Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΝΑΚΑΤΩΣΟΥΡΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΚΟΡΟΠΛΑΝΗΤΗ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ)

Το Familives, έχει τη χαρά να παρουσιάσει τον συγγραφέα Τάσο Αναγνώστου και το καινούριο του βιβλίο με τίτλο «Ο καθηγητής Ανακατωσούρας στον Κοκοροπλανήτη» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Υδροπλάνο. 






Ο καθηγητής Ανακατωσούρας ζει στο πλανήτη Πη, συντροφιά με τον υπερσύγχρονο υπολογιστή του, τον Χ. Αποστολή του είναι να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όποιον πλανήτη χρειάζεται βοήθεια.

Στη πρώτη του περιπέτεια οι κάτοικοι του Κοκοροπλανήτη αντιμετωπίζουν ένα σοβαρό πρόβλημα. Ένα νέφος έχει καλύψει τον ουρανό και δεν τους αφήνει να αναπνεύσουν. Ο καθηγητής Ανακατωσούρας θα αναζητήσει με τον υπολογιστή του, το Χ, μια λύση για να διώξει το νέφος.

Οι κότες και τα κοκόρια του πλανήτη θα συμβάλλουν ώστε το σχέδιο του καθηγητή να πετύχει. Ένα σχέδιο που έχει διπλή δράση.

 



Ένα παραμύθι με οικολογική συνείδηση, που διαβάζεται εύκολα και ευχάριστα από παιδιά 5+ ετών. Ο συγγραφέας Τ. Αναγνώστου στο πρώτο βιβλίο του καθηγητή Ανακατωσούρα χρησιμοποιεί όρους όπως νέφος, αιολική ενέργεια, μόλυνση περιβάλλοντος, H2O, με προσιτό και κατανοητό τρόπο για τα παιδιά.

Η εικονογράφηση της Λ. Δενεζάκη είναι πολύχρωμη και διασκεδαστική. Γελάσαμε πολύ με το δημαρχείο που είχε σημαία με σήμα το αβγό. Στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου υπάρχουν Ήξερες ότι… με πληροφορίες, κουίζ, παιχνίδια και QR Code με την αφήγηση της ιστορίας.






Γράφει η Καίτη Μιχαλοπούλου από το Οι παραμυθένιες

_________________________________________________________________________________________________

Η Καίτη Μιχαλοπούλου είναι σύζυγος, blogger, εργαζόμενη νοσηλεύτρια, μαμά δύο δίδυμων κοριτσιών, για χάρη των οποίων ξεκίνησε να γράφει τα δικά της παραμύθια κι η αγάπη της αυτή για το γράψιμο έδωσε το όνομα στο προσωπικό της blog "Οι παραμυθένιες"! Αγαπά όσα την κάνουν να νιώθει παιδί!

Δείτε περισσότερες βιβλιοπροτάσεις από την ομάδα του Familives εδώ!


Και μην ξεχνάτε: 

Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagramTwitter  για να μη χάνετε κανένα post!