ΜΗ ΘΥΜΩΝΕΙΣ ΒΡΕ ΘΥΜΟΥΛΗ! (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΝΟΗ)







Το Familives έχει τη χαρά να παρουσιάσει το νέο βιβλίο της Εύης Δουργούτη «Μη Θυμώνεις βρε Θυμούλη!» σε εικονογράφηση της Αγγελικής Δρακάκη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΝΟΗ. 

Στο παραμύθι αυτό παρουσιάζονται δύο δίδυμα αδέρφια, αλλά τόσο διαφορετικά. Το λέει και το όνομά τους εξάλλου. Ο Θυμούλης και ο Ξεθυμούλης. Ο Θυμούλης είναι ένα αγόρι που θυμώνει πολύ όταν χάνει στα παιχνίδια και γενικά είναι μια ευέξαπτη προσωπικότητα. Από την άλλη μεριά ο Ξεθυμούλης είναι το αγόρι που το διακρίνει η πραότητα και η συμφιλίωση. Ένα επιτραπέζιο παιχνίδι είναι η αφορμή για να καταφέρει ο Θυμούλης να συγκρατήσει τον θυμό του ενάντια στον αδερφό του. Άραγε θα τα καταφέρει;



Στο βιβλίο αυτό, παρουσιάζονται μέσω των δύο χαρακτήρων συναισθήματα που είναι εμφανή στα παιδιά. Το συναίσθημα του θυμού, της «ανάγκης» να είναι κάποιος πάντα πρώτος, αλλά και το συναίσθημα της πραότητας και της συμφιλίωσης. Τα τελευταία χρόνια ακούμε πολύ έντονα γύρω μας, ότι τα παιδιά ξεσπούν με το παραμικρό, τα θέλουν όλα δικά τους χωρίς κόπο και ο εγωισμός είναι κάτι που τα διακρίνει αρκετά. Με το βιβλίο αυτό, η συγγραφέας καταφέρνει με πολύ έξυπνο τρόπο να δώσει στα παιδιά να καταλάβουν, ότι με τον θυμό κανείς δεν καταφέρνει κάτι, το αποτέλεσμα είναι προσωρινό και αυτή η κίνηση προκαλεί μόνο πόνο στους γύρω. Οι συμβουλές που δίνει στον αναγνώστη πως μπορεί κάποιος να συγκρατήσει τον θυμό του, είναι αρκετά έξυπνες καθώς ο Θυμούλης μπαίνει με αρκετά διασκεδαστικό τρόπο, στη διαδικασία να συγκρατήσει τον θυμό που έχει μέσα του. 

Η εικονογράφηση είναι πολύ όμορφη. Τα χρώματα είναι ζωηρά και κεντρίζουν το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Η απεικόνιση των χαρακτήρων είναι εξαιρετική και είναι εμφανές πόσο πολύ έχει κατανοήσει η εικονογράφος την ιστορία της Εύης Δουργούτη. 

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας. Είναι επίσης, ένα βιβλίο που μπορεί να διαβαστεί από εκπαιδευτικούς και να γίνει αντικείμενο συζήτησης στην τάξη με τους μαθητές. 




Από το Οπισθόφυλλο

Είναι φυσιολογικό άραγε να μη θυμώνουμε; Πώς νιώθει αυτός που θυμώνει και πως αυτός που εισπράττει τον θυμό μας; Τι πρέπει να κάνουμε ώστε να μη στεναχωρούμε τους ανθρώπους που μας αγαπούν; Τα δίδυμα αδερφάκια, ο Θυμούλης και ο Ξεθυμούλης, μας βοηθούν να απαντήσουμε σ ’αυτές τις ερωτήσεις και μας μαθαίνουν τρόπους ώστε να ελέγχουμε τον θυμό μας. Γιατί, μαθαίνοντας να διαχειριζόμαστε τον θυμό μας σήμερα, απολαμβάνουμε περισσότερο τη ζωή αύριο. Ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους «Θυμούληδες»!


Γράφει η Αθηνά Ντόκα

Μητέρα δύο κοριτσιών, ιδιωτική υπάλληλος και πολυταξιδεμένη, εμπνέεται με τα απλά καθημερινά πράγματα και δημιουργεί δικές της ιστορίες. Της αρέσουν τα ταξίδια, η φωτογραφία, το διάβασμα, η μουσική και η καλή παρέα. Έχει συγγράψει παραμύθια και διηγήματα σε συλλογικά έργα, ενώ το πρώτο της παραμύθι με τίτλο «Χεράκια Καθαρά…Μικρόβια Μακριά» εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2020.

Για να επικοινωνήσετε μαζί της μπορείτε να τη βρείτε στο www.facebook.com/athina.ntoka



Δείτε περισσότερες προτάσεις μας σε βιβλία εδώ!



Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram, & Twitter , για να μη χάνετε κανένα post!