“ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ” (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΣΙΑΜΠΙΡΗ- ΠΥΡΑΜΙΔΑ)



 “ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ”

της Λητώς Τσακίρη Παπαθανασίου


Ποιο είναι το μυστικό για μια ευτυχισμένη οικογένεια;
Πώς πρέπει να επικοινωνούμε γονείς και παιδιά για να χτίσουμε σχέση εμπιστοσύνης; 


Σε αυτά και άλλα πολλά ακόμη ερωτήματα δίνει όμορφες απαντήσεις το παραμύθι της Λητώς Τσακίρη Παπαθανασίου, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Τζιαμπίρης Πυραμίδα και απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας και στους γονείς τους.

Το διάβασα σήμερα παρέα με τον γιο μου και μου έκανε εντύπωση πως απευθύνεται όχι μόνο στα παιδιά, αλλά και σε ολόκληρη την οικογένεια, αποτελώντας μία χρήσιμη πυξίδα στα παιδικά βήματα στο πλαίσιο της οικογενειακής θαλπωρής. Το βιβλίο μιλά για τις αξίες της ζωής, τα παιδικά δικαιώματα, την θαλπωρή και για όλα όσα χρειάζεται ένα παιδί για να είναι ευτυχισμένο, ενώ η ιστορία είναι βασισμένη σε σκοπούς και στόχους της Unesco και του OHE.

Η εικονογράφηση της Λιάνας Δενεζάκη είναι ευχάριστη, με όμορφα ζωντανά χρώματα και εξάπτει την παιδική φαντασία, ενώ οι έμμετροι στίχοι που χρησιμοποιεί η συγγραφέας το κάνουν πιο κατανοητό και ευχάριστο στα παιδικά αυτιά. Το βιβλίο έχει σκληρό εξώφυλλο και αποτελείται από καλής ποιότητας χαρτί, ένα ακόμη θετικό χαρακτηριστικό του.

Το παραμύθι μας μεταφέρει στην πραγματικότητα δύο αδερφών, του Νικόλα και της Ηλέκτρας και παρακολουθούμε την καθημερινότητα τους μέσα στην οικογένεια.  Ο Νικόλας έχει ένα μικρό, μυστικό  ημερολόγιο και οι σκέψεις του γίνονται η αφορμή μικροί και μεγάλοι να αναλογιστούμε πράγματα που έχουν αξία και να βρούμε τρόπους να γίνουμε καλύτεροι. Η οικογένεια του Νικόλα κάνει τα δικά της λάθη, όμως με σεβασμό σε όλα τα μέλη της, κατανόηση και αγάπη καταφέρνει να  έχει ένα ευτυχισμένο σπίτι όπου όλοι συνυπάρχουν αρμονικά.

  Το μεγάλο ατού του παραμυθιού είναι πως συνδυάζει την οπτική γωνία τόσο των παιδιών όσο και των γονέων, αναδεικνύοντας αυτή την μαγική σχέση και τα γερά θεμέλια της, όταν χτίζουμε τον πύργο της οικογενειακής μας ευτυχίας. Ένα παραμύθι που μας μιλάει για αγάπη, για συναισθήματα, για πρότυπα και αξίες με τρόπο διασκεδαστικό και ευχάριστο. 

Τέλος, περιλαμβάνει αρκετές όμορφες εκπλήξεις τις οποίες θα ανακαλύψετε μόλις το διαβάσετε, θα αποκαλύψω μόνο πως περιλαμβάνει 14 εξαιρετικά τραγούδια και είναι ένα παραμύθι που αξίζει να αγαπηθεί!






