ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΜΠΟΓΚΙ Ο ΦΑΤΑΟΥΛΑΣ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ)

 



Μπόγκι ο Φαταούλας ένα αμφιλεγόμενο παιδικό βιβλίο , του Aaron Blabey από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος. Αφορά παιδιά από τριών ετών και πάνω . Αξιοσημείωτη βέβαια είναι και η εικονογράφηση με έντονα χρώματα και ρεαλιστικά σχέδια .


 

Το βιβλίο εξιστορεί το χαρακτήρα του Μπόγκι που ενώ είναι πολύ ταλαντούχος δεν θέλει να μοιράζεται τα πράγματα του . και το χαρακτήρα του Λούκυ του εξάδελφου του Μπόγκι που ενώ έχει καλή ψυχή φέρεται με χαιρεκακία.

Είναι γραμμένο με έμμετρο τρόπο , οπότε διαβάζεται ευχάριστα από τον αναγνώστη με απλές λέξεις πράγμα που βοηθάει να γίνεται ευκολότερα κατανοητό από τα μικρότερα παιδιά . Η εικονογράφηση είναι δοσμένη με ρεαλιστικό και χιουμοριστικό τρόπο που ενθουσιάζει τους μικρούς αναγνώστες .




 

Τι μου άρεσε ? Το παραμύθι παρουσιάζει δύο διαφορετικούς χαρακτήρες με θετικά και αρνητικά στοιχεία , δίνει λοιπόν στον γονιό το περιθώριο να εξηγήσει μέσω της ιστορίας δύο αρνητικές συμπεριφορές την πλεονεξία του Μπόγκι και την χαιρεκακία του Λούκυ .

Τι δε μου άρεσε ? Το πάθημα του Μπόγκι , θεωρώ ατυχή συνέπεια της πλεονεξίας ένα άσχημο ατύχημα

 .Γράφει η Ειρήνη Μαρκάκη

Είμαι η Ειρήνη, ζω στο Ηράκλειο και έχω σπουδάσει Νομική και νοσηλευτική (με προσανατολισμό στη μαιευτική) , δούλεψα σαν Δικηγόρος για 10 χρόνια. Με τη γέννηση της κόρης μου διαπίστωσα ότι ξαναγεννήθηκα και εγώ, με τον καιρό κατάλαβα ότι αυτό που με ευχαριστεί τελικά να κάνω είναι να ασχολούμαι με την εγκυμοσύνη, τη γέννα, την λοχεία , την οικογένεια και τα παιδιά .Βασική μου προτεραιότητα είναι η οικογένεια μου. Είμαι εθελόντρια σύμβουλος θηλασμού της La Leche League Greece, Και εκπαιδεύομαι για να ακολουθήσω αυτό που αγαπώ , το να είμαι δηλαδή βοηθός μητρότητας . Όταν δεν κάνω κάτι από τα παραπάνω, πλέκω , ράβω, διαβάζω και κατασκευάζω πράγματα . Είμαι παιδί του καλοκαιριού του ήλιου και της θάλασσας αλλά απολαμβάνω το χουχούλιασμα με τους αγαπημένους μου και ένα ζεστό ρόφημα(σσσσ.... addicted to coffee).

Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram & Twitter, για να μη χάνετε κανένα post!