ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΚΕΡΑΥΝΟΙ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ)

 Σήμερα σας παρουσιάζουμε ένα παιδικό βιβλίο των Εκδόσεων Διόπτρα για φιλόδοξους μικρούς ποδοσφαιριστές και δεν είναι άλλο από: Οι μικροί κεραυνοί




«Το Σάββατο μπαίνουμε στο πούλμαν της ομάδας για να πάμε στον εκτός έδρας αγώνα. Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω και την καλύτερη διάθεση. Μπορεί οι Πορτοκαλένοι να μην είναι οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές, αλλά κι εμείς δεν κατεβάζουμε την καλύτερη εντεκάδα. Μόνο τον τερματοφύλακα να σκεφτείς...»

Ο Φιν, όπως και οι υπόλοιποι Μικροί Κεραυνοί, όχι απλά λατρεύουν το ποδόσφαιρο αλλά το θεωρούν το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο. Πόσα παιδιά άραγε θα ταυτιστούν; Στο πρώτο βιβλίο της σειράς ο Φιν ο κεντρικός μας ήρωας αναγκάζεται να παρακολουθεί τους αγώνες από τον πάγκο ενώ στο δεύτερο βιβλίο ο ήρωας μας παίζει ως κεντρικός αμυντικός....


 

Η σειρά βιβλίων «Οι μικροί κεραυνοί» της Frauke Nahrgang θα σε κερδίσουν σίγουρα αν αγαπάς το ποδόσφαιρο. Το άγχος του αγώνα, οι σκέψεις ενός παίχτη πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο ανταγωνισμός και ο μεγάλος πόθος για νίκη αλλά και η συνεργατική διευθέτηση που θα βοηθήσει την ποδοσφαιρική ομάδα, κατακλύζουν τα βιβλία. Και αυτό είναι που βρίσκει ένας φίλαθλος, ένας οπαδός, ένας ερασιτέχνης ή επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και μπαίνει στα παπούτσια των ηρώων. Στα ποδοσφαιρικά παπούτσια που «λιώνουν» στους αγώνες και τις προπονήσεις!

Η εικονογράφιση του Nikolai Renger είναι ιδιαίτερα ζωντανή σε κίνηση, θυμίζει κόμικ και δε θα μπορούσε να είναι άλλη για μια σειρά βιβλίων που πάλλονται στο ρυθμό των ποδοσφαιρικών αγώνων. Ζωντανοί είναι και οι διάλογοι που παίρνουν μεγαλύτερο κομμάτι από την αφήγηση, κάνοντας πιο άμεση την επαφή με την ιστορία.

Γράφει η Γιούλη Μπαλίκου από το Ψυχολογία παιδιού

_________________________________________________________________________________________________

Η Γιούλη Μπαλίκου είναι ψυχολόγος (M.SC, PH.D), έχει ειδικευτεί στην οικογενειακή θεραπεία, είναι αρθρογράφος, εκπαιδεύτρια και συγγραφέας εκπαιδευτικού υλικού που αφορά στην ψυχολογία των παιδιών. Το ενδιαφέρον της εστιάζεται στη μάθηση των παιδιών μέσω πολυαισθητηριακών μεθόδων διδασκαλίας και κυρίως στην αναγνώριση των αναγκών και των συναισθημάτων τους. Επίσης είναι σύζυγος και μητέρα, ενώ λατρεύει τη δημιουργικότητα, τις νέες ιδέες, τους ανοιχτούς ανθρώπους και κυρίως τα παιδιά που έχουν τόσα να μας διδάξουν.


Δείτε περισσότερες προτάσεις μας σε βιβλία εδώ!


Και μην ξεχνάτε:

Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram, & Twitter για να μη χάνετε κανένα post!