"ΤΑ ΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΧΙ" (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ)

 Το Θαυμαστό Σώμα μας: Τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ, της Παουλίνε Άουντ

από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ




Λίγα Λόγια για την συγγραφέα:

Η ΠΑΟΥΛΙΝΕ ΑΟΥΝΤ είναι αναγνωρισμένη συγγραφέας και εικονογράφος από την Ολλανδία. Τα τελευταία 25 χρόνια έχει γράψει και έχει εικονογραφήσει πάνω από 250 βιβλία. Τα βιβλία της, τα οποία καλύπτουν ευρεία θεματολογία που αφορά την καθημερινότητα των μικρών παιδιών, έχουν εκδοθεί σε όλο τον κόσμο: από την Ολλανδία ως την Κίνα και από τη Ρωσία ως την Αμερική. Έχει αναπτύξει, επίσης, διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και μεθόδους που αξιοποιούνται είτε από εκπαιδευτικούς είτε από γονείς και συνδυάζουν τη μάθηση με το παιχνίδι. 



Από την ίδια σειρά κυκλοφορούν επίσης από τις εκδόσεις Ψυχογιός: Το Θαυμαστό σώμα μας: Πως γίνονται τα μωρά, Το Θαυμαστό σώμα μας: από την κορυφή ως τα νύχια.


Πότε ένα παιδί λέει ναι και πότε λέει όχι; Αυτό είναι ένα ερώτημα που απασχολεί ιδιαίτερα τους γονείς, πότε δηλαδή τα παιδιά μας λένε ναι ή όχι και συνδέεται άμεσα με την αγωνία μας για το αν το παιδί μας θα μπορέσει εκφραστεί σωστά όπως πρέπει. Είναι η προσπάθεια που κάνουμε οι γονείς να διαμορφώσουμε παιδιά με προσωπικότητα που θα μπορούν να υπερασπιστούν την αυτοδιάθεση τους και το δικαίωμα πάνω στο ίδιο τους το σώμα, θέτοντας σωστά όρια, λέγοντας ναι ή όχι όταν τα ίδια το επιθυμούν.

Εδώ έρχεται ένα βιβλίο-οδηγός που διδάσκει στα παιδιά μας τον σωστό τρόπο να βάζουν όρια, εξηγώντας με σαφήνεια μέσα από όμορφα κείμενα, ιστορίες και εικόνες το ΝΑΙ και το ΟΧΙ. Μέσα από το βιβλίο της Παουλίνε Άουντ γίνεται πιο εύκολο να κατανοήσει ένα παιδί τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να χειριστεί τις καταστάσεις που το ευχαριστούν ή το ενοχλούν. 




Η εικονογράφηση είναι απλή και εύστοχη, τραβάει το ενδιαφέρον του παιδιού και το παρακινεί να γυρίσει με ευχαρίστηση όλες τις σελίδες. Οι μικρές ιστορίες μιλούν απευθείας στην παιδική ψυχή και διδάσκουν με τρόπο απλό, χωρίς διδακτισμό στα όρια ανάμεσα στην δική μας ελευθερία και την ελευθερία των άλλων. Οι γονείς διαβάζοντας μαζί με τα παιδιά τους τις ιστορίες του βιβλίου θα χαμογελάσουν ανακουφισμένοι, γιατί έχουν στα χέρια τους ένα υπέροχο βοήθημα ώστε να μιλήσουν στα παιδιά τους για όλα όσα είχαν σκεφτεί αλλά ντρέπονταν να συζητήσουν, ή απλώς δεν είχαν βρει τον κατάλληλο τρόπο.

Τα παιδιά θα μάθουν πότε λένε ΝΑΙ, πότε ΟΧΙ, πότε αυτό δεν είναι σωστό και πότε πρέπει να πούνε ΣΤΑΜΑΤΑ, τα ευχάριστα μυστικά, τα δυσάρεστα μυστικά και τις συμφωνίες που μας κάνουν ευτυχισμένους επειδή έχουμε βρει τον τρόπο να αλληλοεπιδρούμε τους άλλους με σεβασμό στην δική μας και την δική τους προσωπικότητα. 




Το βιβλίο μας οδηγεί σε έναν καλύτερο κόσμο όπου τα όρια μας είναι σεβαστά και το παιχνίδι μας κάνει χαρούμενους γιατί ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε και τι δεν μπορούμε να κάνουμε, ώστε όλοι να είναι ευχαριστημένοι.

Οι έρευνες έχουν δείξει πως η έγκαιρη ενημέρωση  και η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στα παιδιά  προστατεύοντας την ψυχική τους υγεία.  Μέσω της σωστής ενημέρωσης  τα παιδιά μαθαίνουν να αποδέχονται την διαφορετικότητα και να υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους με σεβασμό απέναντι σε όλους. 

Το βιβλίο “Τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ” οδηγεί σε έναν ανοιχτό διάλογο με τα παιδιά και σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης, απαραίτητα συστατικά για την ψυχοσυναισθηματική τους ανάπτυξη. Όλοι θέλουμε έναν κόσμο δίκαιο για τα παιδιά μας, έναν κόσμο που η μοναδικότητα είναι αποδεκτή και κανείς δεν κάνει στον άλλον αυτό που δεν θα ήθελε να του κάνουν. Ανακαλύψτε το!





Γράφει η Δήμητρα Αναστασοπούλου-Ζαχαράκη



Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Νοέμβρη του 1985. 
Σπούδασε Φιλοσοφία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και παρακολούθησε πολλά παιδαγωγικά σεμινάρια και επιστημονικές ημερίδες . Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως παιδαγωγός σε δομές φιλοξενίας και προστασίας ανηλίκων, ενώ έχει εργαστεί και με παιδιά ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Ασχολείται με τον εθελοντισμό και αγαπάει την δουλειά της και τις δημιουργικές δραστηριότητες με παιδιά. 
Πάντα έγραφε ποιήματα και διηγήματα. Αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά περιοδικά και blog (σε ένα εκ αυτών στην στήλη των Συνεντεύξεων), ενώ διατηρεί σελίδα- προσωπικό ιστολόγιο στο Facebook με περισσότερα από 12.000 μέλη. 
Tο πρώτο της αστυνομικό μυθιστόρημα  κυκλοφορεί τον Ιούλιο του 2022 από τις εκδόσεις Υδροπλάνο. 
Φιλοδοξεί τα μυθιστορήματα και τα παραμύθια της να αποτελέσουν την απαρχή ενός διαδραστικού παιχνιδιού με τους αναγνώστες.
Μπορείτε να την βρείτε εδώ:

https://www.facebook.com/dimitra.zacharaki12



Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram, & Twitter , για να μη χάνετε κανένα post!