ΑΪΝΣΤΑΙΝ, ΤΟ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΩΔΕΣ ΤΑΞΙΔΙ ΕΝΟΣ ΠΟΝΤΙΚΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ)


Ο Τόρμπεν Κούλμαν ζει κι εργάζεται στο Αμβούργο. Είναι ο ίδιος και συγγραφέας αλλά και ο εικονογράφος των ιστοριών του. Το τελευταίο του βιβλίο «Αϊνστάιν, το περιπετειώδες ταξίδι ενός ποντικού μέσα στον χώρο και τον χρόνο» ανήκει σε μία σειρά βιβλίων εμπνευσμένα από ανθρώπους σημαντικούς στο χώρο της επιστήμης. Τα βιβλία της σειράς έχουν μεταφραστεί σε 30 γλώσσες και το παρόν βιβλίο κυκλοφορεί σε 19 χώρες. 

Η ιστορία ξεκινάει με ένα λάθος στον υπολογισμό του χρόνου που έκανε ο μικρός πρωταγωνιστής, ένα μικρός ποντικός. Ο στόχος του ήταν να επισκεφθεί  τη Μεγάλη Γιορτή των Τυριών στην Ελβετία αλλά οι υπολογισμοί του τον έφεραν στον τόπο διεξαγωγής της Γιορτής αφότου εκείνη είχε τελειώσει. Αναζητά λοιπόν τον τρόπο να γυρίσει τον χρόνο πίσω. Και τα καταφέρνει.... «Το μικρό ποντίκι έβαλε τα νούμερα στη χρονομηχανή του, σίγουρο πως αυτή τη φορά θα πετύχαινε ακριβώς τον στόχο του»

Πως όμως ο Αϊνστάιν εμπλέκεται στην ιστορία και πως ο μικρός ποντικός θα βοηθηθεί στον αγώνα του για επιστροφή στον χρόνο;

 Ο Τόρμπεν Κούλμαν καταφέρνει μ’ έναν ιδιαίτερο και παιχνιδιάρικο τρόπο να αιχμαλωτίσει τους μικρούς αναγνώστες σε μία περιπέτεια στον χρόνο αλλά και την επιστήμη. Φέρνει σε επαφή το κοινό του με τον Αϊνστάιν μέσα από μια ιδιαίτερη παρουσίαση τόσο διακριτική όσο συνάμα κι έντονη.

Η εικονογράφηση του είναι ζωντανή, μίας άλλης εποχής, που καταφέρνει να δώσει στην αφήγηση μεγαλύτερο τόνο δέσμευσης του αναγνώστη. Στο τέλος του βιβλίου παραθέτονται ιστορικά στοιχεία για την ζωή του Αϊνστάιν καθώς και στοιχεία της βασικής θεωρίας του.



Γράφει η Γιούλη Μπαλίκου από το Ψυχολογία παιδιού


Η Γιούλη Μπαλίκου είναι ψυχολόγος (M.SC, PH.D), έχει ειδικευτεί στην οικογενειακή θεραπεία, είναι αρθρογράφος, εκπαιδεύτρια και συγγραφέας εκπαιδευτικού υλικού που αφορά στην ψυχολογία των παιδιών. Το ενδιαφέρον της εστιάζεται στη μάθηση των παιδιών μέσω πολυαισθητηριακών μεθόδων διδασκαλίας και κυρίως στην αναγνώριση των αναγκών και των συναισθημάτων τους. Επίσης είναι σύζυγος και μητέρα, ενώ λατρεύει τη δημιουργικότητα, τις νέες ιδέες, τους ανοιχτούς ανθρώπους και κυρίως τα παιδιά που έχουν τόσα να μας διδάξουν.


Δείτε περισσότερες προτάσεις μας σε βιβλία εδώ!


Και μην ξεχνάτε:

Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram, & Twitter για να μη χάνετε κανένα post!