Η ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ (ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ)

 






Η Πολύχρωμη σκακιέρα της Φωτεινής Βασιλείου, σε εικονογράφηση της Αιμιλίας Κονταίου από την Ελληνοεκδοτική, είναι το βιβλίο που θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω.

Πλημμυρισμένο με υπέροχες εικόνες και με παραστατική γραφή, εισβάλλεις στον κόσμο του μαύρου στρατιώτη, μέλους της σκακιέρας  που στέκει πάνω σε ένα τραπεζάκι στο γραφείο του μπαμπά της μικρής Ειρήνης, συμπρωταγωνίστριας στο παραμύθι.

Το πιόνι, ονειρεύεται έναν κόσμο χωρίς πόλεμο, έναν κόσμο με χρώματα, πέρα από το ασπρόμαυρο που κυριαρχεί στη ζωή του. Αλλά δεν ξέρει το πώς να το πετύχει. Μέχρι που μία μέρα, η μικρή Ειρήνη που προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή του πολυάσχολου μπαμπά της, μπαίνει στο γραφείο και ξεκινά να ζωγραφίζει με τις νερομπογιές της, τη γη με χαρούμενους ανθρώπους πάνω της και ανάμεσά τους εκείνους χέρι - χέρι να χαμογελούν. Και σαν τελείωσε, άφησε τη ζωγραφιά στο γραφείο και δίπλα τις νερομπογιές με τα πινέλα. Η συνέχεια, φέρνει τα πάνω κάτω στην ιστορία, με το πιόνι να δημιουργεί έναν κόσμο όπως ακριβώς τον φανταζόταν.

Η πολύχρωμη σκακιέρα ήταν πια πραγματικότητα! Όμως, ποιος λογικός άνθρωπος θα πίστευε πως όλο αυτό ήταν δουλειά κάποιου άλλου πέρα από τη μικρή μας συμπρωταγωνίστρια της ιστορίας; Η ενέργεια αυτή, οδήγησε τον μπαμπά της σε σκέψεις. Κατάλαβε πως πνιγμένος στην καθημερινότητά του, μέσα στο άγχος και τα deadlines, χάνει τις όμορφες πολύτιμες στιγμές με την κόρη του. Κι υπόσχεται να το αλλάξει αυτό.

Μία αισιόδοξη ιστορία, που μας κάνει να αντιλαμβανόμαστε πως τα παιδιά και η τέχνη αρκούν για να κατανοήσουμε το νόημα της ζωής. Η απόφαση ενός και μόνο πιονιού από την άλλη, είναι αρκετή για να φέρει τα πάνω κάτω σε κάτι δεδομένο. Και στο τέλος, όλοι χαίρονται με την ανατροπή αυτή.

Το βιβλίο αυτό, είναι ένα υπέροχο εργαλείο για να συζητήσουμε με τα παιδιά μας, για την ειρήνη, τα καλά του να ζεις χωρίς πόλεμο, διχόνοιες και συγκρούσεις, ενώ παράλληλα ενισχύει την πατρική αγάπη αλλά μας θυμίζει και το συναίσθημα των παιδιών που αναζητούν περισσότερο χρόνο από εμάς τους γονείς τους. Πρόκειται λοιπόν για ένα παραμύθι που αξίζει να διαβαστεί από μικρούς και μεγάλους αφού όλοι έχουμε να διδαχθούμε κάτι από αυτό.

 



Γράφει η Ανναστέλλα Λαζάρου από το Decofairy


Η Ανναστέλλα Λαζάρου είναι interior designer, blogger, σύζυγος, μαμά 2 κοριτσιών που της κλέβουν τα μυαλά και τα ανταλλάσσουν με έμπνευση, δημιουργός των πρώτων ελληνικών χειροποίητων παιδικών σκηνών και λάτρης της φωτογραφίας και των ταξιδιών!



Δείτε περισσότερες προτάσεις μας σε βιβλία εδώ!


Και μην ξεχνάτε:

Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram, & Twitter για να μη χάνετε κανένα post!