Ο ΑΙ - ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΛΟΥΡΙ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΟΡΦΥΡΑ)

 



Το Familives έχει τη χαρά να παρουσιάσει το νέο βιβλίο της Ζωής Κανάβα « Ο Αι- Βασίλης και το φλουρί της Βασιλόπιτας» από της εκδόσεις Πορφύρα.




 

Αρκετοί ίσως να είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν γιατί βάζουμε το φλουρί στη Βασιλόπιτα και ποιος είναι ο συμβολισμός του. Με αυτό το βιβλίο και με έναν έξυπνο τρόπο, μέσω μιας ιστορίας που ξυπνά συναισθήματα των παιδικών μας χρόνων, η συγγραφέας αποτυπώνει με απλό τρόπο την ιστορία για το φλουρί της Βασιλόπιτας και το συμβολισμό του.




 

Η γραφή του βιβλίου γίνεται με απλό και κατανοητό για τα παιδιά τρόπο. Η εικονογράφηση είναι αρκετά λιτή και παρόλο το θρησκευτικό ύφος «δένει» αρμονικά με το κείμενο.





 

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας, αλλά σίγουρα μπορεί να απευθυνθεί και σε ενήλικες.

Γράφει η Αθηνά Ντόκα
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Μητέρα δύο κοριτσιών, ιδιωτική υπάλληλος και πολυταξιδεμένη, εμπνέεται με τα απλά καθημερινά πράγματα και δημιουργεί δικές της ιστορίες. Της αρέσουν τα ταξίδια, η φωτογραφία, το διάβασμα, η μουσική και η καλή παρέα. Έχει συγγράψει παραμύθια και διηγήματα σε συλλογικά έργα, ενώ το πρώτο της παραμύθι με τίτλο «Χεράκια Καθαρά…Μικρόβια Μακριά» εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2020.

Για να επικοινωνήσετε μαζί της μπορείτε να τη βρείτε στο www.facebook.com/athina.ntoka


Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram, & Twitter , για να μη χάνετε κανένα post!