ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΜΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ


 Μπορούμε να διακοσμήσουμε το σπίτι μας με ελάχιστα έξοδα;

Μπορούμε να δώσουμε ζωή σε παλιά αντικείμενα μετατρέποντας τα σε υπέροχα διακοσμητικά;

Η απάντηση είναι ναι και οι ιδέες είναι πραγματικά πολλές!


Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τη χαρά του να φτιάχνει κάποιος τα διακοσμητικά του σπιτιού του μόνος. Δοκιμάστε το και το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει.

Ανακαλύψτε απλές ιδέες που με ελάχιστο κόπο και πολύ λίγα χρήματα θα μεταμορφώσουν το χώρο σας!


Μην πετάτε τα κονσερβοκούτια! Τα τενεκεδάκια από κονσέρβες μπορούν να γίνουν υπέροχα διακοσμητικά και να βοηθήσουν πολύ στην οργάνωση των πραγμάτων σας. Ντύστε τα με πολύχρωμο ύφασμα και θα έχετε όμορφες μολυβοθήκες ή βάψτε τα σε έντονα χρώματα και γεμίστε τα με κερί και θα έχετε μοντέρνα κηροπήγια. Γεμίστε τα με χώμα, κάντε τρεις τρυπούλες στην βάση τους και αποκτήστε μοντέρνα γλαστράκια για τα μικρά φυτά σας. Μπορείτε ακόμα να τα τρυπήσετε, να τοποθετήσετε μέσα ρεσώ κεράκια και να τα κρεμάσετε στην αυλή ή στο μπαλκόνι σας!

Αξιοποιήστε τα γυάλινα βάζα τροφίμων! Πόσες φορές έχετε πετάξει τα βαζάκια από μαρμελάδες και άλλα τρόφιμα; Κρατήστε γιατί μπορείτε να τα αξιοποιήσετε με πολλούς τρόπους. Ντύστε τα με δαντέλα ή ακόμη και με τα παλιά σεμεδάκια της γιαγιάς σας (με κόλλα ατλακόλ) και τοποθετήστε μέσα κερί. Μόλις αποκτήσατε ιδιαίτερα φαναράκια! Μία πολύ ωραία ιδέα είναι να τα στολίσετε και να τα αξιοποιήσετε ως βάζα για τον καφέ και την ζάχαρη. Για ανάγλυφη διακόσμηση, τύπου στένσιλ, χρησιμοποιήστε αλουμινόχαρτο. Τοποθετήστε το πάνω σε μία εφημερίδα και χαράξτε προσεκτικά αρχικά, σχέδια ή ότι άλλο επιθυμείτε. Τυλίξτε το βάζο με το αλουμινόχαρτο και βάψτε στα σημεία που έχετε τρυπήσει. Μόλις στεγνώσει, αφαιρείτε προσεχτικά το αλουμινόχαρτο και έχετε ανάγλυφη διακόσμηση στο καινούριο σας βάζο. Γεμίστε τα βάζα σας με λίγο χαλίκι, χώμα και διακοσμητικά φυτά ή κακτάκια.

Ταιριάζουν παντού!



Βότσαλα Παραλίας Τα βότσαλα παραλίας είναι ένας ακόμη τρόπος να στολίσετε το σπίτι σας.

Ζωγραφίστε τα ή γράψτε πάνω λέξεις που αγαπάτε και τοποθετήστε τα στην βιβλιοθήκη ή όπου αλλού

σας αρέσουν!

Κρατήστε τα ρολά τουαλέτας και χαρτιού κουζίνας! Και εδώ οι επιλογές είναι πολλές.

Μπορείτε να διακοσμήσετε όμορφες μολυβοθήκες για το παιδικό δωμάτιο και χαριτωμένες φιγούρες για να παίξετε με το παιδί σας. Αν κόψετε τα ρολά σε λεπτά κομμάτια και τα βάψετε, μπορείτε να φτιάξετε μοτίβα για να διακοσμήσετε τους τοίχους σας. Μια επίσης εύκολη ιδέα είναι κλειδοθήκη από ρολό κουζίνας. Κόβετε το ρολό σε τρία ή τέσσερα κομμάτια και το χρωματίζετε με κηρομπογιές σε διαφορετικά χρώματα. Κολλάτε τα κομμάτια με κόλλα ατλακόλ και δένετε με ένα κομμάτι σπάγκο.

Κολλήστε στο ένα κομμάτι ένα παλιό κλειδί και χρωματίστε το. Έτοιμο το καινούριο διακοσμητικό για τα κλειδιά!

Επαναχρησιμοποιώντας τα ανακυκλώσιμα υλικά κερδίζετε και βοηθάτε το περιβάλλον!

Δοκιμάστε το.


Γράφει η Ηρώ Ζαχαράκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Νοέμβρη του 1985. 
Σπούδασε Φιλοσοφία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και παρακολούθησε πολλά παιδαγωγικά σεμινάρια και επιστημονικές ημερίδες . Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως παιδαγωγός σε δομές φιλοξενίας και προστασίας ανηλίκων, ενώ έχει εργαστεί και με παιδιά ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Ασχολείται με τον εθελοντισμό και αγαπάει την δουλειά της και τις δημιουργικές δραστηριότητες με παιδιά. 
Πάντα έγραφε ποιήματα και διηγήματα. Αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά περιοδικά και blog (σε ένα εκ αυτών στην στήλη των Συνεντεύξεων), ενώ διατηρεί σελίδα- προσωπικό ιστολόγιο στο Facebook με περισσότερα από 12.000 μέλη. 
Tο πρώτο της αστυνομικό μυθιστόρημα  κυκλοφορεί τον Ιούλιο του 2022 από τις εκδόσεις Υδροπλάνο. 
Φιλοδοξεί τα μυθιστορήματα και τα παραμύθια της να αποτελέσουν την απαρχή ενός διαδραστικού παιχνιδιού με τους αναγνώστες.
Μπορείτε να την βρείτε εδώ:

https://www.facebook.com/dimitra.zacharaki12





Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram, & Twitter για να μη χάνετε κανένα post!