ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: GEMINI (ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ)


Gemini, ένα βιβλίο της Ήρας Βλάχου από τις εκδόσεις Υδροπλάνο. Πρόκειται για το δεύτερο μυθιστόρημά της , κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2021 και είναι ένα νέο βιβλίο από μια πολλά υποσχόμενη νέα συγγραφέα.


 

Είναι μοιραίοι οι άρρηκτοι δεσμοί, αυτοί που μας πλάθουν ή μας χτίζουν ή μας σφυρηλατούν . Δεσμοί με συνανθρώπους μας που έγιναν το φως όταν γύρω επικρατούσε απόλυτο σκοτάδι.

Μια τέτοια ιστορία είναι και η ιστορία που εκτυλίσσεται στο βιβλίο , χρονικά εκτυλίσσεται στις μέρες μας και παρουσιάζει ένα σπάνιο αδερφικό δεσμό που όμως έχει διαρρηχθεί , περιβάλλεται από άλλες παράλληλες ιστορίες και χαρακτήρες που δένουν όλη την πλοκή αλλά και μέσω αυτών ξετυλίγονται οι χαρακτήρες των δύο βασικών ηρώων. Η Λίζα και ο Αζιλ , ο Αζίλ και η Λίζα καθρέπτης τα δύο ονόματα, καθρέπτης και οι ζωές τους , εναλλάσσονται από το καλό στο κακό , από το δίκαιο στο άδικο από το σωστό στο λάθος . Το ύφος και η γλώσσα γραφής είναι αρκετά προσιτά στον αναγνώστη , χωρίς κρυφά μηνύματα . Η πλοκή είναι γρήγορη χωρίς να πλατυάζει σε ανούσιες περιγραφές .

Τι μου άρεσε ? Παίρνοντας το βιβλίο στα χέρια μου με τράβηξε αμέσως το πανέμορφο εξώφυλλο και διαβάζοντας τις πληροφορίες στο οπισθόφυλλο ήθελα αμέσως να ξεκινήσω το διάβασμα . Έχει έξυπνη πλοκή και μια ιστορία όμορφα μπλεγμένη που σε κάνει να θέλεις να συνεχίσεις το διάβασμα . Τι δε μου άρεσε ? Θα ήθελα περισσότερη σε βάθος ανάπτυξη των χαρακτήρων . Επίσης μου λείπει το σασπένς και η έκπληξη στα γεγονότα έτσι όπως εκτυλίσσονται. 

Γράφει η Ειρήνη Μαρκάκη

Είμαι η Ειρήνη, ζω στο Ηράκλειο και έχω σπουδάσει Νομική και νοσηλευτική (με προσανατολισμό στη μαιευτική) , δούλεψα σαν Δικηγόρος για 10 χρόνια. Με τη γέννηση της κόρης μου διαπίστωσα ότι ξαναγεννήθηκα και εγώ, με τον καιρό κατάλαβα ότι αυτό που με ευχαριστεί τελικά να κάνω είναι να ασχολούμαι με την εγκυμοσύνη, τη γέννα, την λοχεία , την οικογένεια και τα παιδιά .Βασική μου προτεραιότητα είναι η οικογένεια μου. Είμαι εθελόντρια σύμβουλος θηλασμού της La Leche League Greece, Και εκπαιδεύομαι για να ακολουθήσω αυτό που αγαπώ , το να είμαι δηλαδή βοηθός μητρότητας . Όταν δεν κάνω κάτι από τα παραπάνω, πλέκω , ράβω, διαβάζω και κατασκευάζω πράγματα . Είμαι παιδί του καλοκαιριού του ήλιου και της θάλασσας αλλά απολαμβάνω το χουχούλιασμα με τους αγαπημένους μου και ένα ζεστό ρόφημα(σσσσ.... addicted to coffee).

Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram & Twitter, για να μη χάνετε κανένα post!