ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΓΕΝΝΑΙΟΣ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΚΥΡΑ)

 

Από τις εκδόσειςΆγκυρα κυκλοφόρησε το βιβλίο Όταν είσαι γενναίος, της βραβευμένης συγγραφέως P.Z.Miller.



Υπάρχουν στιγμές που κάτι ή όλα γύρω μας, μας φοβίζουν και νιώθουμε ανησυχία. Όλα τότε δείχνουν μεγάλα, τεράστια, σκοτεινά και θορυβώδη. Εμείς αισθανόμαστε μικροί, αδύναμοι και μόνοι. Τότε είναι που θα πρέπει να βρούμε το θάρρος να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας. Πως θα το καταφέρουμε;



Εάν κλείσουμε τα μάτια μας και πάρουμε μια βαθιά ανάσα, θα αντιληφθούμε ότι καθένας μέσα του κρύβει βαθιά το θάρρος. Στην αρχή μπορεί να είναι τόσο δα μικρό, σαν μια σπίθα! Όμως, μπορούμε να το κάνουμε φλόγα, που σιγά σιγά δυναμώνει, φωτίζει και απομακρύνει τους φόβους.



Η εικονογράφος E.Wheeler καταφέρνει να αποτυπώσει στις σελίδες του βιβλίου τη πορεία των συναισθημάτων από το φόβο ως το θάρρος και τη γενναιότητα.  Οι πρώτες σελίδες που περιγράφουν το φόβο είναι με σκούρα χρώματα. Προχωρώντας και φτάνοντας στη κορύφωση των συναισθημάτων με τη γενναιότητα οι εικόνες είναι φωτεινές και ανοιχτόχρωμες.



Το βιβλίο Όταν είσαι γενναίος, μας φανερώνει τον τρόπο να αντιμετωπίζουμε τους φόβους μας και να γινόμαστε πιο δυνατοί και γενναίοι.

Το βιβλίο είναι για παιδιά 5+ ετών.


Δείτε περισσότερες βιβλιοπροτάσεις από την ομάδα του Familives εδώ!



Γράφει η Καίτη Μιχαλοπούλου από το Οι παραμυθένιες

_________________________________________________________________________________________________

Η Καίτη Μιχαλοπούλου είναι σύζυγος, blogger, εργαζόμενη νοσηλεύτρια, μαμά δύο δίδυμων κοριτσιών, για χάρη των οποίων ξεκίνησε να γράφει τα δικά της παραμύθια κι η αγάπη της αυτή για το γράψιμο έδωσε το όνομα στο προσωπικό της blog "Οι παραμυθένιες"! Αγαπά όσα την κάνουν να νιώθει παιδί!



Και μην ξεχνάτε: 

Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagramTwitter  για να μη χάνετε κανένα post!