι φίλη του. Καθώς περπατούσαν μαζί προς τη λιμνούλα συνάντησαν και τον Αργύρη τον βάτραχο.



Ο Αργύρης ήθελε και αυτός να αλλάξει να γίνει μοντέλο μιας και όλοι του έλεγαν πως είναι χοντρός παρόλο που εκείνος ένοιωθε κανονικός. Η Λήδα λυπήθηκε με όλα αυτά που άκουσε μιας και στην πατρίδα της στο βυθό δεν είχε σημασία η εξωτερική εμφάνιση, έτσι τον παρότρυνε να πάει να ζήσει εκεί, στον τόπο της,  στο βυθό. Ο Αργύρης ο βάτραχος ακούγοντας τα λόγια της Λήδας αποφάσισε πως δε θα δίνει σημασία στο τι του λένε οι άλλοι και ο Σωτήρης το κουνάβι πήρε θάρρος και αυτός και δήλωσε πως θα έκανε ακριβώς το ίδιο.  Η Λήδα που άκουσε τα λόγια τους αναφώνησε με χαρά

«Αγαπήσατε όμως τον εαυτό σας

Και αυτό είναι σίγουρα για το καλό σας.

Όλοι μέσα μας έχουμε καρδιές ίδιες,

Που είναι διάφανες σα Φυσαλίδες!»


Ένα παραμύθι με ένα πολύ σημαντικό μήνυμα.  «Αγάπησε τον εαυτό σου όπως ακριβώς είναι» Μη δίνεις σημασία στα λόγια των άλλων. Ο καθένας είναι μοναδικός! Ο καθένας είναι διαφορετικός! Ένα ακόμα κρυμμένο μήνυμα μέσα στις σελίδες του είναι αυτό της αναζήτησης, του να αναζητήσεις νέες εμπειρίες, νέες εικόνες, νέους κόσμους. Να ταξιδέψεις, να αναρωτηθείς. 


Η εικονογράφηση είναι εξαιρετική, με υπέροχα ζωντανά χρώματα και λεπτομέρειες – σημεία όπως εκφράσεις του προσώπου- που γίνονται αντιληπτές από τα παιδιά. Γραμμένο σε στίχους το κάνει πολύ διασκεδαστικό στην ανάγνωση.  Με το QR code υπάρχει η δυνατότητα να ακούσεις το παραμύθι και επίσης στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν τρία τραγούδια: 

«Ο κανόνας του βυθού»

«Ο Σωτήρης το κουνάβι»

«Αντίο φρατζολάκι μου»

«Λήδα η φυσαλίδα» 

Όλα με τους στίχους αλλά και με το πεντάγραμμο και με QR code. Καταπληκτικό! 




Από το οπισθόφυλλο


Πολλές φορές θα θέλαμε να είμαστε κάτι άλλο από αυτό που είμαστε τώρα.

Και αυτό είναι κάτι καλό, γιατί έτσι μόνο γινόμαστε καλύτεροι: αλλάζοντας

και βελτιώνοντας αυτά που δεν μας αρέσουν στον εαυτό μας,

αυτά που πλέον δεν μας εξυπηρετούν.

Τι γίνεται όμως με εκείνα τα στοιχεία του εαυτού μας που δεν μπορούν

να αλλάξουν, εκείνα που ονομάζουμε αναλλοίωτα χαρακτηριστικά;


Με αρκετό χιούμορ, μουσική και τραγούδι η ιστορία της Λήδας

μας ταξιδεύει στα πέρατα της γης και μαζί της ανακαλύπτουμε

ότι για να ζούμε καλύτερα και πιο ευτυχισμένα, είναι σημαντικό

να αποδεχόμαστε αυτά που δεν μπορούμε να αλλάξουμε,

να αγαπάμε τον εαυτό μας και να δείχνουμε κατανόηση στους άλλους γύρω μας.



Μαρίνα Πλούμπη 

Info in a shot 

Αγαπώ, χαμογελώ, γράφω, διαβάζω, ταξιδεύω. Έρωτάς της η δουλειά της. Τουριστικός πράκτορας με εξειδίκευση τη διοργάνωση συνεδρίων. Πάθος της το διάβασμα και η συγγραφή. Μέσα στην τσάντα της υπάρχει πάντα ένα βιβλίο, ένα μολύβι και πολλές σημειώσεις σε χαρτάκια, μπλοκάκια και σημειωματάρια. Αγάπη της οι άνθρωποι, με τους οποίους μοιράζεται το σπίτι της και τη ζωή της.

Μπορείτε να τη βρείτε στο Info in a shot


Δείτε περισσότερες προτάσεις μας σε βιβλία εδώ!



Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram, & Twitter για να μη χάνετε κανένα post!