"ΕΡΩΤΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ" (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ)

 

«Ερωτευτείτε κατάλληλους και όχι ακατάλληλους» 

 Βιβλιοπαρουσίαση του ημερολογίου της Τίνας Μιχαηλίδου

 


Το ημερολόγιο με τίτλο «Ερωτευτείτε κατάλληλους και όχι ακατάλληλους» κυκλοφόρησε το Νοέμβριο 2021 από τις εκδόσεις Υδροπλάνο.


Κάθε αρχή του νέου έτους οι περισσότεροι από εμάς θέτουμε νέους στόχους για όλους τους τομείς της ζωής μας. Το συγκεκριμένο ημερολόγιο απευθύνεται σε γυναίκες και στοχεύει στον αισθηματικό τομέα.


Κάθε μήνα παρατίθεται ένα ρητό παρακίνησης, προκειμένου οι αναγνώστριες να παραμείνουν προσηλωμένες στον στόχο τους, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον τίτλο της ατζέντας.


Πρόκειται για ένα εύχρηστο βιβλίο που μπορεί να χωρέσει εύκολα στην τσάντα κάθε γυναίκας. Κάθε μέρα δίνεται η δυνατότητα να εξωτερικεύονται σκέψεις και συναισθήματα, ώστε να επιτευχθεί η αυτο-παρατήρηση και η αυτογνωσία.


Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα να απαντήσουν σε ερωτήσεις – προκλήσεις για να αναγνωριστούν τα λάθη από τις σχέσεις του παρελθόντος και να δημιουργηθεί χώρος για νέες συντροφικές σχέσεις.


Με λίγα λόγια, το παρόν βιβλίο λειτουργεί ως συναισθηματικός μέντορας, φροντίζοντας την ψυχική και συναισθηματική υγεία της κάθε αναγνώστριας. Εξάλλου, μέσα από το γράψιμο η κάθε μία έχει τη δυνατότητα να γίνει η θεραπεύτρια του εαυτού της, στηριζόμενη στις δικές της δυνατότητες.


Ένα ακόμα θετικό στοιχείο στην καταγραφή του ημερολογίου είναι ότι το άτομο που δεσμεύεται σε αυτή την ενασχόληση μπορεί να ανατρέξει στις παρελθοντικές σκέψεις, στα συναισθήματα και στους στόχους και μέσα από αυτό τον τρόπο να λάβει την κατάλληλη ανατροφοδότηση και να επαναδιαπραγματευθεί τους στόχους της χρονιάς.

Το μήνυμα λοιπόν της δημιουργού αυτού του ημερολογίου είναι: «Διώξτε την τοξικότητα από τις σχέσεις σας και αναζητήστε τη θετικότητα, γιατί σας αξίζει.»


Σε τελική ανάλυση, ακόμα και οι τραυματικές εμπειρίες του παρελθόντος μπορούν να λειτουργήσουν θετικά μέσα από την αποφυγή των ίδιων λαθών, αλλά και την αναζήτηση διαφορετικών στρατηγικών επικοινωνίας και συσχέτισης με τους άλλους.

Είστε έτοιμες να ερωτευτείτε αυτή τη χρονιά το κατάλληλο πρόσωπο για εσάς; Τολμήστε το, ξεκινώντας με αυτή την ατζέντα!


Γράφει η Γεωργία Κυζιρίδου

Εξελικτική – Σχολική Ψυχολόγος, Πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων και συγγραφέας. Τα τελευταία 15 χρόνια εργάζεται ως σχολική ψυχολόγος στην ιδιωτική και στη δημόσια εκπαίδευση. Επίσης, έχει πάνω από 5.000 ώρες εμπειρίας στην εκπαίδευση ενηλίκων με βασικές θεματικές την προσωπική/ επαγγελματική ανάπτυξη και την ειδική αγωγή. Αρθρογραφεί σε διάφορα ηλεκτρονικά περιοδικά εστιάζοντας στις σύγχρονες διαπροσωπικές σχέσεις. Συνεργάζεται με τοπικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς για ζητήματα που άπτονται της επικαιρότητας σε σχέση με την ψυχική υγεία. Είναι βραβευμένη συγγραφέας βιβλίων.

Στοιχεία επικοινωνίας: 

georgiakiz@yahoo.gr 

Facebook page: Κιζιρίδου Γεωργία, Ψυχολόγος - Συγγραφέας


Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram, & Twitter , για να μη χάνετε κανένα post!