Λίγα Λόγια για την συγγραφέα

Η συγγραφέας Λητώ Τσακίρη Παπαθανασίου είναι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης Βόλου με εξειδίκευση στην Ψυχική Υγεία και την Ειδική Αγωγή και ιδιοκτήτρια του Πρότυπου Κέντρου Προσχολικής Αγωγής “ΛΗΤΩ” με έδρα την πόλη της Λάρισας. Είναι επίσης πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια εκπαιδευτών, υπήρξε υπεύθυνη τμήματος Προσχολικής Αγωγής του ΙΕΚ Αιγέας Εκπαιδευτική και είναι παλιό μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Μέχρι σήμερα κυκλοφορούν πολλά παραμύθια της, τραγούδια και θεατρικά ενώ  πολλά κείμενα της δημοσιεύονται σε έγκριτα Εκπαιδευτικά Περιοδικά όπως το Παράθυρο στην Εκπαίδευση του Παιδιού.

Η συγγραφέας είναι μέλος του ελληνικού τμήματος της IBBY -International Board and Books for Young People,  της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και ενεργό μέλος του τμήματος παιδιού της UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Διατηρεί κανάλι στο YouTube με τραγούδια από τα βιβλία της. Οι ιστορίες της ξεκλειδώνουν τα παιδικά συναισθήματα, προάγοντας την συναισθηματική νοημοσύνη.



Λίγα Λόγια για την εικονογράφο

Η Λιάνα Δενεζάκη είναι συγγραφέας και εικονογράφος. Έχει γράψει 18 βιβλία για παιδιά κι ένα μυθιστόρημα για ενήλικες. Έχει εικονογραφήσει περισσότερα από 200 βιβλία για λογαριασμό πολλών εκδοτικών οίκων, ενώ έχει συμμετάσχει στη δημιουργία εκπαιδευτικών, διαδραστικών εφαρμογών που έχουν μεταφραστεί σε οκτώ γλώσσες.

Πολλά έργα της έχουν βραβευτεί ενώ είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς κι έχει πάρει μέρος σε εκθέσεις εικονογράφησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ζωο…φιλώντας, μαθήματα άδολης αγάπης».  Κάθε χρόνο επισκέπτεται πολλά σχολεία, βιβλιοθήκες, δήμους και οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό για να συντονίσει εργαστήρια μυθοπλασίας.  Σκοπός της να ανακαλύψουν τα παιδιά τη χαρά τη δημιουργίας, της φαντασίας και της ανάγνωσης, οξύνοντας παράλληλα την ικανότητα της ενσυναίσθησης. 



Γράφει η Δήμητρα Αναστασοπούλου-Ζαχαράκη


Δήμητρα Αναστασόπουλου-Ζαχαράκη 

Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Νοέμβρη του 1985. 
Σπούδασε Φιλοσοφία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και παρακολούθησε πολλά παιδαγωγικά σεμινάρια και επιστημονικές ημερίδες . Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως παιδαγωγός σε δομές φιλοξενίας και προστασίας ανηλίκων, ενώ έχει εργαστεί και με παιδιά ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Ασχολείται με τον εθελοντισμό και αγαπάει την δουλειά της και τις δημιουργικές δραστηριότητες με παιδιά. 
Πάντα έγραφε ποιήματα και διηγήματα. Αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά περιοδικά και blog (σε ένα εκ αυτών στην στήλη των Συνεντεύξεων), ενώ διατηρεί σελίδα- προσωπικό ιστολόγιο στο Facebook με περισσότερα από 12.000 μέλη. 
Tο πρώτο της αστυνομικό μυθιστόρημα  κυκλοφορεί τον Ιούλιο του 2022 από τις εκδόσεις Υδροπλάνο. 
Φιλοδοξεί τα μυθιστορήματα και τα παραμύθια της να αποτελέσουν την απαρχή ενός διαδραστικού παιχνιδιού με τους αναγνώστες.
Μπορείτε να την βρείτε εδώ:

https://www.facebook.com/dimitra.zacharaki12



Και μην ξεχνάτε:

Ακολουθήστε το Familives σε Facebook, Instagram, & Twitter , για να μη χάνετε κανένα post!