Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΟΥΛΙΤΣΑ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ SWEET SERENDIPITIES)

 



Όταν κράτησα στα χέρια μου το βιβλίο «Η Τελευταία Γουλίτσα» της Μαρίνας Πλούμπη από τις εκδόσεις  sweet serendipities, η χαρά και συνάμα η συγκίνησή μου ήταν μεγάλη για δύο λόγους.



 Ο πρώτος λόγος είναι ότι με τη Μαρίνα μας συνδέουν γεγονότα και στιγμές στις ζωές μας που δεν τις γνωρίζαμε μέχρι πριν λίγο καιρό. Σπουδάσαμε και οι δύο στην ίδια σχολή δημιουργικής γραφής όπου είχαμε την ίδια καθηγήτρια και συγγραφέα, χωρίς όμως η μια να γνωρίζει την ύπαρξη της άλλης. Όταν κράτησα το πρώτο, δικό μου παιδικό βιβλίο, η Μαρίνα ήταν ο πρώτος άνθρωπος, που εντελώς τυχαία τη βρήκα στο διαδίκτυο, και έκανε τη πρώτη κριτική. Μετά όλα πήραν το δρόμο τους. Ο δεύτερος λόγος, και εξίσου σημαντικός είναι ότι όταν παρέλαβα το βιβλίο της, βρισκόμουν αλλά και βρίσκομαι στη διαδικασία του αποθηλασμού στο δεύτερο παιδί μου. Κάθε λέξη σε αυτό το βιβλίο είναι και ένα δάκρυ που κυλά για όλο αυτό το ταξίδι του θηλασμού που φτάνει τώρα στο τέλος του.


 

«Η Τελευταία Γουλίτσα» είναι το πρώτο βιβλίο που μιλά με τόσο όμορφο και τρυφερό τρόπο για τον αποθηλασμό. Ο έμμετρος λόγος κάνει την αφήγηση ευχάριστη. Στο βιβλίο αυτό, παρόλο που η μητέρα και το παιδί είναι οι κεντρικοί ήρωες, η παρουσία του πατέρα κάνει την έκπληξη. Κάπου κάπου οι μητέρες ξεχνούν τη παρουσία του στο ταξίδι του θηλασμού αλλά και του αποθηλασμού. Στο βιβλίο όμως αυτό, η παρουσία του πατέρα δείχνει το σημαντικό του ρόλο στην οικογένεια.


 

Η εικονογράφηση της Ειρήνης Θάνου συμβαδίζει αλλά και συμπληρώνει τόσο όμορφα το κείμενο. Τα χρώματα είναι παλ και δεν κουράζουν στο μάτι.

Το κλείσιμο του βιβλίου είναι άκρως συγκινητικό, καθώς είναι σαν να κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο για όλες εμάς τις μανούλες και να ανοίγει κάποιο άλλο.


 

Καλοτάξιδο το βιβλίο σου Μαρίνα!

Γράφει η Αθηνά Ντόκα
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μητέρα δύο κοριτσιών, ιδιωτική υπάλληλος και πολυταξιδεμένη, εμπνέεται με τα απλά καθημερινά πράγματα και δημιουργεί δικές της ιστορίες. Της αρέσουν τα ταξίδια, η φωτογραφία, το διάβασμα, η μουσική και η καλή παρέα. Έχει συγγράψει παραμύθια και διηγήματα σε συλλογικά έργα, ενώ το πρώτο της παραμύθι με τίτλο «Χεράκια Καθαρά…Μικρόβια Μακριά» εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2020.
Για να επικοινωνήσετε μαζί της μπορείτε να τη βρείτε στο www.facebook.com/athina.ntoka

Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram, & Twitter , για να μη χάνετε κανένα post!