ΔΕΚΑ ΧΡΗΣΙΜΑ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΚΕΤΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΤΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

 Η έννοια της ομοιοπαθητικής είναι η κατανόηση και η θεραπεία ολόκληρου του ατόμου. Προσφέρει μια πραγματικά εξατομικευμένη προσέγγιση για τη θεραπεία και αναγνωρίζει ότι τόσο η σωματική την ψυχική σωματική και συναισθηματική αλληλεξάρτηση. Σε κάθε περίπτωση επιλέγεται προσεκτικά το σκεύασμα για να ταιριάζει με τα συγκεκριμένα συμπτώματά σας.



Aconitum

Ακραίος φόβος που βιώνεται κατά την εγκυμοσύνη. Πόνοι  βίαιοι  έντονοι, προκαλώντας μια κατάσταση φόβου και άγχους. Ανησυχία, φόβος ταραχή φόβος θανάτου. Το μωρό φαίνεται σοκαρισμένο και αναστατωμένο μετά τη γέννηση. Πολύ παρήγορο για νευρικούς πατέρες και συγγενείς.

Arnica:

Αίσθημα πόνου και μωλωπισμού. Δεν θέλει να την ακουμπούν δεν βολεύεται στο κρεβάτι. Ανακουφίζει τους μαλακούς ιστούς (περίνεο και κοιλιά) μετά τον τοκετό. Μειώνει το οίδημα τους μώλωπες τον κίνδυνο μόλυνσης και προωθεί τη θεραπεία. Χρήσιμο για το πρήξιμο του κεφαλιού του μωρού μετά τη γέννηση.

Bellis perrenis:

Ακολουθεί καλά μετά την Arnica. Εξαιρετικό για μώλωπες, πόνο, πυελικό πόνο ή κοιλιακούς ιστούς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά τον τοκετό.

Caulophillum:

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ενισχύσει και να τονώσει την μήτρα. Επίσης να προετοιμάσει και να μαλακώσει τον τράχηλο πριν από τη γέννηση. Επίσης χρήσιμο εάν οι πόνοι αποτυγχάνουν να διαστείλουν τον τράχηλο και οι συσπάσεις γίνονται ακανόνιστες, βραχείες και σπασμωδικές. Χρησιμοποιείται για το συντονισμό και την ενίσχυση των συσπάσεων.



Cimicifuga:

Παρόμοιο με το Caulophyllum. Η διαφορά είναι ότι βοηθά στην παραγωγή συντονισμένων συστολών, ενώ ανακουφίζει το φόβο και το άγχος. Ενθαρρύνει τη γυναίκα να εμπιστευτεί τη διαδικασία γέννησης και να ανοίξει τόσο συναισθηματικά όσο και σωματικά. Μπορεί να νιώθει ανίκανη να αντέξει την διαδικασία :"Δεν μπορώ να το κάνω". Απίστευτα χρήσιμο για γυναίκες που μπορεί να έχουν οδυνηρή ή τραυματική μνήμη προηγούμενης εγκυμοσύνης, γέννησης, αποβολής κ.λπ.

Gelsemium:

Εξαιρετικό σκεύασμα  για παρατεταμένο τοκετό, ειδικά εάν το μωρό βρίσκεται σε οπίσθια θέση. Υπάρχει αδυναμία και εξάντληση και οι μύες τρέμουν με την προσπάθεια κίνησης. Οι συσπάσεις γίνονται αισθητές στο πίσω μέρος. Ιδιαίτερα χρήσιμο όταν υπάρχει φόβος αναμονής της διαδικασίας. Μπορεί να είναι χρήσιμο πριν τον τοκετό για να βοηθήσει στην ανακούφιση του άγχους. Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο για την ανακούφιση του φόβου της προσμονής σε πατέρες και παππούδες.

Hypericum: Πόνοι που αντανακλούν στη πορεία των νεύρων, μετά από καισαρική τομή ή περινεϊκές τομές και επισιοτομή.

