ΡΟΥΝΤΟΛΦ ΤΟ ΕΛΑΦΑΚΙ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ:ΜΙΝΩΑΣ)

 



«ΡΟΥΝΤΟΛΦ το ελαφάκι» το παιδικό βιβλίο του Ρόμπερτ Λ. Μεϊ με εικονογράφηση του Νίκου Γιαννόπουλου, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ. Σε όλη την ανάγνωση έχεις ζωγραφισμένο το χαμόγελο στα χείλη ενώ τα παιδικά χεράκια βουτούν μέσα στο βιβλίο να αγγίξουν την κόκκινη μύτη του Ρούντολφ!



Παραμονή Πρωτοχρονιάς και όλοι οι τάρανδοι παίζουν και γελούν στο χιόνι. Ένα όμως μικρό ελαφάκι δε το θέλουν στην παρέα τους γιατί είναι διαφορετικό από όλα τα άλλα, έχει μια κόκκινη φωτεινή μύτη. Ο καημένος ο Ρόυντολφ δεν έχει φίλους μα έχει μια ευχή, φέτος τα Χριστούγεννα να τον διαλέξει ο Άη Βασίλης το έλκηθρο να οδηγήσει. Το βράδυ βαριά ομίχλη έχει απλωθεί στον ουρανό και ο Άγιος Βασίλης ανησυχεί. Πως θα καταφέρει να φτάσει εγκαίρως στα σπίτια όλων των παιδιών; 





Η ομίχλη δυσκολεύει το ταξίδι του πολύ με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να ξημερώσει και να μην προλάβει να δώσει το δώρο σε όλα τα παιδιά. Όταν φτάνει στο σπίτι του Ρούντολφ η κόκκινη φωτεινή μυτούλα του, τον βοηθά να βρει γρήγορα τα δώρα μιας και φωτίζει τη νύχτα. Ο Άγιος Βασίλης αμέσως το αποφασίζει και λέει στον Ρούντολφ να τον ακολουθήσει! Να γίνει ο οδηγός του ελκήθρου! Ο Ρούντολφ γεμάτος χαρά φώτιζε το δρόμο και έτσι τα δώρα μοιράστηκαν στην ώρα τους σε όλα τα παιδιά! Στη γειτονιά έγινε γνωστό το κατόρθωμα αυτό και ο Ρούντολφ έγινε ήρωας στο λεπτό! 




Ο Άγιος Βασίλης δήλωσε πως χωρίς τον Ρούντολφ δεν θα είχε καταφέρει να μοιράσει τα δώρα σε όλα τα παιδιά και ανακοίνωσε πως από εκείνη τη βραδιά θα ήταν ο αρχηγός του ελκήθρου. Όλοι χειροκροτούσαν και ο Ρούντολφ ντροπαλός ευχήθηκε Χαρούμενη Χρυσή Πρωτοχρονιά!

 

Γράφει η Μαρίνα Πλούμπη από το Info in a shot


Αγαπώ, χαμογελώ, γράφω, διαβάζω, ταξιδεύω. Έρωτάς της η δουλειά της. Τουριστικός πράκτορας με εξειδίκευση τη διοργάνωση συνεδρίων. Πάθος της το διάβασμα και η συγγραφή. Μέσα στην τσάντα της υπάρχει πάντα ένα βιβλίο, ένα μολύβι και πολλές σημειώσεις σε χαρτάκια, μπλοκάκια και σημειωματάρια. Αγάπη της οι άνθρωποι, με τους οποίους μοιράζεται το σπίτι της και τη ζωή της.




Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram, & Twitter , για να μη χάνετε κανένα post!