ΤΟ ΟΜΠΡΕΛΟΜΑΓΑΖΑΚΙ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ)


«Το ομπρελομαγαζάκι» το παραμύθι της Βάσως Κατσαρέλια με εικονογράφηση της ίδιας, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ. Μια ιστορία για την ομορφιά και τη χαρά των στιγμών της καθημερινότητας μας μέσα από τα χρώματα.











Η ηρωίδα μας δημιουργεί ομπρέλες, ράβει και κόβει και κατασκευάζει στο ομπρελομαγαζάκι της. Γκρι και μαύρες ομπρέλες. Όλοι περπατούν σκυφτοί στη βροχή. Γιατί; Αναρωτιέται. Γιατί δεν την απολαμβάνουν; Είναι όμορφη η βροχή. Ξαφνικά ένας δυνατός άνεμος έφερε στο ομπρελομαγαζάκι μια σκισμένη κατακόκκινη ομπρέλα. Βάλθηκε τότε να τη φτιάξει, να της βάλει μπάλωμα και μόλις τα κατάφερε την έδωσε σε ένα μικρό κορίτσι. Και τότε κάτι μαγικό συνέβη…το μικρό κορίτσι άρχισε να χορεύει μέσα στη βροχή κάτω από την κόκκινη ομπρέλα της. Η χαρά επικράτησε στη μουντή ατμόσφαιρα και από φθινόπωρο που ήταν, ξαφνικά λες και ήρθε η άνοιξη.








Ένα παραμύθι ατμοσφαιρικό με νοήματα κρυμμένα πίσω από τις λέξεις. Το χρώμα δίνει ζωή, δίνει χαρά και χαμόγελο. Η βροχή πάλι είναι όμορφη αρκεί να αντιληφθείς την ομορφιά της. Όλοι μας έχουμε ανάγκη να ομορφύνουμε τις στιγμές μας μέσα στην ημέρα, και ένας τρόπος είναι να προσθέσουμε το χρώμα! Τα χρώματα προσθέτουν ζωή , ευθυμία και ζωντάνια!


Η ίδια η συγγραφέας εικονογράφησε το βιβλίο και με εξέπληξε ευχάριστα. Άλλοτε με έντονα χρώματα και άλλοτε με μουντά δίνει το κατάλληλο ύφος για να συμπληρώσει και να συμβαδίσει υπέροχα με το κείμενο. Λάτρεψα το εξώφυλλο του βιβλίου.








Από το οπισθόφυλλο


Σε μια πόλη όπου η βροχή είναι καθημερινό φαινόμενο, βρίσκεται το ομπρελομαγαζάκι. Ένα μαγαζάκι απ’ όπου μπορεί κανείς να αγοράσει την γκρι ή τη μαύρη ομπρέλα του. Τι θα συμβεί όμως όταν μια κόκκινη ομπρέλα ταξιδέψει στον ουρανό της πόλης και βρεθεί στα χέρια ενός μικρού κοριτσιού; Πώς μια αλλιώτικη ομπρέλα μπορεί να μας διδάξει ότι η γοητεία και η ομορφιά βρίσκονται στη διαφορετικότητα;


Γράφει η Μαρίνα Πλούμπη από το Info in a shot


Αγαπώ, χαμογελώ, γράφω, διαβάζω, ταξιδεύω. Έρωτάς της η δουλειά της. Τουριστικός πράκτορας με εξειδίκευση τη διοργάνωση συνεδρίων. Πάθος της το διάβασμα και η συγγραφή. Μέσα στην τσάντα της υπάρχει πάντα ένα βιβλίο, ένα μολύβι και πολλές σημειώσεις σε χαρτάκια, μπλοκάκια και σημειωματάρια. Αγάπη της οι άνθρωποι, με τους οποίους μοιράζεται το σπίτι της και τη ζωή της.


Δείτε περισσότερες βιβλιοπροτάσεις από την ομάδα του Familives εδώ!



Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε Facebook, Instagram, & Twitter , για να μη χάνετε κανένα post!