ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

 Η πρόσκληση ήρθε σαν ηλιαχτίδα στη σκοτεινή περίοδο που ζούμε από πλευράς κοινωνικών συνευρέσεων λόγω της πανδημίας. Ο λόγος για την πρόσκληση για καφέ και κουβέντα από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος, που είχε να μας δείξει πολλές νέες κυκλοφορίες.

Η Ολιάνα, η Μαργαρίτα και η Αμέρισσα, άξιες οικοδέσποινες σε μία συνάντηση με bloggers στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο COCOMAT στην Ακρόπολη, μέσα σε μία εορταστική ατμόσφαιρα, μας χάρισαν μερικές ώρες αξιόλογων συζητήσεων που προέκυπταν μέσα από την παρουσίαση των νέων εκδόσεων στον τομέα κυρίως του παιδικού βιβλίου. 

Συζητήσαμε για τα συναισθήματα ξεφυλλίζοντας το "Ένα κουτί με πεταλούδες", για την αντιδραστικότητα των παιδιών, διαβάζοντας το "Κουρέψου Μαξ" της Μαρίας Ρουσάκη, προβληματιστήκαμε με το "η μαμά μου είναι πειρατίνα" που αγκαλιάζει με υπέροχο τρόπο το ευαίσθητο ζήτημα της ασθένειας του καρκίνου, μέσα στην οικογένεια. Παράλληλα, θαυμάσαμε τον Γιάννη Αντετοκούμπο και την ιστορία του μέσα από τις σελίδες του ομώνυμου παιδικού βιβλίου, σκάσαμε στα γέλια με τη φιγούρα του γνωστού μας πλέον Μπόγκι, που βάλθηκε να μεταμορφωθεί σε ξωτικό, περιηγηθήκαμε σε σπίτια στοιχειωμένα μέσα από τα μαθηματικά, χάρη στο "Μαθηματικά στο στοιχειωμένο σπίτι".

Και ο κατάλογος, δεν σταματάει εδώ. Εκτός από τα παιδικά, σειρά είχαν και τα εφηβικά βιβλία, που άνετα διαβάζονται από όλους, προσθέτοντας σημαντικά λιθαράκια στις γνώσεις μας. Το "Πως να αλλάξουμε τα πάντα" της Naomi Klein, είναι το βιβλίο μανιφέστο για επίδοξους ακτιβιστές, ενώ "Η δική μου ανατομία" γραμμένη με το απόλυτο αγγλικό χιούμορ, θα ξετυλίξει ένα σωρό απαντήσεις σε ερωτήματα που δεν φανταζόμασταν καν, γύρω από την ανατομία του ανθρωπίνου σώματος.

Ελπίζω να καταφέρουμε να σας παρουσιάσουμε μέσα από το Familives, ένα προς ένα τα περισσότερα από τα νέα βιβλία που κυκλοφόρησαν και μας παρουσιάστηκαν σε αυτή τη φιλική συνάντηση από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος, που συν τοις άλλοις, ήταν μία ευκαιρία να βρεθούμε με παλιές φίλες και να δημιουργήσουμε καινούριες.

Γράφει η Ανναστέλλα Λαζάρου από το Decofairy

 _________________________________________________________________________________

Η Ανναστέλλα Λαζάρου είναι interior designer, blogger, σύζυγος, μαμά 2 κοριτσιών που της κλέβουν τα μυαλά και τα ανταλλάσσουν με έμπνευση, δημιουργός των πρώτων ελληνικών χειροποίητων παιδικών σκηνών και λάτρης της φωτογραφίας και των ταξιδιών!


Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram & Twitter για να μη χάνετε κανένα post!