TIPS ΓΙΑ ΟΜΟΡΦΑ ΦΡΥΔΙΑ



Στα βιβλία ομορφιάς συχνά αναφέρεται ότι τα φρύδια αποτελούν τον καθρέπτη του πρόσωπού μας. Αναμφίβολα, τα καλοσχηματισμένα φρύδια κάνουν και τα μάτια και εν συνεχεία ολόκληρο το πρόσωπο να δείχνει πιο όμορφο.

Στο familives σας παρουσιάζουμε μερικές ιδέες και tips για να πετύχετε όμορφα φρύδια.

 

Αρχικά είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι για όποια αλλαγή και αν θέλετε να κάνετε στα φρύδια σας, καλό είναι τα εμπιστευτείτε μια ειδικό για να το πετύχετε. Μια αισθητικός που έχει γνώσεις πάνω στην δημιουργία όμορφου φρυδιού θα είναι σίγουρα σύμμαχος σας. Είναι η ειδικός για να σας δώσει το ανάλογο σχήμα στα φρύδια σας με βάση το σχήμα του προσώπου σας, να το αποτριχώσει με την σωστή μέθοδο και γενικότερα να σας καθοδηγήσει για το σωστό μακιγιάζ φρυδιών.

Επιπλέον, εσείς μπορείτε να διατηρήσετε τα φρύδια σας όμορφα και πάντα σε αρμονία με τον πρόσωπο σας ακολουθώντας τα παρακάτω tips




Αν είστε από αυτά τα άτομα που έχουν «ατίθασα φρύδια» δεν χρειάζεται να στεναχωριέστε. Ευτυχώς, στην αγορά υπάρχουν αρκετά καλλυντικά προϊόντα που στόχο έχουν να τιθασεύσουν φρύδια που δεν ακολουθούν στην συγκεκριμένη πορεία που θα θέλαμε. Πριν επιλέξετε ποιο προϊόν θα αγοράσετε, είναι χρήσιμο να επικεντρωθείτε στο αποτέλεσμα που προσφέρει το συγκεκριμένο προϊόν. Έχει σκοπό να «γεμίσει» ένα φρύδι που παρουσιάζει ατέλειες; Έχει σκοπό να το «τονίσει»; Έχει σκοπό να το κάνει να» ακολουθεί την ροή» των υπόλοιπων φρυδιών; Ανάλογα λοιπόν, με το πολυπόθητο αποτέλεσμα, θα βρείτε προϊόντα σε μορφή πούδρας, τζελ, μολυβιού κλπ.


Φέτος η μόδα, εστιάζει αρκετά στα καλοφτιαγμένα φρύδια, οπότε μην παραλείπετε το μακιγιάζ φρυδιών. Αποφύγετε τις ακρότητες χρησιμοποιώντας προϊόντα μακιγιάζ φρυδιών που δρουν πιο αρμονικά με τις προσωπικές σας αποχρώσεις στο δέρμα και στο χρώμα της τρίχας. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι τα φρύδια μας είναι μέχρι δυο τόνους πιο σκούρα από το φυσικό μας χρώμα μαλλιών, οπότε για το μακιγιάζ των φρυδιών διαλέγουμε τους ανάλογους τόνους.


Μην «υπερφωτίζετε» την περιοχή κάτω από τα φρύδια ειδικά με προϊόντα highlighter καθώς το αποτέλεσμα δεν είναι τόσο όμορφο. Επιλέξτε σκιές ματιών σε μορφή πούδρας σε ουδέτερη απόχρωση – κυρίως της μπεζ της άμμου- για να τονίσετε τα φρύδια σας.


Εάν απλώς θέλετε να μακιγιάρετε τα φρύδια σας και δεν έχετε σκοπό να τα τονίσετε έντονα, χρησιμοποιήστε προϊόν από την μέση του φρυδιού μέχρι το τέλος και όχι από την αρχή, δηλαδή από την εσωτερική πλευρά. Με αυτόν τον τρόπο, το αποτέλεσμα θα δείχνει πιο φυσικό.


Το μακιγιάζ των φρυδιών όπως άλλωστε και στο απόλυτο μακιγιάζ ισχύει ο κανόνας «less is more”. Έτσι είναι πιο εύκολο να προσθέσετε ένα προϊόν σε μικρές ποσότητες παρατηρώντας πάντα το αποτέλεσμα που επιφέρει παρά να «βγάζετε- μειώνετε» το προϊόν από το φρύδι που το κάνει εξωπραγματικό.


Τέλος, είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι τίποτα στο σώμα μας όπως και στο πρόσωπο δεν είναι απόλυτα συμμετρικό. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και τα φρύδια μας δεν είναι ολόιδια, οπότε μικρές διαφορές πάντα θα υπάρχουν. Ας δεχτούμε αυτές τις ελάχιστες διαφορές και ας αποδεχτούμε ότι αυτές οι διαφορές μας κάνουν να είμαστε μοναδικές και όμορφες.


Γράφει η Μαρία Γεωργακού από το Beauty Harmony Blog

________________________________________________________________________________________________

Η Μαρία Γεωργακού είναι μαμά, σύζυγος, αισθητικός, αρωματοθεραπεύτρια, ρεφλεξολόγος και blogger.



Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram &Twitter, για να μη χάνετε κανένα post!