 Kali Carbonicum:

Ο πόνος των συσπάσεων ήταν αισθητός κυρίως στην πλάτη (ειδικά για μωρά που βρίσκονται σε οπίσθια θέση). Ο πόνος στην πλάτη μπορεί να εκτείνεται στους γλουτούς. Νιώθει σαν να σπάσει η πλάτη βελτιώνεται με σκληρή πίεση. Κρυώνει πολύ.



Nux-vomica:

Για συσπάσεις στην μέση που εκτείνονται στους γλουτούς και τους μηρούς. Αισθάνονται σαν να θέλουν να αφοδεύσουν  ή να ουρήσουν, αλλά τίποτα δεν βγαίνει. Ανυπομονησία ευερεθιστότητα. Ευαίσθητο σε οσμές, φως και θόρυβο. Καμία πίεση δεν μπορεί να γίνει ανεκτή στην πλάτη και ο πόνος είναι χειρότερος από την πίεση.

Staphysagria:

Ενθαρρύνει τη γρήγορη επούλωση των τομών. Χρήσιμο μετά την τομή ή το τέντωμα των μυϊκών ινών μετά τον καθετηριασμό και την επισιοτομή. Ανακουφίζει από συναισθήματα θυμού, δυσαρέσκειας, απογοήτευσης και συναισθηματικής αναστάτωσης που μπορεί να ακολουθήσουν ένα δύσκολο τοκετό ή καισαρική τομή.

Θηλασμός

Η ομοιοπαθητική θα βοηθήσει σημαντικά τις μητέρες με δυσκολίες στον θηλασμό. Κάποιες από αυτές είναι  μαστίτιδα, επώδυνες  θηλές, μειωμένη παροχή γάλακτος, υπερβολική παροχή γάλακτος  και σύνδεσης με τα μωρά τους.

Castor Equi

Εξαιρετικό για σκασμένες και ελκώδεις θηλές.

Lac caninum

Βοηθά στη ρύθμιση εάν δεν υπάρχει αρκετό γάλα ή εάν υπάρχει πάρα πολύ. Ιδιαίτερα χρήσιμο  εάν μια μητέρα βρίσκεται σε σύγκρουση με το θηλασμό και τη σεξουαλικότητα του μαστού της.

Phytolacca

Για πόνο ραγάδες στις θηλές, οι οποίες πονάνε όταν θηλάζει το μωρό. Επίσης χρήσιμο για λοιμώξεις του μαστού (μαστίτιδα) όπου υπάρχουν σκληρά, επώδυνα, εξογκώματα.

Pulsatilla

Εάν υπάρχει υπερβολική παραγωγή γάλακτος ή εάν η παροχή γάλακτος είναι ακανόνιστη. Η μητέρα μπορεί να αισθάνεται πολύ κουρασμένη και χρειάζεται πολλή συντροφιά επιβεβαίωση και αγάπη.

Urtica urens

Εάν η παραγωγή γάλακτος είναι αργή για να ξεκινήσει ή εάν υπάρχει υπερπαραγωγή ή υπό παραγωγή. Μπορεί να συμβάλει στην καλή παροχή γάλακτος.

Ο σκοπός του άρθρου έχει ενημερωτικό χαρακτήρα. Παρόλο την απλότητα της μεθόδου και η εύκολη πρόσβαση στην πληροφορία δεν θα σύστηνα σε κανένα να λάβει ομοιοπαθητικά σκευάσματα χωρίς την καθοδήγηση ενός έμπειρου ομοιοπαθητικού ή του ειδικού γιατρού ειδικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Την συγκεκριμένη περίοδο ο οργανισμός είναι πολύ ευαίσθητος και μπορεί να υπεραντιδράσει σε λάθος χειρισμό των ομοιοπαθητικών σκευασμάτων. Σε κάθε περίπτωση θα σύστηνα να γίνει ανάλυση με το σύστημα Βιο-συντονισμού e-Lybra για να έχουμε πλήρη εικόνα της κατάστασης του οργανισμού.

 

Γράφει ο Ιωάννης Ψύλλος 

Καθηγητής Εφαρμοσμένης Ομοιοπαθητικής

Βιο-συντονισμός e-Lybra

Και μην ξεχνάτε: 

Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram & Twitter, για να μη χάνετε κανένα post!