Η ΜΑΝΤΑΜ ΒΟΥΑΛ ΒΙΣΚΟΖ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΩΝ ΒΕΛΟΥΔΩΝ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΝΟΗ)

ο Familives έχει τη μεγάλη χαρά να φιλοξενεί και να παρουσιάσει το νέο βιβλίο της Τάνιας Χρυσού "Η ΜΑΝΤΑΜ ΒΟΥΑΛ ΒΙΣΚΟΖ και το τρίγωνο των Βελούδων" από τις εκδόσεις ΠΝΟΗ





 


Ποιος θα φανταζόταν, πως οι κάλτσες οι μονές, οι τρύπιες και οι ξεφτισμένες θα κινούσαν γη και ουρανό για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Ε λοιπόν ναι! Στο ταξίδι μας φτάσαμε ως το γνωστό σε όλους μας ψαροχώρι των νησιών Απλώστρα Απλώστρα. Ένα διάταγμα ήταν αρκετό, οι κάλτσες μας να ξεσηκωθούν και ως το Ταμπαταχαλούν να μη φτάσουν ποτέ. Βρίσκονται όμως αντιμέτωποι με την πιο άπληστη και φιλόδοξη κάλτσα του νησιού, τη Μαντάμ Βουάλ Βισκόζ, που θέλει όλες τις κάλτσες στη χωματερή.


Το βιβλίο αυτό είναι ένα ταξίδι στο πιο έξυπνο, σκερτσόζικο και περιπετειώδες παραμύθι της κάλτσας.

Μέσα από την ευρηματική γραφή της η Τάνια Χρυσού, περνάει τα μηνύματα της φιλίας, της συμπαράστασης, της συνεργασίας, της μοναχικότητας και το δικαίωμα μας σε αυτή. 




Με γνώμονα της την ανακύκλωση, την ελευθερία και την συγχώρεση, καταφέρνει σε συνεργασία με τις καθαρές και ζεστές εικόνες σαν από λαδοπαστελ της Κριστίν Μενάρ, να ζεστάνει την ψυχή των παιδιών και να τους δείξει πως ο δρόμος για τα δικαιώματα μιας μονής κάλτσας είναι ο ίδιος δρόμος που ακολουθούν και οι διπλές.


Αφήνει χώρο για πολλή συζήτηση μετά την ανάγνωση.


Μια ιστορία που θες να τη διαβάσεις και δεύτερη και τρίτη φορά...κάνοντας σε να αγαπάς πιο πολύ τις μονές σου κάλτσες κι ας βγαίνει και το μεγάλο δάχτυλο έξω!





Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου


Πώς συνδέονται οι μονές κάλτσες, το Τρίγωνο των Βελούδων, η μαντάμ Βουάλ Βισκόζ, κι ένα βιολετί αερόστατο με την έννοια της ελευθερίας και της ανακύκλωσης; Θα καταλάβετε αμέσως γνωρίζοντας τους καλτσοκατοίκους του νησιού Απλώστρα-Απλώστρα στη Λαϊκή Δημοκρατία της Ντουλάπας! Η φιλόδοξη και άπληστη μαντάμ Βισκόζ θέλει να στείλει όλες τις μονές και χαλασμένες κάλτσες στο Ταπανταχαλούν, το μέρος όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη χωματερή απορριμμάτων. Οι κάλτσες όμως, με τη βοήθεια της Ποπλίνας, της Καμπαρντίνας και άλλων υφασμάτων, αντιστέκονται. Θέλουν να πάνε στο εργοστάσιο ανακύκλωσης, στο Tρίγωνο των Βελούδων. Θα τα καταφέρουν; Θα καταφέρουν να ξεφύγουν από τα δόντια της Βισκόζ και της χωματερής;

Μια «φανταστική» περιπέτεια που προάγει τις αξίες της ελευθερίας, της συνεργασίας και φυσικά της ανακύκλωσης! Φορέστε δύο διαφορετικές κάλτσες και περπατήστε στα στενά συρταράκια του νησιού για να γνωρίσετε τους κατοίκους! Καλή βόλτα!







 Γράφει η Άννα Βουρλιώτου



Ηθοποιός, δασκάλα θεατρικής αγωγής και εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού σε πάρτι και εκδηλώσεις.37 ετών με δίδυμα 6χρονα αγοράκια.
Αγαπάει τα ταξίδια, το καλό φαγητό, το θέατρο και αναζητά χώρους/μέρη ενασχόλησης για γονιό και παιδί.
Ψάχνει άπειρες δραστηριότητες μέσα και έξω από το σπίτι με τα παιδιά.
Στο fcb διαθέτει την ομάδα ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΆ. Και στο youtube αφηγείται ιστορίες για καληνύχτα ως Άννα Μπανάνα.



Δείτε περισσότερες προτάσεις μας σε βιβλία εδώ!



Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε Facebook, Instagram, & Twitter για να μη χάνετε κανένα post!